SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO+FOTO Legendara Serena Williams s-a retras din tenis! » Emoții și lacrimi după ultimul meci al carierei: „A fost o călătorie extraordinară. Îți mulțumesc, tată!”

Serena Williams/ foto Imago Images +40   FOTO
Serena Williams/ foto Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 03 septembrie 2022 08:00 / Actualizat marti, 16 mai 2023 13:58

Serena Williams (40 de ani) a jucat ultimul meci din carieră. Legendara jucătoare de tenis a pierdut cu Aija Tomljanovic (29 de ani, 46 WTA), scor 5-7, 7-6, 1-6, în turul 3 la US Open.

Așa cum a anunțat înaintea startului competiției, US Open a fost ultimul turneu din cariera Serenei Williams. După victorii în primele două tururi, jucătoarea din SUA nu i-a putut face față lui Tomljanovic și a pierdut, în ceea ce a reprezentat ultimul ei meci.

FOTO: Imago
Serena Williams, la Premiile Grammy 2024 / FOTO: Imago
Serena Williams, la Premiile Grammy 2024 / FOTO: Imago
Serena Williams, la Premiile Grammy 2024 / FOTO: Imago
Serena Williams, la Premiile Grammy 2024 / FOTO: Imago
+36 FOTO

Serena Williams - Aija Tomljanovic 5-7, 7-6, 1-6, în turul 3 la US Open

Serena părea că se îndreaptă spre câștigarea primului set, conducând cu 5-3, după un start furtunos de meci. Tomljanovic a revenit însă fantastic și s-a impus cu 7-5.

În setul secund, Serena a pornit din nou tare. A condus chiar cu 4-0, dar Aija a revenit încă o dată și a reușit să trimită setul în tie-break. Acolo, Williams s-a impus și meciul a intrat în decisiv.

Setul 3 a arătat cu totul diferit. Serena a căzut fizic, iar Tomljanovic a reușit să se impună fără probleme, cu 6-1, calificându-se în optimile de finală.

Serena Williams, în lacrimi după ultimul meci al carierei

După încheierea meciului, Serena Williams a ținut un discurs emoționant pe teren, în uralele publicului din tribune.

„Vă mulțumesc, ați fost extraordinari. Am încercat totul. Îți mulțumesc, tată! Știu că te-ai uitat la meci. Am atât de multe emoții. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine atâția ani. Le mulțumesc părinților mei care au luptat pentru mine, pentru surorile mele. 

Sunt lacrimi de bucurie, cred. Nu aș fi Serena dacă nu ar exista Venus, îți mulțumesc din suflet! Cu siguranță ești motivul pentru care exist. A fost o călătorie frumoasă, un drum plăcut. A fost o călătorie extraordinară, sunt atât de recunoscătoare pentru că m-ați adus aici, în acest punct”, a declarat Serena Williams, potrivit Eurosport.

+45 FOTO

Serena Williams este una dintre cele mai importante jucătoare de tenis din istorie. Americanca are 73 de titluri la simplu în carieră și 23 de titluri la dublu. Se retrage având în palmare 23 de titluri de Grand Slam, cu unul mai puțin decât jucătoarea-record din tenis, Margaret Court (24).

Trofeele Serenei Williams la turneele de Grand Slam

  • 7 Australian Open
  • 3 Roland Garros
  • 7 Wimbledon
  • 6 US Open

Mesajele primite de Serena Williams, după retragerea din tenis

Felicitări pentru o carieră fantastică, Serena Williams. Cât de norocoși am fost să privim cum o tânără din Compton devine unul dintre cei mai mari atleți din toate timpurile. Sunt mândră de tine, dragă prietenă

- Michelle Obama

Îți mulțumesc, Serena, pentru tot ce ai făcut pentru sportul nostru. O uimitoare campioană 

- Rafael Nadal

Cariera ei incredibilă a marcat istoria tenisului. Cu toate acestea, cele mai mari contribuții ale sale ar putea apărea de acum înainte. Îți mulțumim, Serena Williams! Călătoria continuă

- Billie Jean King

Serena Williams, ești cea mai tare pe teren și în afara lui. Îți mulțumesc pentru că ne inspiri pe toți să ne urmăm visurile. Te iubesc, soră mai mică

- Tiger Woods

VIDEO. Mesajul lui Tomljanovic, după ce a învins-o pe Serena Williams

Citește și:

Nick Kyrgios, către arbitrul de la US Open: „Miroase a marijuana. Nu ai de gând să faci nimic?”

Ucraineanca Kostyuk nu i-a strâns mâna Victoriei Azarenka, din Belarus, după meciul de la US Open: „Nu a condamnat public războiul”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (38)
iameldia
iameldia  •  02 Octombrie 2023, 15:41

hai Simo

1ianuarie
1ianuarie  •  03 Septembrie 2022, 19:14
Postat de ando89 pe 03 Septembrie 2022, 13:04

Ar fi trebuit să se retragă încă din 2019 după ce a pierdut finala la Wimbledon în fața Simonei.

Ce vrei, unii nu au simțul ridicolului.

267890
267890  •  03 Septembrie 2022, 18:38

Meciul Serena-Ajla, dupa parerea mea, s-ar putea rezuma cam asa: Serena disperata cersind greseala adversarei. Serena, toata numai paiete, lamentandu-se penibil cand trimitea mingea afara. Un public exagerat de frenetic (Kyrghios ar fi zis ca au fumat marijuana) care a castigat cel putin jumatate din punctele Serenei. Serena bubuind servicii care aminteau de vremurile ei bune. Serena venind la fileu si de cele mai multe ori intrebandu-se ce cauta ea acolo. Eu am vazut o Serena terminand in mod penibil o cariera de altfel stralucita. Un spectacol grotesc tipic american. Ajla si-a vazut de joc si a reusit sa nu bage in seama publicul si sa nu o vada pe Serena. Bravo ei!

Vezi toate comentariile (38)
Comentează