SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

EXCLUSIV Patrick Mouratoglou, dialog-eveniment pentru cititorii GSP! Ce a remarcat înainte de Roland Garros: „Simona Halep are ceva rar”

Simona Halep și Patrick Mouratoglou, înainte de Roland Garros // FOTO: Imago
Simona Halep și Patrick Mouratoglou, înainte de Roland Garros // FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 24 mai 2022 11:03 / Actualizat marti, 24 mai 2022 11:46

Patrick Mouratoglou (51 de ani), unul dintre cei mai influenți antrenori din tenisul mondial al ultimului deceniu, a acceptat un dialog amplu și exclusiv cu Gazeta Sporturilor (Interviul complet poate fi citit AICI). El a explicat cum vede colaborarea cu Simona Halep, pe care a descoperit-o drept o persoană „foarte inteligentă, deschisă, blândă, autentică”. 

În dialogul purtat cu Gazeta Sporturilor, Patrick Mouratoglou a dezvăluit cum l-a surprins Simona Halep după primele antrenamente.

Patrick Mouratoglou, interviu exclusiv pentru cititorii Gazetei: „Simona Halep se simte în siguranță cu mine. Vreau ce e mai bun pentru ea”
interviu exclusiv
Patrick Mouratoglou, interviu exclusiv pentru cititorii Gazetei: „Simona Halep se simte în siguranță cu mine. Vreau ce e mai bun pentru ea”

Patrick Mouratoglou: „Simona Halep are ceva rar”

- Domnule Mouratoglou, ce v-a convins să începeți colaborarea cu Simona? Erați familiarizat cu stilul ei de joc, ce lucruri noi ați aflat despre ea în ultimele luni?
 - Am văzut-o pe Simona jucând de multe ori de-a lungul anilor. A jucat contra Serenei de numeroase ori. Am avut întotdeauna cea mai mare admirație pentru ea și pentru ceea ce a reușit. De asemenea, i-am apreciat jocul, loviturile, spiritul de luptă.

Nu îi cunoșteam personalitatea, dar când am început să discutăm, atunci când a venit la academia mea, am descoperit o persoană deosebită. Foarte inteligentă, deschisă, blândă, autentică. Văd că are o educație solidă, cu valori puternice. În lumea noastră, asta contează foarte mult.

- Și mai ce? 
- Apoi am descoperit etica muncii ei, determinarea de a dori mereu să progreseze, să învețe, să devină mai bună, ceea ce este ceva extrem de rar, cu atât mai mult în cazul cuiva care deja a obținut atât de mult. Când am avut șansa unui tablou complet al personalității și jocului ei, în mintea mea nu m-am îndoit deloc.

- Planul cu ea este legat de un joc mai agresiv, este ceva potrivit pentru ea la 30 de ani? Ați fi aplicat aceeași strategie dacă ați fi antrenat-o mai devreme în cariera ei? 
- Nu vreau să-i schimb jocul. Simona a avut un succes uriaș cu stilul ei propriu. Facem însă unele ajustări. Scopul meu este să o fac să fie conștientă de atuurile pe care le are și să le folosească în cel mai bun mod posibil pentru a avea succes. Aș fi făcut același lucru și când era mai tânără. Aș fi avut ținta de a scoate maximum din marile ei calități. 

- Care sunt cele mai puternice părți ale jocului ei și unde vedeți slăbiciuni? 
- Mă concentrez mereu pe forțe, nu pe slăbiciuni. Cred că pentru a avea cea mai bună versiune a oricărui jucător, să-i dezvolți calitățile e mereu mai potrivit decât să te concentrezi pe vulnerabilități. Un Grand Slam se câștigă cu atuurile, cu părțile tale puternice. 

- Totuși... 
- Simona are ochi grozavi, vede repede, reacționează repede, se deplasează repede. Este, de asemenea, foarte consistentă fiindcă toată viața ei a fost concentrată, profesionistă și și-a dezvoltat această calitate. Când a jucat la cel mai bun nivel al ei, a făcut-o stând aproape de linia de fund, tăind unghiurile.

- Oamenii spun, inclusiv Simona, că sunteți un comunicator grozav și că se încrede în dumneavoastră sută la sută. A fost ușor să vorbiți cu ea, fiindcă admite că este mai degrabă introvertită? 
- Nu am nicio problemă să vorbesc cu oricine. Cred că sunt deschis la minte. Nu-i judec pe oameni și vreau în mod sincer să-i ajut. Sunt dedicat Simonei și voi da 100% ca să o ajut să-și împlinească visurile în acest sport. Simona nu e atât de introvertită. Poate să se afle în unele situații și cu persoane pe care nu le cunoaște sau în care nu are încredere, dar am descoperit că poate fi, de asemenea, foarte deschisă și de încredere. 

Patrick Mouratoglou, dialog-eveniment pentru cititorii GSP! Ce a remarcat înainte de Roland Garros: „Simona Halep are ceva rar”
Patrick Mouratoglou // FOTO: Imago

VIDEO Ion Țiriac despre Simona Halep: „Pe ea nu o ține fizicul cât o ține creierul”

Citește și: 

Victoria Azarenka, primele explicații după un nou moment bizar la Roland Garros: „Dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râdă, spune-i planurile tale”

Rafael Nadal, victorie convingătoare în primul tur la Roland Garros » Start în campania pentru titlul #14 la Paris

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează