SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

NEWS ALERT Prinsă între divorț și operația la nas, Simona Halep anunță că nu mai joacă în 2022: „La un singur lucru mă mai gândesc acum”

Simona Halep / Sursă foto: Instagram
Simona Halep / Sursă foto: Instagram

Articol de GSP - Publicat joi, 15 septembrie 2022 14:03 / Actualizat joi, 15 septembrie 2022 15:01

Simona Halep (9 WTA) a anunțat, în urmă cu scurt timp, că nu va mai participa la niciun turneu în 2022. Sportiva care va împlini 31 de ani la finalul lui septembrie avea șanse să ajungă la Turneul Campioanelor, obiectiv care nu mai e acum unul de actualitate. 

Fostul lider mondial și-a explicat decizia într-o amplă postare publicată pe contul ei de Instagram. Simona Halep, aflată în plin proces de divorț de Toni Iuruc, spune că se simte „extenuată mental” și, în plus, că are nevoie de timp pentru a se recupera după intervenția chirurgicală suferită la nas

Nu știu cât de lungă va fi perioada de recuperare, în acest moment nu mă gândesc la nimic altceva în afară de recuperare. Ceea ce este cert este că nu voi mai putea juca în acest an la niciun turneu.

Sezonul 2022 este încheiat pentru mine. 2022, ai fost un an interesant, plin de evenimente. Ne vedem pe teren, 2023! Încă simt că mai am multe de dat pe terenul de tenis și mai am obiective de îndepinit”, e o parte din mesajul postat de Simona.

Simona Halep: „Patrick Mouratoglou a avut toată încrederea mea, așa că am vrut ca doar oamenii lui să se ocupe de mine”

Simona Halep a vorbit despre suișurile și coborâșurile acestui sezon, explicând și care au fost motivele pentru care a păstrat în echipa sa doar oameni din anturajul lui Patrick Mouratoglou.

Salutări tuturor! Vreau să vă informez în legătură cu situația mea actuală, să reflectez asupra a ceea ce s-a întâmplat în acest an și, așa cum am făcut-o mereu, să-mi împărtășesc sentimentele cu voi. După cum știți, în februarie am fost foarte aproape să mă retrag din tenis pentru că simțeam că nu mai am forța necesară să revin în Top 10. M-am confruntat cu anxietatea și am simțit că trebuie să mă opresc. Am fost norocoasă, apoi, să descopăr Academia lui Patrick, unde mi-am recâștigat pasiunea pentru tenis. 

Datorită lui Patrick, am început, ușor, să cred că încă pot juca un tenis bun. A existat din partea mea deschidere către tot ce mi-a spus să fac, cum să fac și cât de mult să fac. Am făcut totul. Obiectivul meu era clar: îmi ofer un an la dispoziție să revin în top 10. Când decid ceva, mereu sunt implicată total, iar Patrick a avut toată încrederea mea, așa că am vrut ca doar oamenii lui să se ocupe de mine. 

De aceea am făcut atâtea schimbări în echipă, pentru că am simțit că e lucrul corect: să fiu implicată complet în acest proiect. A fost o perioadă foarte grea, pentru că mereu am pus presiune pe mine, iar faptul că am lângă mine cel mai bun antrenor aduce și mai mare presiune. Toate astea au culminat cu atacul de panică pe care l-am suferit la Paris. Am simțit că Roland Garros este turneul în care trebuie să joc foarte bine, având în vedere munca pe care o depusesem. Însă nu am reușit să gestionez presiunea și am clacat.

- Simona Halep

2 turneea câștigat Simona Halep în acest an: Melbourne Summer Set și Toronto

Simona Halep: „După US Open, mi-am dat seama sunt epuizată din punct de vedere mental”

Eliminată prematur la US Open, încă din primul tur, Simona spune că eșecul de la Flushing Meadows a pus-o într-o postură extrem de delicată din punct de vedere mental.

Apoi, am vorbit cu Patrick și i-am spus că am nevoie să mă relaxez, că nu pot evolua cu toată presiunea pe care am pus-o pe mine. I-am cerut să aibă răbdare cu mine șase luni, în care să nu aibă așteptări. M-a ascultat, a fost de acord și mi-a arătat susținere totală. După, am reușit să joc cel mai bun tenis al meu. Mai repede decât mă așteptam, după doar două luni, am reușit să revin în top 10. Obiectiv îndeplinit. 

Însă ulterior, când am pierdut la US Open, mi-am dat seama sunt epuizată din punct de vedere mental. Având probleme cu respirația de mulți ani, care s-au înrăutățit, am decis să urmez sfatul medicului și să fac operația necesară. 

Nu am putut să o fac mai devreme pentru că nu am avut liberă o perioadă de trei luni pentru recuperare, pentru că tenisul a fost prioritatea în viața mea. Însă acum am simțit că e timpul potrivit să fac ceva pentru mine. De aceea am ales și operația estetică. Și pe aceea am vrut să o fac de multă vreme, pentru că nu îmi plăcea deloc nasul meu. Am făcut-o și am rezolvat atât partea funcțională, cât și pe ea estetică. Sunt sigură că mulți mă înțelegeți.


- Simona Halep

Simona Halep a suferit o intervenție chirurgicală la nas

Simona Halep și-a anunțat recent fanii că a trecut printr-o operație. „Așa cum câțiva dintre voi știați deja, am avut probleme cu nasul mai ales în perioada verii cât am fost în Washington. Mi-a fost greu să respir și în timpul nopții totul se agrava. 

Singura metodă prin care puteam rezolva problema a fost cu ajutorul operației", a început ea postarea de pe Instagram. Apoi a continuat: "Dr. Daniel Popescu mi-a făcut cu această ocazie și o intervenție estetică. Mulțumesc! Totul a mers foarte bine, am nevoie de câteva săptămâni de odihnă”. 

6.000 de euroa costat operația suferită de Simona Halep, conform Libertatea

Simona Halep și Toni Iuruc divorțează 

La mai puțin de un an de la momentul cununiei civile, Simona Halep și Toni Iuruc au decis de comun acord să oficializeze despărțirea. După 3 ani și jumătate de relație și mai puțin de unu de căsnicie, Simona, 30 de ani, și Toni, 42, nu mai sunt un cuplu cu acte în regulă.

Fanii au speculat că despărțirea ar fi provocată de perioadele lungi în care cei doi stau separați, din cauza turneelor la care participă Simona Halep. Totuși, soțul a fost alături de ea la New York, pentru US Open, cei doi apărând într-o imagine pe Instagramul fostului lider WTA

VIDEO Firicel Tomai, despre viitorul Simonei Halep: „Va suferi mult după ce se retrage din tenis”

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO Fiica lui Ionuț Chirilă a absolvit academia lui Mouratoglou: „Da, ne cunoaștem foarte bine! Așa e în Franța”

Țiriac, reacție ciudată când a fost întrebat de divorțul Simonei Halep: „Crocodilul era să mă mănânce în Africa, dar eu am mâncat cobra”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
lapusneanul
lapusneanul  •  15 Septembrie 2022, 20:32

jurnalistule, simona a divortat de o saptamana, de ce .."in plin proces de divort" zici ?

mihaiviteazul
mihaiviteazul  •  15 Septembrie 2022, 20:10
Postat de 267890 pe 15 Septembrie 2022, 15:50

Să se recupereze liniștită! Încă 10 ani să nu mai auzim de ea.

Sigur, vom căuta jucătoare top 10 din România cam 30 de ani, după aceea vom realiza de cine râdem azi, NU?!?

username_2
username_2  •  15 Septembrie 2022, 19:11
Postat de Acidutzu_67 pe 15 Septembrie 2022, 15:44

Sper sa termine si cu urletele alea (mai pornografice decât ale Sharapovei) nu-si mai au rostul acum, dupa operatia la sinusuri...

cînd o termina și eroul Rafa cu scărpinăturile, ce face Rafa e mult mai dezagreabil, zic asta ca să nu folosesc limbaj vulgar sau jignitor

Vezi toate comentariile (15)
Comentează