FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Viitorul e Hagi! Prezentul e Hagi! An formidabil: a ras toate grupele de vârstă!

Cupa României - Viitorul
Cupa României - Viitorul

Articol de , - Publicat luni, 01 iulie 2019 09:11

Moment de apogeu pentru Academia și filosofia „Regelui”: e campion la toate categoriile de vârstă de la juniori, a dat jumătate din lotul României la Euro U21 și a bifat trofeu și loc de Europa cu Viitorul.

La fix 10 de ani de când a înființat Academia de la Ovidiu, Gică Hagi atinge un nivel incredibil cu proiectul pe care l-a gândit și pe care l-a condus în acest deceniu. 2018-2019 a fost un sezon care s-a terminat triumfător din această perspectivă.

Mai ales cu ceea ce s-a întâmplat la naționala de tineret, semifinalistă la Euro. O echipă care a deplasat în Italia un lot format, aproape pe jumătate, din jucători crescuți și formați de Hagi.

Același sistem și filosofie la toate vârsteleÎn plus, zilele trecute, Viitorul a bifat o performanță majoră. La nivel de juniori. A câștigat toate finalele campionatelor din Liga Elitelor: cele de la categoriile de vârstă 15 ani, 17 ani și 19 ani.

În ultimul act a întâlnit echipe reprezentante ale unor cluburi recunoscute pentru nivelul foarte bun al Academiilor: Craiova, LPS Banatul și Dinamo. Toate cele 3 echipe au jucat și păstrează filosofia de fotbal de la prima formație: sistem 4-3-3.

Câștigând și Liga Elitelor U19, Viitorul va participa în Youth League din partea României, competiție unde acum doi ani a ajuns până în primăvara europeană, eliminată acolo de FC Porto.

Louis Munteanu, noua senzație

În finalele de la U19 și U17, Viitorul a prezentat noua perlă ce o deține în curte. Atacantul Louis Munteanu, care a împlinit chiar în această lună 17 ani. Chiar dacă pentru U19 e cu 2 ani mai mic, Munteanu a jucat ultimele 30 de minute ale finalei cu Dinamo și s-a remarcat imediat. A punctat pentru 3-1.

La U17, categoria lui de vârstă, Munteanu a fost titular, a reușit o „dublă” și a fost declarat omul meciului. În plus, el s-a antrenat în această vară cu prima echipă a Viitorului, iar în amicalul cu FCSB, scor 3-3, disputat vineri, a marcat un gol.

Deși abia a împlinit 17 ani, Louis Munteanu deja e cotat de transfermarkt la 50.000 de euro. 

Louis Munteanu

FINALA U15

Viitorul - U Craiova 2-1

Au marcat: Burnete (2) / VărzaruViitorul: Dincă - Răducioiu, Neicu, Martinovici (52 Băceanu), Curea - Rădăslăvescu (68 Banu), Pleșa, Maftei - Malama, Burnete, Caragea (36 Bujor).
Antrenor: Nicolae Roșca

FINALA U17

Viitorul - LPS Banatul Timișoara 4-1

Au marcat: Voicu, L. Munteanu (2), Ilie / TymosViitorul: Stănciulescu - Grosu, Dănuleasa, Bârzu, Bută (66 N. Popescu) - Voicu (66 Mălăele), Grameni, Lazăr (72 Bileca) - Ilie, Bidșteanu (62 Mihai), Munteanu (72 Mustacă).
Antrenor: Constantin Fălina

FINALA U19

Viitorul - Dinamo 3-1

Au marcat: Pop, Nedelea, L. Munteanu / LazărViitorul: Mușat - Georgescu (82 Ghiță), Leca, Ștefănescu, Nedelea (89 Mureșan) - Tucaliuc, Călin, Haită (82 Negrean) - Pop (63 L. Munteanu), Pitu (63 Matiș), Halep. Antrenor: Cristian Cămui

U21

50% din lotul României de la Euro s-a format la HagiLista definitivă, cu cele 23 de nume, pentru turneul final al Campionatului European din Italia a conținut nu mai puțin de 11 fotbaliști care au fost formați la Academia lui Gheorghe Hagi. De la portarul Căbuz și până la Florinel Coman, de la Cristi Manea și Boboc până la Cicâldău și Drăguș, ultimul însă s-a accidentat și a părăsit cantonamentul. În plus, Răzvan Marin, pe care Ajax nu l-a lăsat să participe, a fost lansat în fotbalul mare tot de Viitorul. 

Cum a arătat echipa Viitorului din lotul României U21 de la Euro 2019

Căbuz - Cr. Manea, Nedelcu, Ghiță, Boboc - T. Băluță, Cicâldău - A. Ciobanu, I. Hagi, Drăguș - Fl. Coman

SENIORI

Viitorul: locul 3 și Cupa

Și la nivel de seniori, clubul lui Gică Hagi a avut un an foarte bun. A terminat campionatul pe locul 3, chiar deasupra celor de la U Craiova, un club care propune un buget superior și care în vara trecută a cumpărat una dintre vedetele de la Viitorul, pe Alexandru Cicâldău. În plus, Viitorul a câștigat Cupa României, după finala cu Astra, și va fi singura echipă din România care va intra direct în turul 2 preliminar al cupelor europene. Acolo va da peste un adversar greu, Antwerp, antrenată de Ladislau Boloni. 

Naționala: 7 jucători plus Țucudean

În ultimul an, de fapt de când a debutat Liga Națiunilor, Cosmin Contra s-a bazat la prima reprezentativă pe mulți jucători care au la bază filosofia lui Hagi, adică au fost formați la Academia de la Ovidiu. Lista îi cuprinde pe Cristi Manea, Benzar, Răzvan Marin, Tudor Băluță, Cicâldău, Ianis Hagi și Drăguș. Lor li se adaugă George Țucudean, care acum 2 ani și jumătate a intenționat să renunțe la fotbal, dar a fost salvat de Hagi, ce l-a luat la Viitorul și l-a relansat la nivel înalt!

VEZI ȘI:

INTERVIU EXCLUSIV / Edi Iordănescu: „Nu cred că e posibil ca Gigi Becali să-i dea mână liberă unui antrenor!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
mariuss72
mariuss72  •  01 Iulie 2019, 13:38
Postat de tandd pe 01 Iulie 2019, 13:35

cu ciobanu sunt de acord,cu hagi nu prea,fara el acum discutam de romania ca de feroe(nu ca am fi prea departe,dar avem ceva in plus,speranta)

Are meritele lui, nu le ia nimeni, dar deja se merge prea departe cu adoratia si linguseala. Ne imbatam cu apa rece.

tandd
tandd  •  01 Iulie 2019, 13:35
Postat de mariuss72 pe 01 Iulie 2019, 13:34

Osanale pentru Hagi si cioban, e perioada vacantelor, trebuie sa pape si gura lor ceva.

cu ciobanu sunt de acord,cu hagi nu prea,fara el acum discutam de romania ca de feroe(nu ca am fi prea departe,dar avem ceva in plus,speranta)

mariuss72
mariuss72  •  01 Iulie 2019, 13:34

Osanale pentru Hagi si cioban, e perioada vacantelor, trebuie sa pape si gura lor ceva.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează