FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Mutarea inedită din cariera lui Horațiu Moldovan » Dat de CFR Cluj la echipa lui Liviu Dragnea: „Cum să vrea să plece?”

Articol de - Publicat sambata, 20 ianuarie 2024 13:33 / Actualizat sambata, 20 ianuarie 2024 18:39

Portarul Horațiu Moldovan (26 de ani) va face în curând pasul spre LaLiga, după ce Atletico Madrid îi va plăti clauza de 800.000 de euro. În trecut, goalkeeper-ul Rapidului a fost protagonistul unei mutări inedite.

Horațiu Moldovan a fost crescut de Centrul de copii și juniori CFR 1907 Cluj, dar nu a apucat să joace la prima echipă a clujenilor. În 2017, CFR Cluj îl împrumuta la Hermannstadt, dar la începutul lui 2018 făcea o mișcare incredibilă.

Ionel Ganea a observat un detaliu în Rapid - FCU Craiova 4-3: „E treaba lui Bergodi să rezolve”
Rapid
Ionel Ganea a observat un detaliu în Rapid - FCU Craiova 4-3: „E treaba lui Bergodi să rezolve”

Cum a ajuns Horațiu Moldovan la echipa lui Liviu Dragnea

În iarna lui 2018, pe 19 februarie, ultima zi a perioadei de transferuri, CFR Cluj decidea să-l ia pe Horațiu Moldovande la Hermannstadt (Liga 2), unde bifase 13 meciuri. Și era împrumutat laTurris Turnu Măgurele, din Liga a 3-a, echipa lui Liviu Dragnea, în aceeași zi.

„Cei de la CFR au considerat că trebuie să-l cheme înapoi. Au făcut-o în ultima zi de transferuri. Puteau să-l cheme de la începutul iernii, să ne anunțe din timp, să știm să ne pregătim, să nu ne bazăm pe el. Era cu totul altceva. Mă rog, asta a fost decizia lor. Am trecut peste. Să fie sănătoși! M-au sunat Bogdan Mara și persoana care se ocupă de partea juridică la CFR, spunându-mi că e jucătorul lor și au nevoie de el.

Juca la noi de un an. El n-a vrut să plece. Cum să vrea? Am înțeles că a ajuns pe la Liga a 3-a, împrumutat pe nu știu unde. Cum să vrea să plece de la o echipă care se bate la promovare în Liga 1, unde era deja integrat și apreciat? Și să meargă la un club de Liga a 3-a, unde nu cunoaște pe nimeni?

Am făcut tot ce a depins de noi. Ne-am rugat de cei de la CFR, apoi am încercat să adoptăm o poziție de forță, dar degeaba. Aș fi înțeles dacă-l luau să-l țină pentru ei. Dar l-au luat de la Sibiu și a ajuns pe la Turnu Măgurele”, a declarat președintele sibienilor, Teodor Birț, pentru PressOne.

Bogdan Mara, atunci director sportiv la CFR Cluj, explica: „Avusesem o înțelegere cu Sibiul, că băiatul trebuie să joace. Nu-l puteam lăsa acolo după ce l-au folosit un singur meci în Cupa României. N-are legătură cu Dragnea. La Măgurele a fost dorit și gata. Ce era, să stea să se uite la alții cum apără?”.

„Ştiu că băiatul voia să plece să joace…  Copilul, din ce am vorbit cu el, avea ofertă și de la Oradea. El a vrut să vină la noi ca să apere. Nu știu cum a fost situația, eu nu m-am ocupat”, spunea și Vali Badea, cel care atunci era managerul clubului Voința Turnu Măgurele.

Pentru Moldovan au urmat experiențe la Ripensia, Sepsi și UTA. Iar la Rapid ajungea în ianuarie 2021, devenind ulterior om de bază al giuleștenilor.

VIDEO Horațiu Moldovan: „Mi-am dat acordul pentru noua echipă”

Citește și: 

Pleacă în Premier League! Doar un rival pentru Horațiu Moldovan la Atletico Madrid
ATLETICO MADRID
Pleacă în Premier League! Doar un rival pentru Horațiu Moldovan la Atletico Madrid
Gică Craioveanu despre transferul lui Moldovan la Atletico » Ce șanse îi dă să joace în fața lui Oblak: „În perspectiva EURO e un pas înapoi”
RAPID
Gică Craioveanu despre transferul lui Moldovan la Atletico » Ce șanse îi dă să joace în fața lui Oblak: „În perspectiva EURO e un pas înapoi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează