GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

În SUA se lucrează la un vaccin împotriva Covid-19 sub forma unui plasture

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 aprilie 2020 14:17

O echipă de cercetători din SUA a publicat un studiu într-un jurnal științific despre un vaccin împotriva coronavirusului care ar fi sub forma unui plasture, informează Agerpres. 

Potențialul vaccin a fost testat pe șoareci de laborator și a produs anticorpi specifici Covid-19 în cantități considerate suficiente pentru neutralizarea virusului. 

Studiul la care au participat Cercetătorii de la Facultatea de Medicină din Pittsburgh a fost realizat rapid deoarece a avut la dispoziție o bază de plecare provenită din timpul unei epidemii anterioare de coronavirus. 

„Aveam experienţă anterioară cu SARS-CoV din 2003 şi MERS-CoV din 2014. Aceste două virusuri, strâns asociate de SARS-CoV-2, ne învaţă că o anumită proteină, numită proteina 'spike', este importantă pentru inducerea imunităţii contra virusului. Ştiam exact unde să luptăm cu acest nou virus. De aceea este importantă finanţarea cercetării în domeniul vaccinurilor. Nu se ştie niciodată de unde va veni următoarea pandemie.", a declarat Andrea Gambotto, unul dintre autorii studiului, potrivit hotnews.ro. 

Plasturele are dimensiunea vârfului unui deget și conține 400 de ace minuscule ce livrează proteinele „skipe” în piele. Acele, realizate din zahăr și fragmentele de proteine se dizolvă în piele, unde reacția imunitară este mai puternică. 

Citește și alte știri despre Coronavirus:

Vârful pandemiei de coronavirus în România » Previziunea autorităților: „Pot fi în jur de 10-15.000 de cazuri”

Samuel Eto'o a explodat auzind că vor să testeze un vaccin pentru COVID-19 în Africa: „Fii de curvă. Sunteți de rahat!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează