FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - CFR CLUJ

Farul - CFR Cluj 1-1 » Au dat-o la pace în duelul campioanelor, iar Hagi tremură în continuare pentru locul de play-off! Clasamentul actualizat + notele GSP

Farul - CFR Cluj // foto: Raed Krishan, GSP +16   FOTO
Farul - CFR Cluj // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de , - Publicat sambata, 02 martie 2024 21:52 / Actualizat duminica, 03 martie 2024 00:30

Farul și CFR Cluj au remizat în etapa 29 din Superligă, 1-1, iar constănțenii trebuie să aștepte până în ultima rundă a sezonului regulat pentru a rezolva calificarea în play-off.

Programul, rezultatele și marcatorii etapei #29 a Superligii.

Cronică GSP, după Farul - CFR Cluj: So far away

Farul Constanța și CFR Cluj au dat-o la pace, 1-1, în mult așteptatul duel al echipelor lui Hagi și Mutu. Modești un meci întreg, „feroviarii” au fost salvați de superexecuția lui Ajeti, în timp ce campioana a scăpat printre degete o victorie mare și încă nu-i sigură de play-off, va trăi cu emoții ultima etapă.

Te încearcă nostalgia, nu altceva, când vezi imaginea cu Hagi și Mutu îmbrățișați larg înainte de meci, zâmbindu-și reciproc și chicotind la cine știe ce glumă doar de ei știută. Oamenii care au făcut generații la rând să iubească fotbalul sunt în momente opuse ale carierelor.

Primul a „stors” maximum dintr-un proiect de la care nu s-a abătut niciun centimetru, nu mai are nevoie de confirmări, al doilea tot încearcă să-și facă loc în galeria antrenorilor importanți de la noi. De văzut câtă răbdare o să aibă timpul (și brațul lung al lui Nelu Varga) cu „Briliantul”. Până atunci, ochii la fotbal, ce atâta filosofie?

Farul - CFR Cluj // foto: Raed Krishan, GSP
Farul - CFR Cluj // foto: Raed Krishan, GSP
Farul - CFR Cluj // foto: Raed Krishan, GSP
Farul - CFR Cluj // foto: Raed Krishan, GSP
Farul - CFR Cluj // foto: Raed Krishan, GSP
+12 FOTO

Nu joacă numele antrenorilor. Farul și CFR Cluj, 45 de minute sub standarde

Încremenite într-o seară mult prea iernatică de martie, Farul și CFR au început nu doar în ton cu vremea de afară, dar în același registru dezonorant în care încheiaseră „intermediara” de la mijlocul săptămânii. Cu un joc încâlcit, fără orizont, lipsit de consistența pe care te-ai aștepta s-o aibă, chiar și fără Costică Budescu și Deac, numele cu rezonanță din cele două tabere.

Iar apatia din teren a fost și mai greu de înțeles ținând cont că ambele erau presate de obiectiv. CFR-ul tot cedează teren și puncte în fața intangibilei FCSB, în timp ce „marinarii” din Ovidiu și-au pierdut serios busola în ultimele etape. Cum rămâne cu fotbalul?

Bilațul primei reprize? Cât s-adune și televiziunile de-un rezumat mai de Doamne-ajută a doua zi. Timidă și dominată, CFR s-a mulțumit cu prima și ultima ocazie a reprizei. Buzbuchi a prins în doi timp „capul” lui Bîrligea din fază fixă ('12) și tot portarul gazdelor a fost la post în minutul 36, când a respins acrobatic, peste bară, șutul zdravăn prins de Tachtsidis.

Sfântul Sava

În rest, joc controlat cu destul de multă autoritate de Farul, care a simțit punctul nevralgic al oaspeților și a încercat să perforeze cât de mult posibil spațiile inadmisibil de mari lăsate de clujeni. Fundașii lui Mutu s-au întrecut în bâlbe, au emanat teamă la fiecare acțiune dezvoltată în viteză de Louis Munteanu ori Grigoryan.

Bezmetici pe fază defensivă, „feroviarii” au scăpat teferi în minutul 23, când au uitat de orice noțiune de marcaj și l-au lăsat la voia sorții pe Rivaldinho, fix în mijlocul careului! Noroc că brazilianul și-a înfipt picioarele în gazon și s-a împiedicat când trebuia să „plesnească” balonul. Dar nu s-a terminat! La faza imediat următoare, Sava i-a suflat cu un ultim efort mingea din bocanc lui Louis Munteaunu, astfel că tabela a rămas intactă.

Zece minute mai târziu, Sava a avut prezență de spirit și a respins în lateral șutul bine articulat de „nouarul” Farului. Între timp, goalkeeper-ul CFR-ului o și comisese: inexplicabil, a scăpat din mănuși o minge moale, ajunsă la același Louis Munteanu. Doar că Ajeti a fost eroul Clujului, respingând de pe linia porții.

Mutu a băgat „cărbuni” la pauză, dar avântul CFR-ului n-a durat prea mult

CFR s-a trezit la realitate imediat după reluare. Când a venit rândul apărătorilor constănțeni să fie prinși pe picior greșit. Ajuns în rol de finalizator, la chiar prima acțiune a reprizei secunde, Cristi Manea, liber și nestingherit într-o poziție deloc rea, a expediat o „torpilă” de la marginea lui „16”, respinsă însă de Buzbuchi. Erau minute mai bune pentru CFR.

În zi de șut, grecul Tachtsidis și-a mai încercat o dată norocul de la distanță, dar mingea n-a vrut să ia contact cu plasa ('58). Da, CFR a fost mai prezentă la ieșirea de la cabine, oamenii în vișiniu au apărut mai des și mai amenințător în jumătatea Farului, dar cam atât. A fost de ajuns pentru a o intimida pe Farul? Categoric, nu!

Ronaldo intervine în duelul Hagi versus Mutu

„Marinarii” s-au regrupat, au înnăbușit tentativa de „revoltă” a oamenilor lui Mutu și au dat lovitura la o fază la care apărarea clujeană s-a făcut iar de râs.

Albanezul Ajeti a fost ridiculizat într-un duel aerian de Louis Munteanu, atacantul a deviat spre Ronaldo Deaconu, iar „Ronny”, lăsat singur în careu, n-a clipit: execuție sigură, printre picioarele lui Sava ('65). Golul i-a „hipnotizat” pe oaspeți, care au revenit la exprimarea dezordonată și fără repere din prima repriză.

Revanșa lui Ajeti

Părea că jocul se îndreaptă spre un succes al Farului, care i-ar fi asigurat campioanei biletele de play-off. Doar că cine s-o salveze pe CFR dacă nu o fază fixă? Un corner executat de Filip a produs ceva spaimă în defensiva lui Hagi, Grameni a respins defectuos, iar fundașul Ajeti, cu partea lui de vină la golul oaspeților, și-a luat revanșa cu vârf și îndesat: un voleu de zile mari a adus tăcerea în tribune, dar și o rafală de nervi din partea lui Hagi.

Previzibil, nu s-a mai schimbat nimic, iar Farul și CFR s-au ales cu minimum din ceea ce aveau nevoie. Cert e că ambele dau impresia că-s la ani-lumină de fotbalul din precedentele sezoane.

Note GSP, după Farul - CFR Cluj 1-1

Farul Constanţa: Alexandru Buzbuchi (cp) 6 - Damien Dussaut 6, Kevin Boli 6, Mihai Popescu 6 (70 Lucas Queiros 6), David Kiki 6 - Ronaldo Deaconu 7 (70 Dan Sîrbu 6), Dragoş Nedelcu 6, Ionuţ Vînă 6 - Narek Grigoryan 6 (58 Constantin Grameni 5), Louis Munteanu 7 (70 Constantin Budescu 5), 'Rivaldinho' Ferreira 5 (58 Ionuţ Cojocaru 6).
Antrenor: Gheorghe Hagi 6.

CFR Cluj: Răzvan Sava 6 - Cristian Manea 6 (cp / 76 Vasile Mogoş), Matija Boben 5, Arlind Ajeti 7, Aly Abeid 6 - Karlo Muhar 5, Kader Keita 5, Panagiotis Tachtsidis 6 (69 Durel Avounou 6)- Alin Fică 5 (77 Robert Filip), Daniel Bîrligea 6 (69 Peter Michael 5), Philip Otele 6.
Antrenor: Adrian Mutu 6.

Arbitru: George Cătălin Găman 6 (central) / Asistenți: George Florin Neacşu 7, Ciprian Florin Danşa 7

FINAL » Farul - CFR Cluj 1-1

Farul - CFR Cluj, echipe de start:

FARUL (4-3-3): Buzbuchi (cpt.) - Dussaut, Boli, M. Popescu, Kiki - Deaconu, Nedelcu, Vînă - Grigoryan, Munteanu, Rivaldinho
Rezerve: Șt. Mușat - Sîrbu, Dănuleasă, Grosu, Gustavo Marins, Queiros, Grameni, Budescu, Banu, I. Cojocaru, Andronache, Benchaib
Absenți: Cr. Ganea (suspendat), T. Băluță (accidentat)
Antrenor: Gheorghe Hagi

CFR CLUJ (4-3-3): Sava - Cr. Manea (cpt.), Boben, Ajeti, Abeid - Muhar, K. Keita, Tachtsidis - Fică, Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean - Camora, Mogoș, M. Ilie, Aussi, Fofana, R. Filip, Avounou, Serebe, Michael
Absenți: C. Deac (suspendat), Kresic, El Kaddouri (accidentați)
Antrenor: Adrian Mutu

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și:

Gheorghe Hagi a răbufnit după ce a fost întrebat de situația lui Adrian Mazilu, ajuns rezervă în Olanda: „Vreți jucători mari? Băgați bani!”
FARUL
Gheorghe Hagi a răbufnit după ce a fost întrebat de situația lui Adrian Mazilu, ajuns rezervă în Olanda: „Vreți jucători mari? Băgați bani!”
10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #29 » Performanţa incredibilă a lui SuperMario + un record vechi de 50 de ani e în pericol
PREVIEW ETAPA #29
10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #29 » Performanţa incredibilă a lui SuperMario + un record vechi de 50 de ani e în pericol

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
rav410wrc
rav410wrc  •  03 Martie 2024, 23:06
Postat de D_veselu pe 03 Martie 2024, 22:21

Nu doar că mi-a plăcut tocana de la Masterchef, dar am făcut bătături la degete la câte like-uri am dat în seara aia, ... chiar și a doua zi până la suspendare. Altfel...da. Erai și tu prezent pe acel articol unde am scris că Mache, TicX8.Junior și firfirel au fost conturile mele anu' trecut... dar le-au închis ăștia definitiv... rând pe rând... la al doilea galben. D-aia ziceam că ești super-norocos că ți-ai păstrat contul și te suspendă doar pt. 24 de ore. Avatarul de la Doar_divizia_B l-am mai văzut și înainte, dar nu eram foarte sigur că-i contul tău. Nu m-am gândit că postezi și pe Libertatea, că acolo nu prea te iei de postacul adriann. Nici aici nu v-am mai văzut în contre de ceva vreme. Păcat! ... erau dispute mai interesante chiar decât astea din meniul zilnic cu bucătarii dinamoviști. :-)))

Cu Adrian, nu prea mai am nimic de-mpartit, el fiind rapidist declarat si asumat, iar mie chiar imi place ceea ce se doreste la Rapid, cu un antrenor super profesionist, nu ca la fcsb ... Cu o galerie faina, cu un imn adevarat, dar cu o gramada de fani dinamovisti, care cred ca vor fi rau augur pentru obiectivele lor !? La fel si cu "amicul" Catalin ... Ce sa te mai legi de bietul om, cand pana si tov. Oprita a spus ... ce-a spus, ca sa nu mai dezgropam "mortii", dar mai ales cand se pare ca lipsa siglei, marcii, culorilor si a stadionului, chiar nu mai deranjeaza pe nimeni la fcsb, ba mai mult creeaza un sentiment de mila cand vezi ce-au reusit bugetarii, sa faca din Steaua, in numai cativa ani !? Echipa de jumatatea clasamentului in B (Liga de semi-amatori) si nici o licarire pentru vreo eventuala promovare in viitor !! :(((

istet10
istet10  •  03 Martie 2024, 22:35
Postat de danutcornel pe 02 Martie 2024, 19:25

ole ole ole cfr victorieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

La doctorba!

D_veselu
D_veselu  •  03 Martie 2024, 22:21
Postat de rav410wrc pe 03 Martie 2024, 20:44

He, he, zici ca ti-a placut "tocana" lu' veres, concret vorbind !? :))) Da' avataru' meu, cu "Gogu Steriade si Patraulea cu sapunul" !? ;))) In alta ordine de idei, n-am stiut ca "Mache" manache, e tot contu' tau si da, D_D_B e al subsemnatului, cand sunt "pedepsit" de gesepisti !!

Nu doar că mi-a plăcut tocana de la Masterchef, dar am făcut bătături la degete la câte like-uri am dat în seara aia, ... chiar și a doua zi până la suspendare. Altfel...da. Erai și tu prezent pe acel articol unde am scris că Mache, TicX8.Junior și firfirel au fost conturile mele anu' trecut... dar le-au închis ăștia definitiv... rând pe rând... la al doilea galben. D-aia ziceam că ești super-norocos că ți-ai păstrat contul și te suspendă doar pt. 24 de ore. Avatarul de la Doar_divizia_B l-am mai văzut și înainte, dar nu eram foarte sigur că-i contul tău. Nu m-am gândit că postezi și pe Libertatea, că acolo nu prea te iei de postacul adriann. Nici aici nu v-am mai văzut în contre de ceva vreme. Păcat! ... erau dispute mai interesante chiar decât astea din meniul zilnic cu bucătarii dinamoviști. :-)))

Vezi toate comentariile (31)
Comentează