FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO EXCLUSIV Fostul fundaș al celor de la FCSB a găsit soluția pentru ca Octavian Popescu să își revină: „Despre asta e vorba!”

Octavian Popescu
Octavian Popescu

Articol de - Publicat marti, 23 ianuarie 2024 15:48 / Actualizat marti, 23 ianuarie 2024 22:46

Nana Falemi (49 de ani), fostul fundaș central al liderului FCSB, a comentat situația prin care trece Octavian Popescu (21 de ani) și a propus o soluție pentru ca tânărul jucător să își revină în formă.

Octavian Popescu a făcut un nou meci slab la FCSB, în succesul cu scorul de 4-0 împotriva locului 13 din Liga 1, UTA. GSP i-a acordat cea mai mică notă, 4, dintre elevii lui Elias Charalambous.

În aceste condiții, Falemi consideră că soluția pentru ca Tavi Popescu să își revină la o formă bună este ca antrenorii să îi fie alături prin încurajări.

VIDEO. Soluția propusă de Falemi în cazul lui Octavian Popescu: „Despre asta e vorba”

„Și cu Octavian Popescu trebuie avută aceeași răbdare ca în cazul lui Coman. Florinel deja este un jucător de top, a fost determinant pentru campania de calificare la EURO. A ajuns la un nivel foarte, foarte bun. E de departe cel mai bun jucător din Liga 1 în momentul ăsta și o să îi vină rândul și lui Octavian Popescu, dar are nevoie de susținere în continuare.

Nu știu dacă are nevoie de un psiholog (n.r. - Octavian Popescu), dar are nevoie de cineva din anturajul echipei sau de fostul lui antrenor să îl încurajeze. Absolut, are nevoie de susținere, dar susținere corectă. «Ai încredere, muncește», despre asta e vorba!”, a declarat Nana Falemi în exclusivitate la GSP Live.

Nana Falemi îl sfătuiește pe Octavian Popescu să nu se complice: „Nu te mai crede Mbappe”

Falemi a subliniat și faptul că Octavian Popescu trebuie să încerce să nu se mai complice în jocul lui, prin imitarea stilului unor superstaruri precum Kylian Mbappe de la PSG, deoarece nu are resursele necesare pentru așa ceva.

„La un moment dat când te crezi Mbappe începi să îl imiți, deși tu nu poți să faci ce face el. Și atunci apar nereușitele, și atunci dintr-odată colegii își pierd încrederea în tine, automat îți piezi și tu încrederea. Trebuie să reiei jocul acela pe care îl știai și să construiești din nou.

Are nevoie de încredere și cineva să îi explice cu răbdare ce are de făcut. «Uite, la meciul ăsta de asta am nevoie de la tine, fă-mi lucrurile astea. Restul, dacă dai goluri, e bonus, atât!». Nu trebuie să îi cerem să dea goluri tot timpul pentru că el acum este în groapă. 

Și atunci, antrenorii, Pintilii și Charalambous, trebuie să îl ia deoparte și să vorbească cu el, pentru că și ei ca foști jucători știu prin ce trece, pentru că au trecut și ei fără doar și poate. Și trebuie să îi vorbească, să îl ridice.

E treaba antrenorului, lăsând la o parte ce îi zice psihologul, că îi zice ceva, dar antrenorul îi zice «Du-te, bă, că ești varză...». Asta e treaba antrenorului!”, a continuat Falemi.

Falemi: „Criticile lui Becali nu ar trebui să conteze”

În același timp, fostul stoper a subliniat că pentru Octavian Popescu nu ar trebui să conteze criticile publice aduse de Gigi Becali, deoarece toți jucătorii de la FCSB s-au obișnuit cu comportamentul patronului lor.

„Da, pentru că ei sunt acolo și deja îi cunosc reacțiile lui Gigi și ideea e că și până acum ieșea patronul și zicea. Ideea e ca Pintilii și Charalambous să amortizeze un pic și să îi spună: «Tu oricum o să joci etapa următoare, mi-a plăcut că ai făcut faza defensivă bine.»

Că am văzut că acum a făcut și faza defensivă mai bine Tavi Popescu. Nu mai stătea și își punea palma pe fund, și stătea să se uite pe teren, deci a muncit mai mult. Dacă ei îl apreciază și există o comunicare între ei, ca între general și soldat, atunci pe bazele astea Tavi Popescu poate să creadă. Și, în timp, și Gigi va vedea și va aprecia jocul lui bun.

Pentru că, fără doar și poate, jocul lui poate să meargă doar în sus cu susținere. E un băiat isteț, are aceleași calități, doar nu și-a pierdut creierul!, dar trebuie să îl ajuți un pic să iasă din groapa asta mentală, că e o presiune pe el cu care nu a fost obișnuit și acum trebuie să știe să facă față”, a încheiat fostul fundaș al celor de la FCSB.

3goluri și două pase de gol a reușit Octavian Popescu pentru FCSB, în toate competițiile, în actualul sezon, în 23 de meciuri.

Citește și:

Gigi Becali i-a decis viitorul lui Elias Charalambous: „Numai să vedem dacă îl lasă arabii, ce crezi?”
FCSB
Gigi Becali i-a decis viitorul lui Elias Charalambous: „Numai să vedem dacă îl lasă arabii, ce crezi?”
Irobiso s-a întors în Superliga, la 6 luni de când optase pentru un transfer dubios. Nu mai are nici cotă pe transfermarkt
TRANSFER
Irobiso s-a întors în Superliga, la 6 luni de când optase pentru un transfer dubios. Nu mai are nici cotă pe transfermarkt

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează