SPORTURI  »  TENIS  »  ATP ANTWERP

VIDEO Andy Murray is back in business! Scoțianul s-a calificat în prima finală după doi ani și jumătate + supermeci în ultimul act

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 octombrie 2019 21:54

Andy Murray (32 de ani, 243 ATP) va disputa duminică prima sa finală după mai bine de doi ani. Scoțianul s-a calificat în ultimul act al turneului ATP 250 de la Antwerp (Belgia), unde îl va întâlni pe Stan Wawrinka (34 de ani, 18 ATP). 

La cel de-al șaselea turneu pe care îl joacă de la revenirea în circuit, Murray a izbutit, în sfârșit, să atingă finala. Britanicul a avut nevoie de trei seturi pentru a-l învinge în semifinale pe promițătorul francez Ugo Humbert (21 de ani, 70 ATP), scor 3-6, 7-5, 6-2, după două ore și 23 de minute de joc.  

Finala turneului indoor de la Antwerp va aduce o confruntare de top pentru Murray, care dă piept cu un alt jucător a cărui carieră a avut de suferit din cauza accidentărilor. Murray îl va înfrunta pe elvețianul Stan Wawrinka, care a trecut în semifinale de italianul Jannik Sinner (18 ani, 119 ATP), scor 6-3, 6-2. 

Murray a revenit în vara lui 2019 în circuit, după două operații complicate suferite la șold. Fostul lider mondial fusese la un pas de retragerea din tenis, însă a ales să continue după efectuarea celei de-a doua intervenții chirurgicale la șold, una de înlocuire totală. 

Murray, care în drumul său spre finala de la Antwerp l-a învins și pe Marius Copil, va lupta duminică pentru cel de-al 46-lea titlu din carieră. Printre acestea se regăsesc și trei titluri de Mare Șlem (Wimbledon 2013 și 2016 și US Open 2012).

Ultima finală disputată de scoțian avea loc în martie 2017, la Dubai, când acesta se și impunea în fața spaniolului Fernando Verdasco.

Vezi și: 

GALERIE FOTO Primele imagini de la nunta lui Rafael Nadal cu Maria Francisca Perello: invitați de marcă și măsuri stricte de securitate

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează