SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Simona Halep, pe un val de încredere înainte de Australian Open: „Chiar dacă am 30 de ani, cred că pot juca un tenis bun”

Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 17 ianuarie 2022 07:47 / Actualizat luni, 17 ianuarie 2022 10:05

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) joacă marți primul meci la Australian Open. Românca are deja un trofeu câștigat în 2022 și începe primul turneu de Grand Slam al anului.

  • Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) se va duela în primul tur de la Australian Open cu jucătoarea poloneză Magdalena Frech (24 de ani, 105 WTA). 
  • Duelul Halep – Frech va începe în jurul orei 05:30, ora României și va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Eurospor

Primul turneu de Mare Șlem al anului începe pentru Simona Halep cu un meci în compania polonezei Magdalena Frech, 102 WTA. După un an plin de accidentări, Simona Halep se prezintă la această competiție cu destul de multă încredere adunată chiar la Melbourne, într-un turneu WTA 250, pe care l-a câștigat în cea dintâi săptămână a acestui sezon. 

Nivelul de încredere e ridicat. Am muncit foarte mult înainte de a veni în Australia, am petrecut multe ore pe teren, mă simt pregătită fizic. Îmi doresc să fiu pregătită și din punct de vedere mintal pentru că este foarte important în astfel de situații, când te impui într-un turneu și apoi trebuie să evoluezi la unul mult mai important", a spus Simona Halep. 

Când joacă Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu la Australian Open » S-a stabilit programul de marți
AUSTRALIAN OPEN
Când joacă Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu la Australian Open » S-a stabilit programul de marți

Simona Halep, gata de Australian Open: „Cred că pot juca un tenis bun"

Fostul lider mondial, care în această săptămână ocupă poziția a 15-a în ierarhia mondială, este la a douăsprezecea ediție consecutivă de Australian Open, având drept cel mai bun rezultat atingerea finalei în 2018. 

„Îmi place energia publicului australian și mereu am simțit că trebuie să lupt un pic mai mult decât de obicei pentru a câștiga fiecare meci în parte. În 2018 am avut câteva partide deosebite, iar faptul că am reușit să le câștig m-au făcut mai puternică pe plan mintal și ca jucătoare. 

Mă simt mereu bine aici, cu fiecare an care trece. Nu am mai avut niciun fel de restricții și parcă totul a revenit la normal. Sunt bucuroasă că sunt din nou la Melbourne. Chiar dacă am 30 de ani, cred că pot juca un tenis bun”, a spus ea. 

„Halep, în calcule pentru câștigarea trofeului”

Au trecut cinci ani de atunci, iar în cariera Simonei s-au întâmplat multe. Chiar dacă a ieșit din Top 10 și are un traseu destul de dificil în partea a doua a întrecerii, românca e văzută între primele cinci favorite la trofeu. 

„Are inteligența de joc și experiența necesare pentru a fi în calculele pentru câștigarea Australian Open, dar rămâne de văzut cât de bine se va prezenta fizic. Vreau să o văd revenind la nivelul ei maxim”, a spus Justine Henin pentru Eurosport. 

28-11este raportul dintre meciurile câștigate și cele pierdute de Simona Halep la Australian Open din 2011 încoace

„Chiar dacă sezonul trecut a avut probleme cu accidentările, mai tot timpul a ajuns departe la Melbourne, iar în ultimii trei ani a atins sferturile de finală. Ceea ce arătat la turneul pe care l-a câștigat la Melbourne e impresionant” e opinia lui Jake Michaels, unul dintre experții ESPN. 

5 partidea câștigat Simona Halep în acest sezon din tot atâtea disputate

Mă simt bine, antrenamentele au mers foarte bine, am stat mai mult decât de obicei, aproape două ore, ceea ce nu-mi era la îndemână în trecut. Văd tenisul diferit în această etapă a vieții mele, e mai multă bucurie, așa că sunt mai relaxată, nu pun presiune pe mine, lucru pe care încerc să-l fac și în timpul partidelor, dar nu e ușor.

În circuitul feminin, oricine din top are o șansă la un turneu de Mare Șlem, aici mă includ și pe mine. De aceea încă joc, dar nu mă mai gândesc la acest aspect la fel de mult cum o făceam în trecut. Acum totul este ca un bonus pentru mine, încerc să mă bucur mai mult de tenis decât de rezultat.

- Simona Halep

Favorite la trofeul Australian Open în viziunea caselor de pariuri

  1. Ashleigh Barty: 3,96
  2. Naomi Osaka: 8,28
  3. Garbine Muguruza: 12,22
  4. Iga Swiatek: 15,23
  5. Simona Halep: 15,23

VIDEO Simona Halep, campioană la Melbourne Summer Set

Citește mai multe știri din tenis: 

Ce spune Henin despre Halep înainte de Australian Open: „Abia aștept s-o văd! Poate câștiga, dar depinde de asta”

Ce sfat a primit Jaqueline Cristian de la o legendă a tenisului înainte de Australian Open

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1cesare
1cesare  •  17 Ianuarie 2022, 10:36

Forza Halepeno!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează