SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Simona Halep, risc mare de insolvență! Două afaceri în prag de colaps

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 august 2018 09:00

Cele două firme pe numele tatălui Simonei, Stere Halep, sunt în prag de colaps.

Simona Halep, numărul unu mondial WTA, nu are firme pe numele ei în România, cu excepția unui PFA. Cei care se ocupă de afacerile familiei sunt tatăl ei, Stere Halep, 56 ani, și mama Tania Halep, 54 ani.

Două da, două pa!

În acest moment, conform portalului termene.ro, familia a rămas cu două dintre cele 4 firme fondate de-a lungul timpului. Celelalte două au fost radiate în urmă cu mai mulți ani.

Funcționează:
- Cubit SRL, compania care administrează SH Cafe din Constanța;
- Lacto Mony SRL, firmă care are drept obiect de activitate fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor.
Au fost radiate:
- H. Nicolas SRL, companie care se ocupa de "tăbăcirea și finisarea pieilor, prepararea și vopsirea blănurilor" și purta numele fratelui sportivei, Nicu. Aceasta a funcționat între 2003 și 2014;
- Hefaistos, fondată imediat după Revoluție, în 1990, și dispărută în 2005.

A scăzut de 10 ori în 10 ani

Fondată în 1992, prima dintre firme, Cubit SRL, îl are în acționariat doar pe tatăl Simonei, Stere. Acesta este unic asociat și administrator. Interesantă este evoluția societății, care, în 2008, când Simona reușea să câștige Roland Garros la junioare, atingea un maxim al cifrei de afaceri, 363.000 euro.

La ultimele raportări, Cubit SRL a luat-o la vale incredibil. În 2017, mai avea o cifră de afaceri de doar 36.000 euro, de fix 10 ori mai puțin decât în 2008.

Mai mult, aceasta a raportat pierderi, și nu profit!, pe ultimul an fiscal. 124.000 euro! Iar portalul termene.ro îi oferă șanse uriașe de a intra în insolvență.

4
angajați are firma Cubit SRL, care gestionează SH Cafe

Tot pe minus

Cealaltă companie, Lacto Mony SRL, are o creștere a cifrei de afaceri până la 100.000 euro. Însă nici aici nu putem vorbi de profit. Societatea, deținută de Stere Halep (90%) și Sultana Halep (10%), e și ea pe pierdere, minus 29.000 euro doar pe 2017. A fost "pe roșu" și-n 2016, și-n 2015!

Cu sediul în localitatea constănțeană Vulturu, aceasta are deschise patru puncte de lucru, dintre care trei în orașul Constanța și unul în mediul rural. Și Lacto Mony SRL se află, conform aceluiași portal, în stadiul de "risc mare de insolvență". Metoda de calcul este precisă în 70-80% din cazuri, fiind bazată pe un algoritm care cuprinde active, cheltuieli în avans, datorii totale etc, incluse într-o formulă derivată din cea care poartă numele de "Altman Z score".

5
angajați are cealaltă companie a familiei Halep, Lacto Mony SRL

E a 7-a din istorie

Afacerile nu sunt însă o problemă pentru Simona Halep. Care este pe locul 7 în istorie când vine vorba de câștiguri din tenis. Ea tocmai a trecut de pragul de 27 milioane de dolari, aproximativ 23,2 milioane de euro, fiind depășită doar de surorile Serena și Venus Williams, Maria Șarapova, Caroline Wozniacki, Victoria Azarenka și Agnieszka Radwanska. Ea depășește nume uriașe precum Steffi Graf, Kim Clijsters, Lindsay Davenport și Martina Navratilova. Serena este lider detașat, cu un total impresionant de 86.383.301 dolari!

5.350.000 €a câștigat Simona din tenis în 2018, cel mai mult într-un singur sezon

Vezi și: FOTO Coșmar sau realitate? Simona Halep, eliminată în primul tur de la US Open după ce a fost masacrată de jocul agresiv al Kaiei Kanepi

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (42)
magura
magura  •  01 Septembrie 2018, 13:11

Da vad ca va roade rau de tot viata particulara a Simonei. Fiecare face ce vrea cu afacerile lui.

2264101893823582
Kiss Péter  •  01 Septembrie 2018, 08:33

Halep este jucatoare de tenis si nu comerciant.Este normal ca nu se pricepe la afaceri.Din pacate banii castigati,investeste prin familia ei in afaceri nereusite.Cum sa mearga afacerile,daca tatal ei este maimereu in compania fiicei ,este la meciurile ei,si nu se ocupa de afaceri.Banii nu aduc mereu reusite.Ori sport,ori afaceri !!

169959210415033
Adrian Dinu  •  01 Septembrie 2018, 06:15

Ce cauta o astfel de stire intr-un ziar care se vrea a fi de SPORT ? Pana la urma sa inteleg ca GSP e de fapt un ziar de circ si scandal , si ca articolele sportive cu adevatat demne de a fi citite , ar trebui cautate in alte publicatii de gen . Respect putinii jurnalisti sportivi din redactia voastra care intr-adevar isi merita functia pt articole SPORTIVE f. bune , dar din pacate acest articol ca multe altele publicate pe acest site , nu va fac decat o imagine de ziar de CAN CAN . Pana la urma de ce va doare ce face sprtivul X sau Y cu banii castigati prin munca si efort ? Daca eram in locul lui Halep , la cat a "ajutat-o" federatia ca si copil sa se dezvolte in tenis , si la cat incearca politic anumite persoane sa profite de imaginea ei ca sportiva (aceste "nimicuri" care conduc Ro dupa 89) , imi schimbam nationalitatea si le spuneam "pa" din mers la toti jurnalistii care incearca sa "stoarca" ceva scandal prin articole ca cel de sus . Daca aveti sange in vena , bagati articole asa detaliate cu adevaratii corupti (in speta PSD) care jefuiesc zi de zi Romania de dupa 89 incoace , nu va luati de banii sportivilor .... sau nu mai aveti ce sa ciuguliti !

Vezi toate comentariile (42)
Comentează