SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

Simona Halep, răspunsuri pentru GSP după eliminarea de la Madrid: „Este apăsător, trebuie să mă aerisesc”

Simona Halep // foto: Guliver/gettyimages +9   FOTO
Simona Halep // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 04 mai 2021 19:39 / Actualizat marti, 04 mai 2021 19:58

Simona Halep (29 de ani, locul 3 WTA) a fost eliminată, azi, în optimi la Madrid de Elise Mertens (25 de ani, 16 WTA), scor 6-4, 5-7, 5-7. Ea a spus pentru Gazetă că i-au prins bine meciurile din Spania, dar și că are nevoie de o revigorare mentală după 20 de zile petrecute în bulă. 

- Simona, cât de mult a contat contra lui Elise Mertens faptul că ai puține meciuri jucate anul acesta? Și cât contează partidele de la Madrid pentru restul sezonului de zgură?
- Cu siguranță aș fi avut nevoie de mult mai multe meciuri, dar a fost cum a fost, cu accidentări, e greu să joc turnee dacă nu sunt sută la sută. Partidele pe care le-am jucat aici însă, la Madrid, mi-au arătat că sunt la un nivel destul de bun. Nu mi-am pierdut foarte mult din joc, dar mental și ca răbdare un pic se vede, mă grăbesc destul de mult și fac unele greșeli pe care în mod normal nu le-aș face sau în trecut nu le făceam. Trebuie să privesc însă înainte, să văd ce am greșit în meciul acesta și să încerc să fiu mai bună la următorul, însă, da, am în continuare nevoie să fiu pe teren.

CTP, despre eliminarea lui Halep de la Madrid: „Ar fi de reținut două lucruri. Cel negativ nu știu cum poate fi rezolvat”
WTA MADRID
CTP, despre eliminarea lui Halep de la Madrid: „Ar fi de reținut două lucruri. Cel negativ nu știu cum poate fi rezolvat”

Simona Halep: „Bula este un pic apăsătoare”

- A fost acest meci și cel mai dur test fizic din ultima perioadă. Cum l-ai receptat din acest punct de vedere?
- Am simțit oboseală în setul al treilea, cred că s-a și văzut, dar vine tot de la meciuri, nu am avut partide strânse anul acesta, grele, în care să pot să-mi depășesc limita. Recuperarea este însă, sper eu, destul de rapidă, masaj, tratament și alergare, pentru că așa își revine corpul.

- Au apărut în tribună și steaguri tricolore, totuși cât de mult ți-au lipsit energia venită de la public, scandările, încurajările, mai ales în momentele sensibile ale partidei?
- Da, bineînțeles că simt lipsa energiei venite de la public, pe care am avut-o mereu aici, mai ales în momentele grele publicul te ajută, cu siguranță. Cred însă că bula în care suntem este un pic apăsătoare, să stai închis în cameră și să nu poți să ieși este destul de greu. Cred că se vede la majoritatea sportivilor că suntem ceva mai nervoși decât eram înainte, încercăm să dăm însă tot ce avem mai bun și sper ca lucrurile să revină la normale pentru că ne este dor de public.

+5 FOTO

- Urmează Roma, apoi Roland Garros, vei încerca să ajungi la Paris ceva mai devreme, ca în anii trecuți? 
- Sunt două săptămâni de la Roma până la Roland Garros și o să fie greu să merg la Paris atât de repede. O să vin și pe acasă, trebuie să mă aerisesc, să ies în oraș, să mă plimb, am mai mult de 20 de zile de când stau închisă și este apăsător.

VIDEO. Ion Țiriac știe unde suferă Simona Halep în 2021: „Are o singură problemă”

Mai multe știri din tenis:

Simona Halep, reacție nervoasă în fața lui Mertens: „Câte mai dai?!”

„Nu degeaba Simona Halep e regina zgurii” » Lovitură de excepție în meciul cu Elise Mertens

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
argus
argus  •  06 Mai 2021, 17:57

„Bula este un pic apăsătoare”? Scuze, numai scuze si nelipsitul tic verbal "un pic"! Daca prin "BÚLĂ" Simona s-a referit la izolare, la restrictiile impuse de pandemie, inseamna ca nu realizeaza ca s-a auto-izolat! Dece oare, Barty, Sabalenka, Pavlyuchenkova, Kvitova, Swiatek, Mertens sau jucatoarele din România nu s-au izolat (Cîrstea, Bogdan, Irina-Camelia Begu, Ana Bogdan, Mihaela Buzărnescu s.a.)si au ales sa fie prezente la turnee? Usor sa dai vina, sa "învinuiesti" dar al naibii de greu este sa vrei sa iti recunosti problemele! Nervozitatea, serviciu pe care sa nu te poti baza, sau ca nu a realizat (nici "monsieur" Darren, din cate se vede) cat de important este stopul, dropshot-ul in economia jocului (desi adevrsarele ei au castigat pcte. importante ( Barty, Svitolina, Ostapenko, Sabalenka, Kvitova, Swiatek sau Vondrousova) nu intelege ca este la fel de importanta , precum serviciu. Daca Simona chiar crede ca prin schimbarea unui antrenor, "iese din bulă", si nu prezenţa la turnee, se amăgeste amarnic!

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  05 Mai 2021, 15:41

Ce frumos cand anumite campioane isi dau seama ca epoca lor de glorie a apus. Atunci cand vede ca din urma vin alte supercampioane. Atunci cand vede ca incepe sa o doara spatele, sau cotul, sau genunchiul, sau capul. Ca nu mai este ce a fost odata. Frumos sa te retragi cu fruntea sus ca o adevarata campioana. Cand inca nu incepi sa te faci de ras. MULTUMIM SIMONA pentru tot ce ai facut in tenisul feminin!

560928364107122
Marcel Jeler  •  05 Mai 2021, 14:32

Cred ca cel mai bine ar fi sa te retragi ca tot nu mai contezi prea mult de acum...

Vezi toate comentariile (26)
Comentează