SPORTURI  »  TENIS  »  VACCIN COVID-19

Ce avantaje va avea Simona Halep la turneele de tenis după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19

Simona Halep (3 WTA, 29 de ani) s-a vaccinat împotriva COVID-19
Simona Halep (3 WTA, 29 de ani) s-a vaccinat împotriva COVID-19

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 aprilie 2021 13:28 / Actualizat vineri, 02 aprilie 2021 14:09

ATP și WTA vor anunța că nu vor obliga sportivii să se vaccineze împotriva COVID-19, însă le vor oferi anumite avantaje la turneele de tenis. Simona Halep (3 WTA, 29 de ani) se numără printre cei care s-au vaccinat împotriva COVID-19.

La finalul lunii februarie, Simona Halep a fost imunizată împotriva COVID-19, cu vaccinul Pfizer. Sportiva din Constanța a primit și rapelul, cu două zile mai devreme decât era prevăzut, înainte de a decola spre Miami, unde a participat la turneul WTA. Simona Halep a acuzat dureri la brațul drept și s-a retras înainte de meciul cu Anastasija Sevastova din turul 3 de la Miami.

Ce avantaje va avea Simona Halep

ATP Tour a publicat o „listă de scutiri” care oferă avantaje pentru cei care s-au vaccinat împotriva COVID-19, care vor fi valabile și pentru turneele WTA: „Vor fi eligibile persoanele care au primit ambele doze de vaccin (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) sau o singură doză (Johnson and Johnson) și pot prezenta dovezi”, se arată în protocol, conform publicației Daily Mail.

Sportivii care s-au vaccinat nu vor mai trebui să stea în carantină, așa cum s-a întâmplat la primul Grand Slam din acest an, Australian Open. Astfel, dacă persoanele care s-au vaccinat împotriva coronavirusului vor prezenta un prim test PCR negativ, vor fi scutite de carantină înainte de turneele de tenis. Totodată, tenismenii vaccinați nu vor mai fi considerați „contact apropiat” al unei persoane testate pozitiv cu COVID-19.

Informația nu a fost confirmată oficial, dar noua regulă va intra în vigoare începând cu turneul ATP de la Monte Carlo, programat între 11 și 18 aprilie, se mai arată în sursa citată.

Citește și alte știri din tenis:

Bianca Andreescu, calificare dramatică în finala turneului de la Miami

Poza cu care și-a copleșit fanii: „Vă place noua Serena?” » Reacția soțului: „Recomand cu încredere!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dubluv
dubluv  •  02 Aprilie 2021, 15:10

nu e niciun avantaj. Toti se vaccineaza.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează