SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Naomi Osaka s-a prăbușit în clasamentul WTA după eliminarea de la Australian Open

Naomi Osaka // foto: Imago Images
Naomi Osaka // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 ianuarie 2022 14:34 / Actualizat vineri, 21 ianuarie 2022 14:56

Eliminată de Amanda Anisimova (20 de ani) în turul 3 la Australian Open, Naomi Osaka (24 de ani), campioană la Antipozi în 2021, a pierdut 1.870 de puncte în clasamentul WTA și a coborât pe locul 84 în ierarhia LIVE. 

Naomi Osaka a început săptămâna pe locul 14 WTA, cu un total de 2.696 de puncte. După un start promițător la Australian Open, 2-0 cu Maria Camila Osorio Serrano și cu Madison Brengle în primele tururi, nipona a cedat în fața Amandei Anisimova în turul 3.

Serbia, replică economică drastică în cazul Djokovic! Retrage licența de exploatare a unui metal rar pentru o firmă australiană!
SERBIA
Serbia, replică economică drastică în cazul Djokovic! Retrage licența de exploatare a unui metal rar pentru o firmă australiană!

Naomi Osaka, pe locul 84 în clasamentul WTA Live după eliminarea de la Australian Open 

Fiind campioana en-titre la Australian Open și implicit în poziția de a-și apăra punctele câștigate anul trecut, eliminarea timpurie de la ediția din acest an o afectează serios pe Osaka.

Naomi a pierdut 1.870 de puncte în clasamentul WTA Live și a coborât astfel 70 de poziții, până pe 84!

Prăbușirea japonezei a fost cauzată și de faptul că nu a participat la multe competiții în 2021. După Australian Open, a mai jucat doar la Miami, Madrid, Roma, Roland Garros, Cincinnati, US Open și Jocurile Olimpice.

245este locul ocupat în prezent de Serena Williams. Americanca nu a participat la ediția din acest an, în vreme ce în 2021 ajungea în semifinale. A pierdut astfel 780 de puncte

Ce a declarat Naomi Osaka după eșecul cu Amanda Anisimova

A fost un meci de nivel înalt, ea a jucat foarte bine. Viteza loviturilor sale m-a surprins, meciul a fost distractiv. Știu că am dat totul. Acest meci m-a ajutat să cresc, am avut o atitudine complet diferită față de cea care a urmat eliminării de la US Open. 

Osaka și-a început ascensiunea în clasamentul WTA în 2016, an în care a urcat de pe locul 203 până pe poziția 40. În 2018, japoneza a intrat în top 10, iar în 2019 a devenit în premieră lider mondial. Nu a încheiat anul pe prima poziție, ci pe locul 3, iar de atunci nu a revenit pe prima treaptă a ierarhiei. 

Citește mai multe știri din tenis: 

Simona Halep la Australian Open 2022. Două eliminări importante din competiție!

Sorana Cîrstea, despre una dintre schimbările majore din circuit: „Îmi plăcea cum erau lucrurile înainte, sunt mai old-school”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
knuty
knuty  •  21 Ianuarie 2022, 19:05

Ea coboara miorita urca.

rav410wrc
rav410wrc  •  21 Ianuarie 2022, 17:38

Nu-i stres, ca banutzii oricum curg in valuri! Naomi ramane o campioana la incasari din publicitate, ca de asta s-a si apucat de sport ... Tenisul de astazi nu se mai face, ca pe vremuri, din pasiune sau pt faima si exclusiv pt bani si contracte publicitare :( Iar Osaka, si dc ar participa la concursul de papat shaorme tot ar fi asaltata de contracte, ca asa e politically correct ;)

10156013562479806
Oprisan Niculae  •  21 Ianuarie 2022, 15:59

Cam asa ceva se va intampla si cu Raducanu daca anul asta la US Open pierde in primele tururi.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close