FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  HERMANNSTADT - U CLUJ 1-2

VIDEO U Cluj a revenit cu Hermannstadt, după mutările lui Sabău » Știm prima semifinală din Cupa României

Hermannstadt - U Cluj, în „sferturile” Cupei României FOTO: Imago
Hermannstadt - U Cluj, în „sferturile” Cupei României FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 05 aprilie 2023 20:56 / Actualizat miercuri, 05 aprilie 2023 21:39

U Cluj a câștigat cu Hermannstadt, scor 2-1, în sferturile Cupei României Betano. Va juca în semifinală cu UTA Arad, care a trecut de FCU Craiova, 1-0.

  • În cealaltă semifinală se vor întâlni câștigătoarele meciurilor Sepsi - CS Mioveni și CFR Cluj - FC Argeș
  • Este pentru prima dată în carieră când antrenorul Ioan Ovidiu Sabău se califică în semifinala Cupei României. Până în acest sezon, cea mai bună performanţă a fost sferturi 2008/2009, cu Gloria Bistriţa, când a fost eliminat de Poli Timişoara, scor 0-2.

După o primă repriză foarte slabă, U Cluj era condusă la Sibiu de Hermannstadt, dar intrarea titularilor a schimbat raportul de forțe și ardelenii merg mai departe, în semifinalele Cupei.

Președintele UEFA a anunțat decizia în „cazul Belarus” » Ce se va întâmpla cu adversara „tricolorilor”
UEFA
Președintele UEFA a anunțat decizia în „cazul Belarus” » Ce se va întâmpla cu adversara „tricolorilor”

Apăsate de grijile din campionat, Hermannstadt și U Cluj au început cam fără chef sfertul de finală de aseară, din Cupa României. Cei doi antrenori au apelat și la mai multe rezerve, mizând poate pe ceva prospețime. Care nu s-a văzut mai deloc în prima repriză, în care sibienii au dominat prima jumătate de oră, dar fără mari ocazii. 

Alhassan, gol după 7 luni

Clujenii parcă rămăseseră pe modul "freeze" după prestația lamentabilă de la Arad, din precedenta etapă, când au pierdut simplu cu UTA. Singurele faze: Ene a dat un cap slab din 7 metri, Nistor și Gomes au avut două tentative să nimerească poarta, parcă o țintă în mișcare, imposibil de găsit. 

Iar pe final, după un corner, elevii lui Sabău aveau să absenteze total și în defensivă, și la centrarea lui Opruț pentru Alhassan, care și-a dus echipa în avantaj la vestiare. Clujenii parcă nici nu fuseseră la Sibiu decât prin inepuizabilii lor suporteri. 

Schimbările lui Sabău au decis meciul

Sabău a înțeles că așa nu are nicio șansă. La pauză a schimbat trei umbre, Nistor, Remacle și Simion cu titularii Chipciu, Filip și Bic. Și s-a simțit imediat. Chipciu a preluat banderola dar și inițiativa. A serpuit spre careul advers și a tras de la 22 de metri, iar mingea deviată și de Ene, s-a dus glonț în plasă. E 1-1 și mai ales, e meci. 

Totul s-a schimbat radical. A apelat și Măldărășanu la Paraschiv, Bărbuț, Gabi Iancu, însă mutările sale n-au avut efect. Clujul înclinase terenul spre careul advers. Și după o minge furată de Bic din piciorul lui Stoica, Oancea a centrat, Thiam, abia intrat, i-a azvârlit în iarba udă pe Ene și pe Sota și a întors tabela. 

Insipirația dar și disperarea lui Sabău au dat rezultate. Sibienii au încercat să replice. Au echilibrat jocul, au fost mai prezenți în jumătatea clujeană. Pe o contră, Butean a avut egalarea în vârful ghetei, dar Iliev s-a opus la crosul în forță al fundașului. 

U Cluj câștigă iar, la fel cum a făcut-o cu Hermannstadt de fiecare dată și în sezonul regulat. Acum pentru o semifinală de Cupă. Iar băieții lui Măldărășanu, cândva candidați la play-off, rămân doar cu marile griji ale retrogradării.

Am început mai greu, dar jucătorii care au intrat au fost foarte inspirați și determinați. Am avut încredere că putem întoarce rezultatul. Sunt alegeri de moment, unele se potrivesc, altele nu. Noi vrem să jucăm o finală. Dar vine alt meci de campionat, care e important decât cel de Cupă
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Meci echilibrat, cu o primă repriză în care ei nu ne-au pus nicio problemă. Puteam face 2-0 cu Opruț. Din păcate, din două situații, că nu pot să le spun ocazii, au profitat și au câștigat. Am visat frumos, era o șansă. Acum, să ne menținem în SuperLigă!
Marius Măldărășanu, antrenor FC Hermannstadt

FINAL. FC Hermannstadt - U Cluj 1-2

FINAL
Min. 86: Ocazie uriașă pentru Hermannstadt, Bărbuț a tras bine la colțul lung, dar Iliev a scos de la firul ierbii.
Min. 75: Gol U Cluj. Thiam a dus scorul la 2-1 pentru ardeleni, cu un șut cu stângul din careu. Oancea a fost omul cu assist-ul, după ce a primit o pasă cu călcâiul de la Bic
Min. 51: Gol U Cluj. Chipciu a intrat la pauză și a marcat după 3 minute, cu un șut de la distanță deviat de Ene.
Min. 48: Hermannstadt a început mai bine repriza a doua și a fost aproape de un nou gol. Iliev a respins în portarul Ispas și ardelenii au fost la un pas de autogol
A început repriza a doua

Min. 40: Gol Hermannstadt. Alhassan a fost găsit perfect în careu de centrarea lui Opruț și a marcat cu capul din 6 metri.
Min. 25: U Cluj are o posesie superioară, dar nu se apropie periculos de poarta adversă
Min. 15: Ene a trimis cu capul după un corner, dar portarul lui U Cluj a reținut de lângă bară.
Min. 10: Meciul este echilibrat, bătălia se dă la mijlocul terenului. Nu au fost ocazii de gol
Min. 1: A început meciul

Hermannstadt - U Cluj, echipe de start:

Hermannstadt: Muțiu - Butean Ene Stoica Opruț - Petrescu, Mino, Biceanu, Oroian - Alhassan, Babic
Rezerve: Letica, Antoche, Issah, Medina, Iancu, Bărbuț, Limaj, Iancu, Paraschiv
Antrenor: Marius Măldărășanu

Universitatea Cluj: Iliev - Oancea, Ilie, Ispas, Goranov - Haită, Remacle, Simion, Nistor - Tescan, Gomes
Rezerve: Gorcea, Miron, Chipciu, Filip, Martic, Bic, Stoica, Thiam, Fulop
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Stadion: Municipal, Sibiu 
Arbitru: Andrei Chivulete / Asistenți: Sebastian Gheorghe și Andrei Constantinescu 
Arbitru VAR: Adrian Cojocaru / Arbitru AVAR: Marius Badea

Programul sferturilor de finală ale Cupei României 2022-2023

  • Joi, 6 aprilie, ora 18.00: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CS Mioveni
  • Joi, 6 aprilie, ora 21.00: CFR Cluj – FC Argeș

Meciurile se joacă într-o singură manșă, pe terenul primelor echipe.

Faza semifinalelor – 26 /27 aprilie 2023:

  • Sepsi OSK Sfântu Gheorghe / CS Mioveni vs CFR Cluj / FC Argeș
  • Universitatea Cluj vs UTA 

Meciurile se joacă într-o singură manșă, pe terenul primelor echipe.

Finala Cupei României Betano ediția 2022/23 e programată pe 24 mai 2023. Deținătoarea trofeului e Sepsi Sf. Gheorghe


 

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Se întoarce după 7 ani!? FCSB pregătește transferul BOMBĂ al verii: MM îl vrea ca să conducă vestiarul

Marius Lăcătuș și-a ales favorita în lupta dintre Farul, CFR și FCSB: „Dacă lucrurile decurg așa, vor fi campioni”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (12)
razvan99x
razvan99x  •  06 Aprilie 2023, 15:05

Hotie pe fata a nu stiu catelea meci furat de arbitrii. A fost penalty ne dat pt hermannstadt si un fault de rosu direct. Cel mai slab arbitru din lume nu a dat nimic. Mafia decide totul in culise

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  06 Aprilie 2023, 08:05
Postat de balotelli pe 05 Aprilie 2023, 23:31

"a bagat vitan barzesti in liga a 2-a" pentru că așa au hotărât niște băietzi pe la dineuri. :-(((. Puteam promova direct lejer anu' trecut. Aveam nevoie de un singur punct din ultimele 2 meciuri de acasă , punct care ne-ar fi trimis la Chiajna în ultima etapă să jucăm cu promovarea pe masă. N-am obținut nimic. Câteva piese montate de Lincar s-au defectat pe final de play-off pentru că trebuia să disputăm acel baraj! De ce crezi că ne-am dus peste jucători după înfrângerea cu Sibiul din penultima etapă? Ca să ne facem dreptate în culise, acolo unde se decide tot! Iar acum avem culoar spre finala cupei pentru că duminică le-am dat 3 puncte vitale arădenilor. O să zici că de unde știam că trecem de Sibiu azi? Dacă nu treceam, aveam asigurate puncte în sezonul viitor. Le recuperam la primul meci direct, că de retrogradat, retrogradează echipele județului Argeș, care vor pierde mâine și în cupă. Nu-mi dau seama dacă vom juca finala cu Cfr sau cu Sepsi, depinde pe ce loc vor fi frânarii la momentul semifinalei. Chiar dacă țin de mic cu U, nu mă pot preface că nu văd anumite lucruri, pe care le-ai remarcat și tu când ai văzut că Cfr-ul ia întotdeauna toate punctele cu U in campionat. Rivalitatea e doar praf in ochi pentru suporteri ... până și titlurile din 2008 și mai ales 2012, cu tot circul rejucării, ... au fost regii perfecte pentru încoronarea prestabilită a vișiniilor lui nea Aripi.

Sa îți termin eu scenariul: jucam finala cu Sepsi , o câștigăm, nu mergem în Cupele europene ca nu avem Licență și toată lumea va fi mulțumită. Iar ca să fie sezonul de infarct , cred că vom juca și un baraj pentru ca sunt ceva prime de joc și de obiectiv de luat. Ne-am asumat finala, trebuie sa suferim până la capăt. Doar să nu o pierdem cu 3-0 pentru ca suporterii lui U nu isi au stăpân, vorba cântecului. Haide U !!!

balotelli
balotelli  •  05 Aprilie 2023, 23:31
Postat de benuttodel pe 05 Aprilie 2023, 21:17

pentru ca a bagat vitan barzesti in liga a 2-a care a dus la falimentul lui vitan barzesti,u cluj chiar ca merita sa mearga mai departe astazi.

"a bagat vitan barzesti in liga a 2-a" pentru că așa au hotărât niște băietzi pe la dineuri. :-(((. Puteam promova direct lejer anu' trecut. Aveam nevoie de un singur punct din ultimele 2 meciuri de acasă , punct care ne-ar fi trimis la Chiajna în ultima etapă să jucăm cu promovarea pe masă. N-am obținut nimic. Câteva piese montate de Lincar s-au defectat pe final de play-off pentru că trebuia să disputăm acel baraj! De ce crezi că ne-am dus peste jucători după înfrângerea cu Sibiul din penultima etapă? Ca să ne facem dreptate în culise, acolo unde se decide tot! Iar acum avem culoar spre finala cupei pentru că duminică le-am dat 3 puncte vitale arădenilor. O să zici că de unde știam că trecem de Sibiu azi? Dacă nu treceam, aveam asigurate puncte în sezonul viitor. Le recuperam la primul meci direct, că de retrogradat, retrogradează echipele județului Argeș, care vor pierde mâine și în cupă. Nu-mi dau seama dacă vom juca finala cu Cfr sau cu Sepsi, depinde pe ce loc vor fi frânarii la momentul semifinalei. Chiar dacă țin de mic cu U, nu mă pot preface că nu văd anumite lucruri, pe care le-ai remarcat și tu când ai văzut că Cfr-ul ia întotdeauna toate punctele cu U in campionat. Rivalitatea e doar praf in ochi pentru suporteri ... până și titlurile din 2008 și mai ales 2012, cu tot circul rejucării, ... au fost regii perfecte pentru încoronarea prestabilită a vișiniilor lui nea Aripi.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează