SPORTURI  »  TENIS  »  DOPAJ

VIDEO Ion Țiriac, furibund la adresa avocaților Simonei: „Sunt lenți, L-E-N-Ț-I!” + Previziune sumbră legată de viitorul lui Halep

Ion Țiriac și Simona Halep
Ion Țiriac și Simona Halep

Articol de - Publicat joi, 12 ianuarie 2023 15:27 / Actualizat joi, 12 ianuarie 2023 16:35

Ion Țiriac (83 de ani), a comentat situația Simonei Halep, suspendată după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat. Fostul mare jucător de tenis consideră că aceasta este nevinovată și îi acuză pe avocații ei sunt ”prea lenți”.

CONTEXT:

Detalii de cotitură în cazul Simonei Halep: probă fundamentală scoasă la iveală!
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Detalii de cotitură în cazul Simonei Halep: probă fundamentală scoasă la iveală!

Ion Țiriac: „Simona este de apărat din toate punctele de vedere”

„Am văzut-o acum trei zile pe Simona, se antrenează la Stejarii. Acolo îi dau eu voie să se antreneze, pentru că nu trebuie să cer voie nimănui. După părerea mea, avocaţii ei sunt lenţi, L-E-N-Ț-I! (n.r. - accentuează și spune cuvântul pe litere). Eu ştiam doi avocaţi, unul care a fost avocatul CIO în 2000 la Sydney, care a plecat atunci de la CIO pentru că proba fusese manipulată, adică de la 60 ml la peste 100 ml peste noapte.

Deci el e un bun avocat şi a plecat de la CIO şi e la Lausanne, pe lângă TAS. Şi mai este un avocat pe care îl ştiu tot în Lausanne. Dar ea a luat pe altcineva şi sper ca acei avocaţi să îşi facă datoria. Pentru că ea de bine de rău e la sală în fiecare zi, dă cu racheta în minge şi mai vrea să joace. 

Dacă într-adevăr este un medicament care a fost viciat sau un aliment viciat... Eu din ce am înţeles, Simona este de apărat din toate punctele de vedere”, a declarat Ion Țiriac.

Ion Țiriac, previziune sumbră: „Dacă merg scriptologia şi manipulările, cred că o să o vedem din nou pe Simona Halep pe teren abia peste 2-3 ani”

Omul de afaceri a făcut și o premoniție sumbră în ceea ce o privește pe Simona, considerând că vor mai trece 2-3 ani până va putea juca din nou un meci oficial.

„Problema este că ea din august nu a mai jucat. Că eu nu sunt de acord nici cu ce a jucat cu 2 ani înainte, e altceva. Însă dacă ea nu mai a jucat şi are 25-26 de ani... lăsaţi 30, că arată de 25 pe teren. Însă săptămânile în care nu joacă se adună şi e periculos şi trist. 

Dacă merg scriptologia şi manipulările cred că o să o vedem din nou pe teren abia peste 2-3 ani. Nu vedeţi că până în ziua de azi ea nu a putut să depună toate probele? N-a putut să se ducă la producătorul suplimentului, iar producătorul să spună «Da, vin să declar», iar după aceea să vină cu producătorul la o comisie şi tot aşa. 

Când ajunge totul măcar la TAS? Iar când ajunge la TAS oamenii de acolo fac ce vor. Responsabil nu e nimeni dacă după ce TAS îi spune că are dreptate şi că nu e vina ei. Alea 5-6-8 luni din viaţa ei cine le plăteşte? Nimeni! Din viaţa Andreei Răducan cine a plătit lunile alea? Nimeni! Unui sportiv de nivelul ăsta trebuie să îi dai şi puţină credibilitate”, a mai precizat Țiriac.

Dacă eu îi deschid gura unui sportiv şi altul îi bagă ceva, e dopat. Are dreptul să se apere, dar e dopat. Însă după părerea mea ar trebui să fie deja pe teren (n.r. - Simona). E foarte dificil în asemenea situaţii să dai sfaturi. Eu i-am spus Simonei care sunt avocaţii buni, iar acum am aflat că unul murise, nu ştiam.

Legile alea eu le-am făcut, cu Samaranch, cu WADA... eram cinci inşi care am făcut WADA şi sunt nişte legi absolut corecte. Însă legea din păcate au schimbat-o următorii care au venit, şi nu mai e suspendat definitiv din viaţa olimpică cel pe care îl prinzi dopat, ci doar 2 ani. Dar dacă nu e dopat, pentru asta există apelul la justiţie.

- Ion Țiriac

Citește și alte știri din tenis: 

Sorana Cîrstea, uimită de întâlnirea cu Nadal din aeroport: „I-am spus antrenorului că nu-mi vine să cred că a făcut asta”
DEZVĂLUIRI
Sorana Cîrstea, uimită de întâlnirea cu Nadal din aeroport: „I-am spus antrenorului că nu-mi vine să cred că a făcut asta”
Naomi Osaka a făcut anunțul începutului de an în tenis: „Anul 2023 va fi fi plin de lecții pentru mine”
ANUNȚ
Naomi Osaka a făcut anunțul începutului de an în tenis: „Anul 2023 va fi fi plin de lecții pentru mine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
gicab
gicab  •  13 Ianuarie 2023, 08:18

Noua romanilor cine ne plătește acel “arest” la domiciliu și tortura psihică timp de câțiva ani?

gicab
gicab  •  13 Ianuarie 2023, 08:13
Postat de adriann_ pe 12 Ianuarie 2023, 17:42

TI-AS DA 100 DE LIKE-URI. *** a tras-o enorm inapoi pe Halep in viata sportiva (de cea privata nu mai zic vezi nunta cu Iuruc ala etc).

Pai așa e la ei... a fost măritată de tasu... nu e vina halepei

gicab
gicab  •  13 Ianuarie 2023, 08:12

Acest roman care le dorea moartea romanilor și nu numai

Vezi toate comentariile (10)
Comentează