SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

VIDEO Simona Halep - Caroline Garcia 3-6, 6-4, 6-0. VIDEO Simo, dezlănțuită! Revine fantastic și se califică în turul 3 de la Miami

Simona Halep // foto: Guliver/gettyimages +37   FOTO
Simona Halep // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 martie 2021 04:39 / Actualizat vineri, 26 martie 2021 04:39

Simona Halep (29 de ani, locul 3 WTA) a învins-o pe Caroline Garcia (27 de ani, 51 WTA), scor 3-6, 6-4, 6-0 și s-a calificat în turul 3 al turneului Premier Mandatory de la Miami. 

  • În turul 3, Halep o va înfrunta pe letona Anastasija Sevastova (30 de ani, 57 WTA). Simona conduce cu 6-2 în disputele directe;
  • Cele mai recente 5 dispute au fost adjudecate în două seturi de Halep. 

Primul set a fost unul specific mai degrabă circuitului ATP. Fiecare jucătoare și-a creat câte o singură oportunitate de break, dar doar Garcia a fructificat-o. Simona a agresivă pe mingea a doua, terminând actul cu un procentaj de 89%. 

Simona Halep, revenire senzațională în fața lui Caroline Garcia

Debutul setul 2 a început cu un nou break reușit de Garcia. A scos însă la iveală și problemele medicale ale Simonei, o durere la brațul drept, cel cu care lovea. După intervenția fizioterapetului, Simona a recuperat break-ul. Nivelul jocului a crescut vizibil, raliurile au devenit mai lungi, iar asta a fost în favoarea româncei, o jucătoare de regularitate, care greșește mai puțin. 

Garcia a punctat frecvent la alt capitol, cel al loviturilor norocoase. A obținut 3 puncte cu ajutorul fileului, iar alte două au venit după execuții defectuoase, ciudate, cu rama rachetei. Game-ul decisiv a fost unul antologic. Simona s-a apărat cu ardoare, a alergat după mingi care păreau pierdute și a răspuns cu două passing-uri excepționale. 

Simona Halep, decisiv perfect la Miami

Decisivul a fost fără istoric. Simona a jucat perfect. Defensiva a fost ireproșabilă, a returnat cu precizie de metronom și a scos-o treptat din ritm pe Garcia. Neîncrederea s-a instalat în jocul franțuzoaicei, erorile neforțate au curs. De cealaltă parte a fileului, Halep jubila. A produs o mulțime de lovituri câștigătoare în lungul liniei, inclusiv ceva decisivă, un backhand cu două mâini direct din retur. Setul decisiv a durat doar 24 de minute.

Simona Halep poate ajunge pe locul 2 WTA

Simona Halep, semifinalistă în 2019 la Miami, ar putea reveni pe locul 2 WTA, pe care l-a pierdut după Australian Open. Pentru asta, românca trebuie să câștige turneul, iar japoneza Naomi Osaka, aflată acum pe 2, nu trebuie să treacă de turul 3.

Halep are acum 6.875 de puncte și va primi 1.000 de puncte dacă se impune la Miami. Osaka are acum 7.780 de puncte.

26.000 de dolaria obținut Simona Halep pentru calificarea în turul 3

Simona Halep - Caroline Garcia » 3-6, 6-4, 6-0

6-0, Break, set și meci Halep!
5-0, Game Halep: Garcia e dezarmată. Simona găsește soluția ideală pentru fiecare lovitură trimisă de franțuzoaică.
4-0, Break Halep: Jocul Simonei nu are cusur în decisiv. Loviturile defensive sunt plasate perfect, fapt care o obligă pe Garcia să riște mult cu serviciul. Asta a dus la două duble greșeli în acest game. 
3-0 Game Halep: Momente excepținale în jocul Simonei. Un backhand în lung de linie, lovitura favorită, toarnă plumb în picioarele lui Garcia. Franțuzoaica pare resemnată. 
2-0, Break Halep: Simona accelerează incredibil cu un forehand în lung de linie, apoi îndeplinește o formalitate, din preajma fileului.
1-0, Game Halep: Caroline Garcia comite eroare, după eroare. Simona profită, joacă sigur, pune mingea în teren și obține puncte ușoare. 

Simona a cerut din nou intervenția fizioterapeutului.

6-4, Break și set Halep: Simona a luptat eroic în acest game. A fost într-o permanentă defensivă, izbutind două passing-uri absolut încântătoare. 
5-4, Game Halep: Simona trece peste un moment delicat. La 30-15, Garcia a lovit din nou defectuos, dar mingea a căzut pe banda fileului, apoi în terenul româncei. Un forehand în lung de linie a readus-o pe Halep în avantaj. 
4-4, Game Garcia: Simona nu a mai avut consistența din ultimele game-uri. A comis greșeli neceracteritice și i-a ferit jocul pe tavă adversarei. 
4-3, Game Halep: Cele mai bune momente ale Simonei. Câștigă game-ul la 0 și trece pentru prima dată în față. 
3-3, Break Halep: Simona se deplasează mult mai bine și o obligă pe Garcia să lovească o dată în plus. Suficient pentru apariția erorilor. Primul break reușit de Halep. 
2-3, Game Halep: Simona salvează o minge de break, apoi improvizează. Cum duelul pe forehand este câștigat în majoritatea cazurilor de Garcia, românca apelează la câteva „artificii”, o „scurtă” și un backhand scurt în cross. 
1-3, Game Garcia: Franțuzoaica continuă să joace la cei mai înalți parametri.

1-2, Game Halep: Simona sparge gheața în setul secund, apoi cere un time-out medical. Problemele sportivei din România sunt la mâna dreaptă.

Simona Halep - Caroline Garcia 3-6, 6-4, 6-0. VIDEO Simo, dezlănțuită! Revine fantastic și se califică în turul 3 de la Miami

0-2, Game Garcia: Primul game cu adevărat de luptă. Simona a irosit 3 mingi de break. 
0-1, Break Garcia: Setul secund începe prost pentru Simona. Garcia izbutește o lovitură norocoasă, cu rama, și o scoate din ritm. 

3-6, Game și set Garcia!
3-5, Game Halep: Înca un game la 0 câștigat de Simona. 
2-5, Game Garcia: Simona a avut 30-0 pe serviciul franțuzoaicei, dar n-a mai fost inspirată la retur. A trimis mingea scurt, pe centru, perfect pentru forehand-ul lui Garcia. 
2-4, Break Garcia: Simona comite erori necaracteristice, iar Garcia profită. Raliurile devin tot mai intense. 
2-3, Game Garcia: Niciuna dintre cele două jucătoare nu pune probleme pe serviciul advers.

 2-2, Game Halep: Simona încă nu a cedat vreun punct pe propriul serviciu. A câștigat și un punct norocos, cu ajutorul fileului. 
1-2, Game Garcia: Caroline servește din nou precis, variază foarte mult cu prima minge și o pune în dificultate pe Simona. 

1-1, Game Halep: Simona face un game-blitz, la 0. Garcia a returnat bine mingea decisivă, dar Halep a rezistat senzațional în raliu. 
0-1, Game Garcia: Franțuzoaica a servit prima. 

  • Caroline Garcia servește prima. 

Posibilul traseu al Simonei Halep simplu la Miami Open

VIDEO. Simona Halep, jonglerii cu mingea de fotbal la Miami

Citește mai multe știri de la WTA Miami:

Simona Halep joacă și la dublu la Miami! Face pereche cu un nume tare din circuit

Irina Begu, eliminată în primul tur la Miami

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  26 Martie 2021, 10:11

Tactica folosita din ce in ce mai des. Aceia cu pauza medicala. Sa vedem cat va mai tine. Oricum Simona a dominat fara drept de apel ultima parte a meciului. Are meciuri foarte grele in tururile urmatoare. Bafta!

mikidiki
mikidiki  •  26 Martie 2021, 08:41

nu am vazut meciul dar banuiesc ca iar a apelat la ceva mdical.. dupa cum arata scorul ceva gen quenn of drama cand a vazut ca e maturata sa enerveze adversra o metoda tot mai des folosita de ea!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  26 Martie 2021, 07:41

N-am vazut meciul, dar era de asteptat desfasurarea lui, e in conformitate cu ce a aratat Garcia dupa 2017, anul ei de gratie. Adica un prim set foarte bun, ca doar are valoare si nu degeaba a avut acel an (mi-o amintesc pe Evert complimentand-o in vremea aceea cu "are tot ce-i trebuie pentru a fi nr.1 mondial" - ca sa vezi), urmat de o cadere progresiva si prabusire in final. Nu am vazut meciul, repet, dar stiind ce-a facut Garcia in ultimii ani, fac pariu ca setul decisiv a fost mai putin urmarea cresterii in joc a Simonei, cat a prabusirii frantuzoaicei. In sfarsit, urmeaza Sevastova. Letona, la fel ca Garcia, e intr-o perioada foarta slaba a carierei - nici nu-mi vine sa cred ca a trecut de Gauff. In plus Simona a batut-o si cand era in varf de forma, inclusiv cu un 6-0, 6-0 in finala la Bucuresti. Sigur, letona poate oricand fi un adversar dificil, in vara a batut pe Bertens, Svitolina si Kvitova in zile consecutive (turneu demonstrativ, insa), dar nu cred ca Simona va avea probleme mari. Optimile, cu Swiatek (sau Konjuh?, revenita dupa o lunga accidentare si pare-se ca pe cai mari, dupa cum a trecut de Keys), vor fi prima incercare adevarata, cred eu.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează