FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Liniștea dinaintea furtunii! Ilustrate din Antalya pentru „câini”, ultimul week-end chill al lui Dinamo

Liniștea dinaintea furtunii! Ilustrate din Antalya pentru „câini”, ultimul week-end chill al lui Dinamo
Liniștea dinaintea furtunii! Ilustrate din Antalya pentru „câini”, ultimul week-end chill al lui Dinamo

Articol de - Publicat sambata, 13 ianuarie 2024 22:14 / Actualizat sambata, 13 ianuarie 2024 22:50

În Antalya, dinamoviștii s-au rupt și de realitatea crudă și teribilă din campionat, dar de astăzi s-au întors la București, unde șefii trebuie să producă transferuri și bani, iar jucătorii și Kopic miracole pe terenul de fotbal

Dinamo a încheiat stagiul din Antalya, a bifat și două amicale, pe lângă sesiuni intense de antrenamente, pe iarbă și în sală, astăzi echipa a revenit la București. Iar realitatea este mai crudă în Capitală decât părea a fi la doi pași de Mediterană, cu terenul lângă palmieri, visând la remontada care să mențină "haita" în Liga 1.

Dinamo - Charleroi (2-6) a adus aminte de Dinamo - Danemarca U19 (1-7)!

Roș-albii trebuie să producă transferuri, pe lângă faptul că sunt obligați să-și schimbe mentalitatea păguboasă de a cădea psihic când primesc un gol, plus încă un gol. 

Oricât ar ieși în evidență capacitățile tehnico-tactice ale antrenorului Zeljko Kopic, totul se reduce la zero atunci când iei 4 goluri în 10 minute, în total 5 în 20 de minute, și îți dă Charleroi (locul 12 în Belgia) cu terenul în cap, scor 6-2, după ce conduci la pauză cu 2-1!

Dinamovistul Ionuț Lupescu vrea ca o rivală a „câinilor” să devină campioană a României: „Cine poate opri FCSB? Gigi, ca întotdeauna, nu?”
DINAMO
Dinamovistul Ionuț Lupescu vrea ca o rivală a „câinilor” să devină campioană a României: „Cine poate opri FCSB? Gigi, ca întotdeauna, nu?”

Ultima dată când Dinamo a mai bifat o asemenea rușine - că doar asta e când adversarul îți face scor de tenis! - s-a întâmplat în ianuarie 2015. Tot în Antalya, la Belek, atunci când trupa antrenată de Mihai Teja a fost pulverizată de selecționata U19 a Danemarcei, scor 1-7.

Singura diferență, majoră, este că în acele timpuri "câinii" visau cum să reducă ecartul față de granzii campionatului, nici nu concepea că ar putea ajunge vreodată în istorie să fie pe penultimul loc sau să-și seteze ca obiectiv salvarea de la retrogradare!

Mediterana și palmierii au rămas doar în poze pentru Dinamo

Încă este week-end, ultimul (mai) de liniște pentru dinamoviști. Sâmbăta viitoare, este meci în deplasare la Ploiești, cu Petrolul, apoi derby cu Rapid pe Arena Națională. Momentan, nu mai contează ce alți dificili urmează, Dinamo se gândește să scape cu bine de aceste două dueluri, de tradiție.

Dinamo al lui "Kopa" a avut puține momente de relaxare în Antalya. Chiar dacă a împărțit hotelul cu mulți turiști sau cu Greifswalder FC (Germania, liga a patra), care a scos un lăudabil 1-1 cu Universitatea Craiova, roș-albii au avut puține clipe libere în acest stagiu.

Gazeta Sporturilor vă prezintă câteva ilustrate care păstrează încă zâmbetul pe chipul fotbaliștilor. În primele zile din Antalya, într-o zi în care temperatura a urcat până la 23 de grade Celsius, jucătorii s-au îmbăiat/au făcut recuperarea în Marea Mediterană.

+4 FOTO

Unul dintre jucătorii de care se leagă speranțele suflării dinamoviste, Dennis Politic, a găsit o clipă de răgaz pentru a se poza lângă o mașină vintage de lângă hotel. Quentin Bena a impresionat printr-un flick-flack de efect chiar pe nisipul mării. Moura a luat valurile în piept, iar jucătorii s-au imortalizat fericiți, așa cum suporterii i-ar dori după meciul decisiv care să mențină Dinamo în Liga 1.

Croatul Christian Ilic a avut momente când a mers pe plajă spre a se relaxa între antrenamente, să fie el singur cu gândurile lui.

Administratorul, telefonul și ofertele

Administratorul special Andrei Nicolescu a ajuns în partea secundă în cantonamentul din Antalya. A ținut legătura cu Zeljko Kopic, a asistat la antrenamente și la amicale. Nelipsit de ochelari și de telefonul mobil, tot căutând jucători, nume, vizionând oferte, vorbind cu diverși impresari.

+4 FOTO

În afara lui Darko Velikovski, rezolvat încă din primele zile de cantonament, Dinamo n-a mai convins niciun jucător.

Mulți i-au trimis lui Nicolescu inclusiv ce oferte au din alte părți, alte zone ale globului. Primul fotbalist pe care Dinamo l-ar putea rezolva ar fi, așa cum GSP.ro a informat, portarul Eduard Pap, 29 de ani, care tocmai a reziliat cu Gyor. Ardeleanul așteaptă oferta scrisă de la Dinamo. Nu de alta, dar mai e dorit de UTA, de Botoșani, plus o altă echipă din străinătate!

VIDEO Andrei Nicolescu, lămuriri din cantonamentul „câinilor”: „Avem suficienți bani, e decizia antrenorului de a fi mai temperați cu transferurile”

Citește și alte știri:

CORESPONDENȚĂ DIN TURCIA Punct cu punct: ce merge și ce nu merge la Dinamo » Analiza trimisului special GSP în Antalya, la finalul cantonamentului

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Ionuț Lupescu a atras atenția asupra unui detaliu în privința transferului anului pentru România: „Vorbesc mai mult impresarii”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
mirstelistu
mirstelistu  •  15 Ianuarie 2024, 11:02

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează