FOTBAL  »  Superliga  »  COMEMORARE

Fanii lui Dinamo, mesaj emoționant în ziua în care Cătălin Hîldan ar fi împlinit 46 de ani: „Dumnezeu a avut nevoie de un Căpitan, iar noi suntem blestemați să ne tărâm prin noroi”

Articol de GSP - Publicat joi, 03 februarie 2022 11:48 / Actualizat joi, 03 februarie 2022 12:08

Cătălin Hîldan ar fi împlinit azi 46 de ani și a fost comemorat de fanii lui Dinamo.

Suporterii din Peluza Cătălin Hîldan, care poartă numele fostului căpitan al „câinilor”, decedat pe teren în 2001, au postat un mesaj emoționant în memoria acestuia.

Situația de la Dinamo, sub lupa unui lector universitar: „Doar 1% șanse de salvare”
DINAMO
Situația de la Dinamo, sub lupa unui lector universitar: „Doar 1% șanse de salvare”

PCH, mesaj emoționant în ziua în care Cătălin Hîldan ar fi împlinit 46 de ani

În loc de tort, avem colivă

La mulți ani în inimile noastre Cătăline! Ai fi făcut 46 de ani azi. Cum crezi că ar fi decurs dimineața asta? Te-ai fi trezit de dimineață, Roxana te-ar fi sărutat și te-ar fi luat în brațe strâns, gândindu-se dacă să-ți mai dea drumul sau nu. În bucătărie te-ar fi așteptat micul dejun, o cafea cu dragoste și, mai mult ca sigur, câteva voci de copii ți-ar fi înseninat ziua, făcându-te să uiți de frigul de-afară.

Ai fi plecat dup-aia spre Dinamo. La trening sau costum, nici nu mai contează, dar cu siguranță aici ți-ar fi fost casa. Cel mai probabil, principalele probleme cu tine aici ar fi fost organizarea următoarei deplasări în Europa, căci, da, am fi prins primăvara europeană. Cu tine aici, scorul de duminică ar fi arătat altfel, cel mai probabil invers.

E drept că n-ai fi avut (încă) statuie la intrarea în stadion, iar noi am fi fost și acum Peluza Nord, dar Dinamo ar fi fost altfel. Mai roșie de înflăcărată și mai albă de curată.

Din păcate, Dumnezeu a avut cu tine alte planuri, avea nevoie acolo sus de un Căpitan care să poarte banderola îngerilor și care să tragă după el echipa de câini ce joacă acum printre nori. Între timp, noi suntem blestemați să ne tărâm prin noroi și să dăm tricouri sfinte unora care nici pe pământ nu știu să stea în picioare. Avem doar binecuvântarea de a-ți purta numele pe steaguri și în cântece, iar singura noastră liniște este că tu ne privești de acolo de sus. 

Asta ne dă siguranța că, indiferent câte greutăți am avea, tu ai grijă de noi, lucru pentru care-ți mulțumim. Totuși, doare. Doare lipsa ta, și doare faptul că azi, la o aniversare atât de mare, suntem atât de triști. Doare că azi, în loc de tort, avem colivă.

Dar te avem pe tine! La mulți ani, Cătăline!
 – comunicat Peluza Cătălin Hîldan

Fanii lui Dinamo, mesaj emoționant în ziua în care Cătălin Hîldan ar fi împlinit 46 de ani: „Dumnezeu a avut nevoie de un Căpitan, iar noi suntem blestemați să ne tărâm prin noroi”

Cătălin Hîldan a crescut la Dinamo și a murit pe teren

Născut pe 3 februarie 1976, Cătălin Hâldan a fost junior al lui Dinamo, într-o grupă cu care Ionuț Chirilă se mai mândrește și acum, campioană a României. El, Florentin Petre, Tararache, Cezar Dinu, Laurențiu Lică au ajuns să joace în prima ligă, din generația aceea. Hîldan, pe care Dinamo l-a împrumutat la Chindia Târgoviște după juniorat, a fost readus în Ștefan cel Mare de către Cornel Dinu.

S-a impus ca titular, a mai purtat și banderola de căpitan și a făcut parte din cea mai bună formulă din istoria post-revoluționară a roș-albilor: Preda - Contra, Ciobotariu, Bătrânu, Florea - Fl. Petre, Hîldan, Lupescu, Iftodi - Mihalcea, Vlădoiu. 

Hîldan a debutat la Dinamo în 1994 și a bifat 138 de meciuri pentru echipa alb-roșie. Acesta a avut și 8 convocări pe echipa națională, pentru care a marcat un gol.

Hîldan a decedat pe 5 octombrie 2000, în timpul unui amical pe care Dinamo îl juca în Oltenița. În minutul 74 al meciului a suferit un stop cardiac și s-a prăbușit pe gazon. Peluza galeriei a fost denumită „Cătălin Hîldan", în memoria fostului mijlocaș al „câinilor", și numele lui a devenit simbolul principal pentru suporterii „ultras" ai lui Dinamo.

Citește și: 

Primul nume important care îl contestă pe Flavius Stoican: „Nu îți dă niciun fel de speranțe”

Dinamo, luată tare înainte de meciul direct: „Ar fi rușinos să nu câștigăm! Doar un ghinion extraordinar ar face să nu învingem”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (3)
param0unt
param0unt  •  04 Februarie 2022, 09:30

Dar te avem pe tine mereu! În gând, as completa eu.... Sunt multe răutăți spuse și făcute la adresa lui Dinamo București! Cel mai mult doare răutatea *** arbitrilor ***, ce demonizează meci de meci pe Dinamo! Îl fură la fiecare fază! Ne chinuie pe toți meci de meci!.... *** E greu tare! Nu ne e deloc ușor!..... Dar DDB și Dinamo merg mai departe! Un singur trup, o singură voință!!.... Ne rămâne palidă doar dreptatea făcută de o forță divină!! Va veni oare vreodată?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno115
creeperno115  •  03 Februarie 2022, 22:42

Odihna vesnica!

ticbis_s
ticbis_s  •  03 Februarie 2022, 14:12

Tot respectul pentru Catalin Haldan si ce-a insemnat el pentru spiritul dinamovist.Totusi, saracul de el, n-are nicio vina ca DDB-ul se scalda astazi in noroaiele si mocirla retrogradarii. Dinamo a ajuns astazi acolo unde o vedeti acum strict din cauza bordului DDB si a liderilor din peluza PCH: Bucurica, Tararache si Anghel. Haldan s-ar rasuci in mormant daca ar vedea pe mainile cui a ajuns Dinamo sa se dezintegreze... Sa nu uitam nici de Muresan si Zavaleanu, care lucreaza serios la dezastrul final.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează