FOTBAL  »  Superliga  »  JUNIORI

Alt fiu de fotbalist celebru la „Academia Hagi” » Tatăl său e triplu campion cu Dinamo

Mateo Tameș / Sursă foto: Facebook +4   FOTO
Mateo Tameș / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat joi, 18 ianuarie 2024 16:59 / Actualizat joi, 18 ianuarie 2024 23:12

Merge mai departe tradiția foștilor fotbaliști care-și trimit copiii la „Academia Hagi”, considerată cea mai prestigioasă pepinieră a țării. Fiul fostului mijlocaș Iulian Tameș, multiplu campion cu Dinamo, e ultimul astfel de nume ajuns la grupele de juniori de la Ovidiu.

Iulian Tameș, acum în vârstă de 45 de ani, a fost unul dintre cei mai talentați mijlocași din prima parte a anilor 2000. Fotbalistul care a debutat la națională sub comanda lui Ladislau Boloni a avut cele mai bune perioade la Dinamo și FC Argeș, iar în prezent ocupă funcția de „secund” la CS Mioveni, formație din cel de-al doilea eșalon. 

Denis, nu „fiul lui Ciobotariu” » Cel mai titrat român U25 spulberă ideile fixe: „Pe mine tata nu m-a împins, n-am simțit presiune”
SPECIAL
Denis, nu „fiul lui Ciobotariu” » Cel mai titrat român U25 spulberă ideile fixe: „Pe mine tata nu m-a împins, n-am simțit presiune”

Fiul lui Iulian Tameș, om de bază la Farul U16

Tradiția fotbalistică a familiei Tameș merge mai departe. Fiul său, Mateo, născut în 2008, a ajuns în urmă cu doi ani și jumătate la Farul și evoluează în acest moment la formația U16 a dobrogenilor. 

La fel ca tatăl său, un playmaker sclipitor în perioada lui de apogeu, puștiul Mateo Tameș joacă tot pe postul de mijlocaș în echipa „marinarilor”.

Tameș jr. se află în curtea lui Hagi începând din iulie 2021. Dreptaci, Mateo se descurcă la fel de bine cu ambele picioare, conform descrierii făcute de Academia Hagi. Până în vara lui 2023, fotbalistul micuț de statură, 1.68m., a făcut parte din echipa U15 a Farului, alături de care a devenit vicecampion național.

Mateo Tameș, premiat după un meci / Sursă foto: farulconstanta.com
Mateo Tameș / Sursă foto: Facebook
Mateo Tameș / Sursă foto: academiahagi.ro
Mateo Tameș / Sursă foto: farulconstanta.com
Mateo Tameș / Captură Farul Constanța TV

Ascensiunea lui Mateo s-a produs progresiv. El a îmbrăcat în anii precedenți tricoul naționalei U15, pentru care înscria în noiembrie 2022 într-un amical cu Bulgaria. Puștiul bate acum la porțile naționalei U16.

În ultimii ani, la Constanța au debutat în prima ligă nume precum Răzvan Marin, Denis Drăguș, Alexi Pitu sau Nicolas Popescu, toți cu părinți sau rude ce-au derulat cariere importante în fotbalul românesc.

VIDEO Mateo Tameș, în acțiune la echipele de juniori ale Farului

Citește și alte știri de actualitate:

Bază de milioane în România » Proiectul e gata: „Ne-am apropia de ce au Hagi, FCSB, Craiova”

EXCLUSIV // VIDEO „Copilul” lui Hagi propune o mare reformă: „Poate ajuta fotbalul românesc să se ridice. Îl văd antrenând naționala, de el avem nevoie!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Newman
Newman  •  19 Ianuarie 2024, 18:44

Mare greseala.Nu vede aceasta scoala nu a scos nici un fotbalist mai acatarii, care sa poata juca decent intr-o echipa din primele 5 campionate europene?

parachioara5
parachioara5  •  19 Ianuarie 2024, 05:21

...il vreau la nationala ...

dobrin
dobrin  •  19 Ianuarie 2024, 04:15

Duduie fabrica de ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează