TENIS  ·  WIMBLEDON 2019

SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA 6-1, 6-3 // Ucraineanca a recunoscut superioritatea Simonei într-o conferință sinceră: „A jucat incredibil astăzi!”

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Joi, 11 Iulie

Simona Halep (27 de ani, locul 7 WTA) a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina (24 de ani, locul 8 WTA), cu scorul de 6-1, 6-3, și s-a calificat în finala turneul de la Wimbledon 2019. Ucraineanca a recunoscut superioritatea Simonei în conferința de presă de la final.

- Primele două gameuri au durat 20 de minute...
- Da, cred că au fost extrem de lungi. Din păcate, nu am profitat de șansele avute. Din acel moment am fost puțin dezamăgită. Vrei să joci bine în debut, să faci o declarație de forță, adversara să știe că ești pregătită să lupți pentru fiecare punct. Nu aș spune că a fost neapărat cheia meciului, dar acele oportunități ratate au cântărit cu siguranță.

- Cât de emoționată ai fost pentru prima semifinală de Mare Șlem din carieră?
- Am fost emoționată, dar nu cu mult față de celelalte meciuri jucate aici. Am mai jucat câteva meciuri cu miză în carieră, aș spune. Nu la fel de multe ca Simona, care are și un Mare Șlem în palmares și alte câteva realizări importante.
Nu știu dacă a fost și o lipsă de experiență astăzi, dar Simona a jucat incredibil. S-a deplasat extrem de bine, a lovit perfect mingea. Eu am luat unele decizii greșite în momentele importante, iar asta a făcut-o din nou să mă surprindă.

- Ai jucat de multe ori cu Simona. Te-a surprins tactica ei de astăzi?
- Am văzut meciurile ei din tururile precedente. A jucat mult din spatele terenului. S-a adaptat foarte bine suprafeței. Aici trebuie să deschizi terenul cât de repede poți. Da, pentru mine a fost destul de dezamăgitor.

- Ai avut multe probleme cu accidentările. Cum apreciezi performanța de la Wimbledon?
- Am multe lucruri pozitive de luat de aici. Dacă cineva mi-ar fi spus că ajung în semifinale, nu l-aș fi crezut. Plec cu multe amintiri frumoase de la Londra.

- Ai lovit mult mai puține mingi câștigătoare decât în tururile precedente...
- Simona a returnat toate mingile! Nu m-am concentrat neapărat asupra statisticilor de acest gen pentru că știam că e fanstastică în defensivă. Trebuie să fii răbdătoare în fața ei. Poate dacă aș fi fost mai agresivă, aș fi avut o șansă în plus.

- Ce urmează pentru tine?
- Privesc înainte. Starea mea fizică e din ce în ce mai bună. Am câteva zile pentru a mă pregăti de sezonul pe hard. Trebuie să lucrez la concentrare, să îmi fortific picioarele și să devin mai explozivă.

Vezi și: 

SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA 6-1, 6-3 // Ce înseamnă calificarea în finală Wimbledon 2019: aproape de locul 4 all-time la bani, urcare spectaculoasă în clasament și bilet aproape asigurat pentru Turneul CampioanelorCum era Vica Blochina pe vremea când dansa în clubul Melody. I-a fost amantă lui Victor Pițurcă și au un copil

Libertatea

Comentarii (2)

wishmaster  •  11 Iulie 2019, 21:14
Postat de ios_ge pe 11 Iulie 2019, 19:56

La picioare stai bine ! La cap e problema. Parererea mea.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ios_ge  •  11 Iulie 2019, 19:56

La picioare stai bine ! La cap e problema. Parererea mea.

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA

Turneul din Moscova

Digi 2
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Luxemburg

Digi 4
16:00 Fotbal, Liga 2

Rapid București - Petrolul Ploiești

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
19:30 Fotbal, Liga 2

Turris Oltul - UTA Arad

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
Program TV complet

Liga 1