SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA 6-1, 6-3 // Simona și-a analizat jocul și a subliniat schimbările care au dus-o în finala de la Wimbledon: „Acum știu ce trebuie să fac”

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 11 iulie 2019 18:40

Simona Halep (27 de ani, locul 7 WTA) a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina (24 de ani, locul 8 WTA), cu scorul de 6-1, 6-3, și s-a calificat în finala turneul de la Wimbledon 2019. Fostul lider mondial simte că a ajuns la forma maximă înaintea duelului cu Serena Williams.

  • Halep va juca sâmbătă de la ora 16:00 finala la Wimbledon cu americanca Serena Williams (locul 10 WTA, 37 de ani).

„După primul game am fost puțin obosită, iar după al doilea, la fel. În al treilea nu am mai putut juca deloc și de aceea l-am cedat repede. Ea a fost extrem de puternică, nu a renunțat la niciun punct. Schimburile de mingi au fost lungi, dure și cu multă forță. A fost greu să rezist. Eram pregătită să lupt pentru fiecare minge, am jucat de multe ori împotriva ei și știu că nu are căderi de ritm. A fost unul dintre cele mai bune meciuri din cariera mea pe iarbă.

Am schimbat puțin jocul, am apelat la scurte, pun mai mult slice. Serviciul mă ajută și el. Cum am mai spus, acum știu ce trebuie să fac când vine spre mine, nu mai sunt speriată de felul în care sare și mă simt stabilă pe picioare, ceea ce e foarte important pe iarbă”, a declarat Simona Halep în conferința de presă de la final. 

„În semifinala din 2014 a fost greu pentru că nu am putut să fiu sută la sută, dar nu vreau să privesc partea negativă. Mă bucur că am reușit să revin în această fază după cinci ani.

Campionii vin din Constanța, cred că aerul de la malul mării ne influențează, am făcut multe antrenamente pe plajă sau în apă când eram mici. Antrenorii sunt buni, avem o școală”Simona Halep

Vezi și: 

SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA 6-1, 6-3 // Ce înseamnă calificarea în finală Wimbledon 2019: aproape de locul 4 all-time la bani, urcare spectaculoasă în clasament și bilet aproape asigurat pentru Turneul Campioanelor

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  12 Iulie 2019, 09:09

Eh. asa DA! Este minunat ca cineva mi-a citit randurile pe care nervos (recunosc) ti le-am scris de cel putin 4-5 ori in Gazeta. Asa Simona, acesta este tenisul pe care-l visam la tine: mingi stanga-dreapta si stopuri valide! Ai vazut ce ravagii face pentru adversari? E oboseala mare. Acesta trebuie sa-ti fie jocul de acum inainte si arareori vei fi invinsa, Un sincer si imens BEAVO !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează