GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Pandemia de COVID-19 a fost anticipată » Avertismentul dat încă din 2013 de experții în coronavirusuri

foto: Guliver/GettyImages
foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 martie 2020 20:52

Pandemia de COVID-19 care a afectat întreaga lume a pornit din China, din orașul Wuhan, și se pare că cercetătorii au anunțat încă din 2013 că s-ar putea întâmpla asta.

Într-un articol publicat în 2013 pe site-ul wired.com, intitulat „Liliecii din China pot cauza următoarea pandemie SARS”, se preciza că în 2002 un virus letal a plecat din China, cauzând boala SARS, și a îmbolnăvit peste 8.000 de persoane. În total au fost peste 700 de decese.

În 2013, cercetătorii au spus că au identificat un virus de la liliecii din China, care poate cauza infecția celulelor umane. „Asta arată că acum, în China, liliecii poartă un virus care îi poate infecta direct pe oameni și poate cauza o nouă pandemie SARS”, spunea în 2013 Peter Daszak, preșdintele Alianței EcoHealth din New York.

458.662 de cazuride îmbolnăvire cu SARS-COV 2 au fost în lume până acum

VIDEO » Klaus Iohannis anunță noi măsuri: plata ratelor la bănci, amânată până la sfârșitul anului!

Articolul preciza că oamenii de știință suspectau de mult timp că liliecii pot purta coronavirusul care provoacă boala SARS, care afectează în mod grav sistemul respirator. Cercetători din China, SUA și Australia au studiat timp de peste un an liliecii din China și au găsit urme de coronavirus.

„Acest virus are potențialul să infecteze oamenii. Cred că lumea ar trebuie să nu mai vâneze și să mănânce lilieci”, adăuga Daszak.

Citește mai multe știri despre situația din România:

Ministrul Sănătății anunță: „Vom merge din ușă în ușă și vom testa de COVID-19 toată populația din București”

Scriitorul Paul Goma a murit de coronavirus, la Paris » Ceaușescu folosea boxerul Securității ca să-l terorizeze: „A vrut să mă muște, l-a oprit vecina”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
grim_reaper_cu_tesla
grim_reaper_cu_tesla  •  25 Martie 2020, 23:23
Postat de maistorkokir pe 25 Martie 2020, 22:49

Atentie, liliacul e singurul mamifer zburator, deci singurul care poate functiona normal cand are o temperatura de 40 de grade. In plus, liliecii traiesc inghesuiti in grupuri f mari, precum oamenii la concerte. Problema in China, o tzara care prin traditie are dificultati de a hrani intreaga populatie, oamenii manca orice, caini, pisici, sherpi, inclusiv lilieci.

In china au shaorma de liliac cu soricel ??

grim_reaper_cu_tesla
grim_reaper_cu_tesla  •  25 Martie 2020, 23:21

Iar filmul cantagion a fost facut in 2011 si au spus acelasi lucru ....pe cine sa credem ???

mioriticul
mioriticul  •  25 Martie 2020, 22:52

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close