FOTBAL  »  Superliga  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

VIDEO Gică Hagi face un gest minunat: doi copii ucraineni fugiți din calea războiului, cooptați la academie!

Hagi a luat la academia sa din Constanța doi tineri ucraineni plecați din țara natală din cauza războiului / Foto: farulconstanta.com
Hagi a luat la academia sa din Constanța doi tineri ucraineni plecați din țara natală din cauza războiului / Foto: farulconstanta.com

Articol de GSP - Publicat joi, 10 martie 2022 10:52 / Actualizat joi, 10 martie 2022 11:38

Gică Hagi (57 de ani) a condamnat în termeni duri invazia rusească din Ucraina, apoi a făcut un gest admirabil: a luat la academia sa din Constanța doi tineri ucraineni plecați din țara natală din cauza războiului.

Antrenorul Farului i-a cooptat la academia pe care o conduce pe Roman Barhan și Dmitri Kutsenco, doi puști de 12, respectiv 14 ani, care practicau fotbalul la Odesa, unul dintre teritoriile asaltate de ruși. 

Roman Barhan (12 ani) și Dmitri Kutsenco (14 ani) au reușit să părăsească Ucraina alături de familiile lor în prima zi de război și s-au stabilit între timp la Constanța. Cei doi tineri jucători sunt verișori, practicau fotbalul la Cernomoreț Odesa și vor avea ocazia să-și continue activitatea fotbalistică sub culorile Farului”, informează clubul lui Gică Hagi. 

Am primit acordul FIFA, putem să primim sportivii din Ucraina să își continue activitatea, îi așteptăm și pe alții să se pregătească alături de noi.

- Dorel Zaharia, oficial al Centrului de copii şi juniori Farul Constanța

Copiii ucraineni încearcă să uite de nebunia războiului făcând sport în dojo-urile Clubului Sportiv Pantheon din Constanța, acolo unde au fost prezenți și cei doi tineri fotbaliști „adoptați” de Hagi. Gazeta Sporturilor a relatat povestea lor AICI!

„Am altă idee!” » Noi declarații scandaloase ale lui Shirokov, fostul căpitan al Rusiei care susține invazia ordonată de Vladimir Putin
Război în Ucraina
„Am altă idee!” » Noi declarații scandaloase ale lui Shirokov, fostul căpitan al Rusiei care susține invazia ordonată de Vladimir Putin

Hagi, discurs manifest la adresa rușilor: „Nu vă ajunge ce aveți?”

Hagi consideră că interesele și banii reprezintă cauza conflictului armat din Ucraina.

„Cu toții ne dăm seama ce bine e să ai pace, să fie liniște. Cred că nimeni în lume nu-și dorește acest război. Eu îmi doresc să se oprească cât mai repede, toată lumea pierde din acest lucru. Zic și eu «stop» cât mai repede, să se înțeleagă.

Sunt foarte multe interese, foarte mulți bani la mijloc. Din cauza asta vin toate problemele societății în momentul de față, de la interese mari și bani foarte mulți. Nu ne mai săturăm! Ar trebui să fim oameni, mai normali, să eliminăm aceste lucruri care nu mai au ce căuta în societate”, a spus Hagi.

Nu putem trăi cu bombe și cu ce vedem, asta nu poate exista. Nu-mi vine să cred, de când a început sunt șocat. Vreau, nu vreau, mă gândesc mai mult la acest lucru decât la fotbal. Opriți-vă, să ne bucurăm cu toții de sănătate și de liniște, să fie pace pe pământ!

Nu știu ce e în mintea celor care atacă, care pornesc un război. Ce gândesc, ce vor să facă? Nu le ajunge ce au? Ce vrei, de ce vii la mine în casă? Le vrei pe toate? Nu vă săturați, la câți bani și câtă putere aveți? Noi, cei normali, vrem să trăim și noi frumos.

- Gică Hagi, antrenor Farul Constanța

Donează pentru copiii ucraineni - alege aici suma cu care poți ajuta:
Până acum s-au strâns 6.000 lei.

VIDEO Gică Hagi, discurs emoționant despre evenimentele din Ucraina: „Noi vrem să trăim”

Citește și alte știri de actualitate: 

Legenda din echipa lui Mircea Lucescu, declarat „marele trădător al Ucrainei”: și-a pierdut toate trofeele!

„Nu mai vorbesc cu părinții mei, fiindcă văd numai naziști și hoți în Ucraina” » Fost jucător al lui Dinamo Kiev, declarații șocante despre propaganda din Rusia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
dobrin
dobrin  •  10 Martie 2022, 20:13
Postat de st.il. pe 10 Martie 2022, 17:48

Trebuia să ia o întreagă generație de copii ucraineni !...Nu spun că ai noștrii n-au valoare ci doar că bieții părinți nu-i pot ajuta pe micuți !..."Chestie" de pile, relații și alte..."interese" meschine !. Rușine !...

Pai si cine ii selectioneaza pe pile la academie? Nu Hagi, care se lauda ca insanatoseste fotbalul romanesc?

st.il.
st.il.  •  10 Martie 2022, 17:48

Trebuia să ia o întreagă generație de copii ucraineni !...Nu spun că ai noștrii n-au valoare ci doar că bieții părinți nu-i pot ajuta pe micuți !..."Chestie" de pile, relații și alte..."interese" meschine !. Rușine !...

klauz
klauz  •  10 Martie 2022, 12:34

Probabil or fi copii de bogatani ucraineni care au avut bani de "cotizatie"! Miliardarii au fugit primii, e plina tara de SUV-uri ucrainene de lux. Hagi are nas (de-aia e asa borcanat?) pentru adulmecat bani, ii scoate si din piatra seaca sau din comune de la sute de kilometri.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează