FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FCSB, DUMINICĂ, 21:00, DIGI, TELEKOM, LOOK ȘI LIVETEXT GSP.RO

Duelul sezonului în Craiova-FCSB: ei sunt pe urmele lui Oblemenco și Pițurcă!

Articol de , - Publicat vineri, 19 octombrie 2018 09:00

Bănia fierbe în așteptarea meciului din weekend dintre CSU Craiova și FCSB, duminică, ora 21:00, TV Digi Sport, TV Telekom, TV Look Sport și liveTEXT pe GSP.RO. Toate biletele au fost vândute, iar "vulcanul" de pe "Oblemenco" e pregătit pentru un adevărat spectacol.

Dincolo de duelul tactic al antrenorilor, interesant de urmărit va fi și confruntarea celor mai buni marcatori din actualul sezon.

Pe de o parte, Alexandru Mitriță (8 reușite, la fel ca Țucudean) și Elvir Koljici (5), de cealaltă, Harlem Gnohere (7).

De-a lungul istoriei de alte 4 ori reprezentanții celor două echipe s-au luptat pentru titlul de golgeter. Prima dată în sezonul 1966-1967, atunci când Ion Oblemenco și Florea Voinea s-au luptat la baionetă. Oblemenco avea să câștige primul titlu de golgeter din cele patru ale cariere.

A urmat confruntarea dintre Anghel Iordănescu (20 de goluri) și Sorin Cârțu (19), în sezonul '81-'82, apoi lupta dintre Gică Hagi (20), Victor Pițurcă (19) și Rodion Cămătaru (18) în campionatul 1984-1985.

Ultimul duel la acest capitol s-a dat în urmă cu 24 de ani. Pe 27 martie 1994, cu 7 etape înainte de final, Steaua si Știința s-au întâlnit și au încheiat la egalitate, 1-1, goluri Ilie Dumitrescu și Gică Craioveanu. În acel moment, finalul rundei a 27-a, cei doi erau la egalitate la goluri înscrise, fiecare câte 17. Craioveanu a mai înscris de 5 ori, profitând de abandonul lui Ilie, pregătit să plece la Tottenham Hotspur, și și-a adjudecat titlul de golgeter. 

"Față de alți ani, Craiova chiar are jucători buni care pot face diferența și care pot decide un meci important așa cum este cel din weekend! Pe lângă Mitriță, să nu-l uităm pe Koljici, un pericol pentru orice portar din Liga 1"
Rodion Cămătaru, ex-atacant U Craiova

"Sunt convins că vom avea parte de un meci mare. Oltenii au și un avantaj important, vor juca având un stadion plin în spate, în timp ce FCSB nu prea mai știe cum e atmosfera asta la meciurile de acasă"
Rodion Cămătaru, ex-atacant U Craiova

"Universitatea va avea o problemă duminică seara: steliștii vin după o înfrângere rușinoasă cu Chiajna și vor încerca să demonstreze că a fost doar un accident! Cu toate astea, eu aș merge pe victoria Craiovei"
Rodion Cămătaru, ex-atacant U Craiova

"Gnohere e o adevărată forță! E solid, ține la tăvăleală, e mult mai înfipt în meci. Poate câștiga rapid orice duel, stă mult mai bine în duelurile unu contra unu. Cred că are o forță superioară față de restul atacanților din Liga 1"
Ionel Ganea, ex-atacant U Craiova

2,85este cota oferită de casele de pariuri ca Gnohere să marcheze duminică pe "Oblemenco", fiind urmat de Koljici, cota 3,40, și de Mitriță, cota 3,60

5,20este cota pe care Craiova o primește pentru o victorie cu FCSB și cu un gol marcat de Koljici

Alexandru Mitriță

  • 10 meciuri în actualul sezon
  • 8 goluri
  • 1 pasă de gol
  • 6,60 media notelor GSP
  • 3 milioane de euro cotă de piață

Harlem Gnohere

  • 9 meciuri în actualul sezon
  • 7 goluri
  • 1 pasă de gol
  • 6,78 media notelor GSP
  • 2,5 milioane de euro cotă de piață

Elvir Koljici

  • 5 meciuri în actualul sezon
  • 5 goluri
  • 1 pasă de gol
  • 6,80 media notelor GSP
  • 700.000 de euro cotă de piață

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
fcu1948
fcu1948  •  19 Octombrie 2018, 16:18
Postat de Radu Fifea pe 19 Octombrie 2018, 15:55

Da, ai dreptate. Piturca a jucat in nationala, a castigat Cupa Campionilor, iar rusul Oblemenko n-are nici performata la nivel de cupe europene sau nationala. Mai ai frati pe acasa? :)))

Stai jos pt ca ești prost bâtă! Barbugiul de piȚurcă nu are nici măcar jumătate din golurile marcate de Oblemenco, deși a jucat in perioada când se făceau blaturi ca fotbaliștii romani sa câștige gheata de aur. Ca și cum ai compara-o pe Maria Tănase cu Loredana Groza sau pe Regele Ferdinand cu băsescu.

102031457272119
Radu Fifea  •  19 Octombrie 2018, 15:55
Postat de allben pe 19 Octombrie 2018, 12:58

Proasta comparatie! Niciodata , dar niciodata , Piturca nu a fost de talia lui Oblemenco. Nici macar pe aproape!

Da, ai dreptate. Piturca a jucat in nationala, a castigat Cupa Campionilor, iar rusul Oblemenko n-are nici performata la nivel de cupe europene sau nationala. Mai ai frati pe acasa? :)))

allben
allben  •  19 Octombrie 2018, 12:58

Proasta comparatie! Niciodata , dar niciodata , Piturca nu a fost de talia lui Oblemenco. Nici macar pe aproape!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează