SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

VIDEO+FOTO Simona Halep, favorita lui Mats Wilander: „Bineînțeles că va mai câștiga un turneu de Mare Șlem. Vreau finală Halep - Serena la Roland Garros!”

Mats Wilander, FOTO: Raed Krishan +12   FOTO
Mats Wilander, FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 15 mai 2019 19:11

Simona Halep (27 de ani, 2 WTA) este favorita lui Mats Wilander la câștigarea Roland Garrros 2019, care ar vrea o finală a româncei contra americancei Serena Williams (37 de ani, 11 WTA).

Fostul număr 1 mondial, acum în vârstă de 54 de ani, a venit în România în calitate de reprezentant al Eurosport, postul TV care va transmite Roland Garros în perioada 26 mai - 9 iunie.

Dacă există o favorită la Roland Garros, cred că aceasta este Simona. Știm că este diferită de alte jucătoare. Naomi Osaka poți crede că va juca bine, că va lupta, dar în ce le privește pe celelalte, e foarte dificil de pronosticat cine va câștiga turneul. Sunt atât de multe jucătoare periculoase, dar despre Simona știi că dacă va intra pe teren și va juca bine... Poate câștiga? Bineînțeles că da. Va mai cuceri un alt trofeu de Mare Șlem? Da.

Cred că se poate impune pe suprafețe diferite, poate câștiga inclusiv pe iarbă. Lumea e îngrijorată pentru că Darren Cahill a întrerupt colaborarea cu ea, știu însă că mai țin legătura. Dacă Simona permite ca evoluția tenisului ei să continue, dacă devine mai agresivă, cred că mai are în față 3-4 ani buni la vârf”, a declarat Wilander.

+13 FOTO

Care ar fi finala feminină de vis la Roland Garros?

„Ar fi frumos s-o vedem acolo pe Simona și nu spun asta pentru că sunt în România, ci deoarece cred că este cea mai interesantă personalitate din circuitul feminin, nu știu dacă e ceva specific românesc (râde).

Aș vrea s-o văd în finală și mi-ar plăcea să ajungă acolo și Serena Williams. A trecut printr-o perioadă dificilă, a încheiat anul trecut într-o situație foarte urâtă. Ar fi frumos ca lumea să-i acorde încă o șansă – să sperăm și că antrenorii vor fi tăcuți de data aceasta, ca să-și rezolve singură problemele. Așa că Simona-Serena ar fi finala de vis pentru mine”, a adăugat Mats Wilander.

 

Vezi și: 

FOTO Organizatorii și-au pus spectatorii în cap! Decizia luată în ziua în care niciun meci de la Foro Italico nu s-a jucat din cauza ploii

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
jimmy_jones
jimmy_jones  •  16 Mai 2019, 01:27

Wilander stie ca doar asa mai poate si Serena sa castige un grand slem, doar daca o intalneste in finala pe Halep. Capacitatea ei de a pierde finale, chiar si cand e favorita, deja e renumita. Pana in finala poate ajunge Serena cu un traseu favorabil si ceva ajutor (se mai retrag cateva, iau bataie devreme altele), dar in finala trebuie sa bata o jucatoare de top, Simona fiind singura pe care o mai poate bate pentru ca stie ca are un avantaj psihologic in fata ei, cum s-a vazut si in Australia.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează