SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Careu cu greutate » Preview-ul semifinalelor de la Turneul Campionilor: Djokovic vrea titlul #6, Nadal luptă pentru o premieră

Rafael Nadal se va duela cu Daniil Medvedev. foto: Guliver/Getty Images +29   FOTO
Rafael Nadal se va duela cu Daniil Medvedev. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 21 noiembrie 2020 13:17 / Actualizat sambata, 21 noiembrie 2020 13:39

Novak Djokovic - Dominic Thiem și Rafael Nadal- Daniil Medvedev sunt meciurile în urma cărora se va stabili finala din acest an de la Londra.

Novak Djokovic, 33 de ani, a fost ultimul jucător care a obținut calificarea în semifinale la Turneul Campionilor după ce l-a învins, ieri, pe Alexander Zverev cu 6-3, 7-6(4). Liderul mondial a reușit să treacă peste înfrângerea în fața lui Medvedev și e din nou în penultimul act la ATP Finals. Acolo îl aștepta deja Dominic Thiem. 

Va fi a douăsprezecea întâlnire dintre cei doi, cu sârbul impunându-se de șapte ori, ultimul suc ces fiind obținut în finala de la Australian Open în 2020

„E unul dintre cei mai dedicați jucători din circuit, ne-am duelat și anul trecut aici, în grupe, a fost un meci foarte disputat, sper ca acum învingătorul să fie altul”, a spus liderul mondial. Austriacul în vârstă de 27 de ani s-a impus în 2019 cu 6-7 (5), 6-3, 7-6 (5).

„O altă poveste”

Rafael Nadal, care a trecut joi noaptea de Stefanos Tsitsipas cu 6-4, 4-6, 6-2 în ultimul meci al grupei „Londra 2020”, se va duela azi cu Daniil Medvedev. 

Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas. foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas. foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas. foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas. foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas. foto: Guliver/Getty Images
+25 FOTO
  • foto: Guliver/Getty Images

Spaniolul și rusul s-au întâlnit de trei ori până acum. Cu primul impunându-se de fiecare dată. Ultima lor confruntarea a avut loc chiar la ATP Finals, în 2019, când Nadal a câștigat cu 6-7 (3), 6-3 7-6 (4). 

A fost un meci foarte echilibrat și e adevărat că lui i-a scăpat victoria printre degete într-un final în care eu am avut noroc, iar el a comis foarte multe greșeli. Anul acesta e o altă poveste, a jucat foarte bine și nu mai e la fel de obosit mental cum era în 2019 la Londra. Trebuie să ating cel mai înalt nivel pentru că el vine cu încredere”, a spus Nadal. 

Nici Nadal, 34 de ani, nici Medvedev, 24 de ani, nu au în palmares trofeul de la ATP Finals. „Sunt fericit că am ajuns până în semifinale și că mă voi duela cu unul dintre cei mai buni jucători ai finalului de an, vom vedea ce se va întâmpla, e o mare provocare”, a concluzionat spaniolul.

5 semifinalea disputat până acum Rafael Nadal la Turneul Campionilor, reușind să câștige două, în timp ce adversarul său de azi nu a bifat până în 2020 niciun penultim act

5 trofeeare în palmares Novak Djokovic la ATP Finals, obținute în 2008, 2012, 2013, 2014, 2015, în timp ce adversarul său nu a atins până acum această performanță

Citește și alte știri despre Turneul Campionilor:

Daniil Medvedev, renăscut în noiembrie! Starul care l-a învins pe Djokovic, iar acum îl „vânează” pe Nadal

Novak Djokovic îl elimină pe Alexander Zverev și merge mai departe la Turneul Campionilor » Semifinale de cinci stele la Londra

Nadal îl învinge în trei seturi pe campionul en-titre și se califică în semifinale la Turneul Campionilor » Rafa, la două victorii de singurul titlu important care îi lipsește

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  21 Noiembrie 2020, 16:28

Nadal n-a castigat in toata cariera lui decat un singur turneu hard indoor si asta era acum 15 ani, la Madrid, pe vremea cand Mastersul din capitala Spaniei se juca pe acea suprafata. Prin comparatie, Djokovic are 13, Medvedev 4 iar Thiem 2 (acestia din urma in cariere mult mai scurte). Deci, privit asa, Nadal e out-sider. Dar daca va castiga va fi doar al doilea care reuseste un career super slam, dupa Agassi (toate GS, titlul olimpic si ATP Final). La fete doar Steffi si Serena au reusit. E, asadar, o chestie cu totul deosebita.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează