SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

VIDEO „Old-school” Simona » 3 puncte de senzație reușite de Halep în victoria cu Magdalena Frech

Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images +16   FOTO
Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 18 ianuarie 2022 07:57 / Actualizat marti, 18 ianuarie 2022 08:42

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) s-a calificat în această dimineață în turul secund de la Australian Open, reușind s-o învingă în minimum de seturi pe Magdalena Frech (24 de ani, 105 WTA), scor 6-4, 6-3.

  • Simona Halep va da în turul secund fie peste brazilianca Beatriz Haddad Maia (25 de ani, 88 WTA), fie peste americanca Katie Volynets (20 de ani, 178 WTA), care se vor duela astăzi, în jurul orei 08:00. Următorul meci al Simonei va avea loc joi. 

Primul set al meciului Halep - Frech a adus câteva momente de tenis „old-school” din partea româncei, care a ajuns la șase victorii din tot atâtea meciuri disputate în 2022.

Primul astfel de punct s-a derulat la scorul de 2-2. O Simona Halep ultraofensivă a plimbat-o pe Magdalena Frech în toate colțurile terenului. Defensiva polonezei a rezistat doar până la un punct, Simona finalizând printr-un forehand în cross de toată splendoarea.

Ulterior, la 3-2, Simo „a recidivat”. Omniprezentă pe teren, Halep a ieșit din nou învingătoare într-un raliu în care a făcut ce știe mai bine, transformând defensiva în ofensivă necruțătoare.

La 4-2, Halep a scos o altă armă din impresionantul său arsenalul tehnic. Românca a fost ademenită la fileu de Frech și a găsit un răspuns de geniu, inventând o contrascurtă ce a luat-o complet prin surprindere pe poloneză.

Simona Halep recunoaște: „Încrederea nu a fost la cel mai înalt nivel”

Am avut emoții, mereu e greu în primul tur. Important e că am câștigat și asta mă face fericită. Emoții au venit din cauza accidentărilor de anul trecut. Încrederea nu a fost la cel mai înalt nivel. Vreau să joc cel mai bun tenis al meu, dar nu reușesc mereu. 

Voi încerca să joc mai bine în următorul meci. A fost important că am venit din timp aici și am putut să joc pe aceste terenuri și să mă obișnuiesc cu atmosfera. E mereu plăcut să vin în Australia. Să sperăm că voi juca mai bine de la zi la zi. 

- Simona Halep, după calificarea în turul II la Australian Open

FOTO Imagini spectaculoase din meciul Simona Halep - Magdalena Frech

Simona Halep - Magdalena Frech / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Magdalena Frech / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Magdalena Frech / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Magdalena Frech / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Magdalena Frech / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+12 FOTO

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Magdalena French

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO+FOTO Simona Halep, victorie în două seturi cu Magdalena Frech, în primul tur la Australian Open

Simona Halep vrea mai mult după prima victorie de la Australian Open: „Voi încerca să joc mai bine în următorul meci”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
347655969058390
Ion Popescu  •  18 Ianuarie 2022, 18:05

Cinci romance au invins in turul 1 de la AO, iar singurele doua reprezentate ale Ungariei au fost invinse. O mare diferenta de valuare !

1578362032478810
Tihamér Takó  •  18 Ianuarie 2022, 10:00

Halep nu mai este ce a fost ! Slabe sperante pentru viitor.Trebuie sa se lupte puternic pana si cu jucatoare de pe locul 100,ca Frech.Nu degeaba a ajuns pe locul 25 WTA,in loc sa urce.Una este sa visez pe locuri fruntase,alta este realitatea in tenisul mondial.Este rupta de tinerele talente:Swiatek, Gauff,Rybakina, Kreicikova, Badosa sau Raducanu.Regresul este ireversibil !

adi_stelistul
adi_stelistul  •  18 Ianuarie 2022, 09:42

N-am vazut meciul, dar din desfasurarea lui si caseta tehnica, deduc ca iar merge prost serviciul. Parea sa se fi imbunatatit cam din 2019 incoace. Cu Frech poti merge si asa, poate si cu altele, dar ti se infunda la un moment dat. Remarc victoriile obtinute aproape in corpore de fete (mai putin Irina Bara, care insa a evoluat doar ca lucky-loser, dupa retragerea lui Ons Jabeur). Nu e chiar asa de surprinzatoare victoria Soranei in fata Kvitovei, cehoaica pare chiar iesita total din forma (acum 2 saptamani a pierdut la locul 216 mondial). Iar infrangerea Sofiei Kenin e deja "normala". Kenin, dupa meciul de azi s-a prabusit in clasament cu aproape 80 de locuri (e pe 91 in clasamentul live), dupa ce in 2020 a fost aleasa "jucatoarea anului". Incredibila cadere.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează