SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

Detalii de cotitură în cazul Simonei Halep: probă fundamentală scoasă la iveală!

Simona Halep
Simona Halep

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2023 09:43 / Actualizat miercuri, 11 ianuarie 2023 10:54

Simona Halep (31 de ani, locul 12 WTA) ar fi prezentat în cadrul anchetei în care este judecată pentru utilizarea unei substanțe interzise producătorul, numărul de lot și certificatul de analiză pentru suplimentul nutritiv contaminat de pe urma căruia i-ar fi ajuns în organism substanța cu pricina, roxadustat.

CONTEXT:

Pas important făcut de apărarea Simonei Halep în procesul în care dubla câștigătoare de Grand Slam este anchetată pentru utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat.

Refuzată de Hermannstadt, Universitatea Craiova s-a orientat către un alt fundaș lateral din Superligă: „Deja am discutat”
CSU CRAIOVA
Refuzată de Hermannstadt, Universitatea Craiova s-a orientat către un alt fundaș lateral din Superligă: „Deja am discutat”

Detalii de cotitură în cazul în care Simona Halep este anchetată pentru dopaj

Echipa Simonei, care susține că substanța a ajuns în organismul sportivei dintr-un supliment nutritiv contaminat, ar fi prezentat producătorul suplimentului respectiv, numărul de lot și certificatul de analiză al acestuia, potrivit Prosport.

Suplimentul nutritiv cu pricina i-ar fi fost prescris Simonei de către un medic cu peste 40 de ani de experiență în domeniul sportiv, conform sursei citate.

Mai mult, Halep i-ar fi solicitat acestuia să verifice dacă toate ingredientele suplimentului sunt regulamentare, ca nu cumva să ingereze substanțe interzise de Agenția Internațională Anti-Doping.

Halep ar fi justificat utilizarea acelui supliment prin faptul că i-ar fi fost necesar pentru a atinge nivelul de performanță potrivit unei jucătoare din top 10 mondial.

Între timp, Halep rămâne aproape de top 10 WTA, deși n-a mai jucat de luni bune. Momentan ocupă locul 12 în ierarhia mondială și așteaptă vești dinspre Sports Resolutions, agenția care se va ocupa de audierea ei.

Cele mai frumoase puncte reușite de Simona Halep la Australian Open 2020

Citește mai multe știri din tenis: 

TOP 5 curiozități despre Australian Open, singurul Grand Slam care s-a jucat și în altă țară! Cum s-a numit la început

Trei cifre fabuloase după ce Novak Djokovic a câștigat primul titlu al anului: „Nu am trăit de multe ori așa ceva”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (32)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  27 Ianuarie 2023, 22:19
Postat de vasileroaita pe 11 Ianuarie 2023, 15:07

Dar cine spune că suplimentul conținea substanțe interzise?!? În prospect nu scrie așa ceva! Sau... dacă scrie... de ce l-a luat?!?

În prospect nu scrie. Suplimentul a fost contaminat, de unde se explică și doza mică găsită în Halep. Ea zice că a reușit să demonstreze că suplimentul a fost contaminat.

267890
267890  •  12 Ianuarie 2023, 14:20

Cât o fi plătit?

sughibughi
sughibughi  •  12 Ianuarie 2023, 10:14

nu merg abureli d-astea la comisie

Vezi toate comentariile (32)
Comentează