FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Îl iartă pe „câinele” devenit anti-erou? 5 momente în care Rotariu i-a urcat pe garduri pe fanii lui Dinamo. Acum e numit „trădător”!

Dorin Rotariu are un trecut alb-roșu incontestabil / foto: GSP
Dorin Rotariu are un trecut alb-roșu incontestabil / foto: GSP

Articol de - Publicat sambata, 23 decembrie 2023 09:56 / Actualizat sambata, 23 decembrie 2023 11:02

Dinamo testează terenul pentru a-l transfera pe Dorin Rotariu din curtea rivalei FCSB, după ce fotbalistul ajuns la 28 de ani a intrat definitiv în dizgrația lui Gigi Becali. „Câinii” au sentimente amestecate față de Roti: el a fost printre răsfățații peluzei, dar acum are supranumele unui „trădător”.

Penultima clasată din Superligă e gata să bage adânc mâna în buzunar pentru o „repatriere” a lui Dorin Rotariu, după ce aventura acestuia la FCSB s-a transformat într-un fiasco. În timp ce conducerea nădăjduiește că atacantul ar rezolva problemele ofensive ale lui Kopic, fanii privesc cu reticență mutarea și nu mai cred în puritatea lui Roti Jr.

Andrei Nicolescu, la negocieri cu Gigi Becali pentru 2 jucători! Patronul FCSB a dat din casă: „Îi vreau în play-off, achit eu diferența!”
DINAMO
Andrei Nicolescu, la negocieri cu Gigi Becali pentru 2 jucători! Patronul FCSB a dat din casă: „Îi vreau în play-off, achit eu diferența!”

Dorin Rotariu, „câinele” devenit anti-erou

Până să-i dezamăgească pe suporterii lui Dinamo, Rotariu era văzut extrem de bine de suflarea alb-roșie. Acum 10 ani, PCH l-a adoptat rapid pe puștiul venit din Banat. Fanii au simțit potențialul de „wonderkid” al lui Roti, pentru ca într-un timp relativ scurt să-i înmâneze „sigiliul” de dinamovist veritabil. 

Iată cinci momente în care Dorin Rotariu i-a extaziat pe suporterii dinamoviști:

  1. Rotariu înscria primul gol la Dinamo în vara lui 2013, când a dat tonul victoriei cu Vaslui de pe Arena Națională, 2-0. Introdus de Mulțescu la 0-0, tânărul de 18 ani a schimbat tabela cu un gol de generic, un șut năprasnic în vinclul lui Straton. A fost primul dintre cele 30 de goluri marcate de Dorin la Dinamo.
  2. Primul gol cu FCSB nu se uită niciodată. La doar câteva săptămâni după execuția reușită în fața Vasluiului, Rotariu își anunța ascensiunea marcând și în fața campioanei en-titre FCSB. În fața a peste 35.000 de dinamoviști, Rotariu reușea golul de onoare în înfrângerea la limită, 1-2. E momentul clar fixat în timp în care Roti a intrat în inimile suporterilor.
  3. Probabil cel mai spectaculos gol reușit în tricoul “câinilor” a venit în decembrie 2015, într-o deplasare pe  „Ilie Oană”. Roș-albii antrenați atunci de Mircea Rednic erau pe val, iar Rotariu a adus victoria „all'ultimo respiro”, printr-un șut de excepție, tot “la „păianjen”, de la peste 25 de metri.
  4. August 2016. O altă amintire aparte din trecutul de dinamovist al lui Rotariu. Atacantul era „nouarul” roș-albilor în acel moment, în plin proiect „New Dinamo”. Micuț de statură, Rotariu a deschis scorul cu capul într-un derby jucat cu FCSB pe Arena Națională, cu roș-albaștrii gazde. 30.000 de suporteri au amuțit la reluarea de atacant a lui Roti. Duelul s-a încheiat 1-1.
  5. El a mai „capsat-o” pe FCSB și în finalul acelui an, nu cu mult timp înaintea transferului la Bruges. Rotariu puncta în lecția predată de Dinamo în Cupa Ligii, 4-1. Și tot printr-o execuție-poezie, vinclu în poarta lui Niță

Ca suporter dinamovist, îl vrei pe Rotariu înapoi la Dinamo?

DA, ar fi util în lupta pentru salvare
NU, trădarea e de neiertat
Îl iartă pe „câinele” devenit anti-erou? 5 momente în care Rotariu i-a urcat pe garduri pe fanii lui Dinamo. Acum e numit „trădător”!
Dorin Rotariu are un trecut alb-roșu incontestabil / foto: GSP

Dinamo negociază cu Becali pentru Dorin Rotariu

Gigi Becali a anunțat că Dorin Rotariu, Damjan Djokovic și Cristi Ganea nu vor mai fi la FCSB la începutul lui 2024. De primii doi s-a arătat interesată Dinamo, echipă care luptă pentru salvarea de la retrogradare.

De altfel, între Becali și Andrei Nicolescu, bossul clubului alb-roșu, a existat deunăzi o întâlnire. Patronul FCSB a confirmat ceea ce a anunțat GSP în exclusivitate, anume că Dinamo îi vrea pe Dorin Rotariu și pe Damjan Djokovic. Pentru primul, „câinii roșii” pun la bătaie un salariu lunar de 15.000 de euro!

La Dinamo, Dorin Rotariu a bifat 142 de meciuri, marcând 30 de goluri și oferind 21 de assist-uri. În prezent, actuala cotă de piață a jucătorului este de 500.000 de euro.

Când a mers la FCSB, suporterii dinamoviști l-au „înțepat” pe Rotariu

În octombrie, suporterii lui Dinamo au scos „la lumină” o serie de declarații pe care Dorin Rotariu, acum la FCSB, le-a făcut în perioada în care îmbrăca tricoul alb-roșu.

Transferul nu le-a picat bine fanilor lui Dinamo, club pentru care Rotariu a evoluat 5 ani, între 2012 și 2017. Cei de la Tribuna Dinamo au publicat un video din acea perioadă, în care Rotariu asigură că „nu am trădat și nu am să trădez”, o aluzie la o posibilă trecere la FCSB.

„Nu am trădat și nu am să trădez indiferent de agenții mei și de prieteni. Am venit la Dinamo pentru a face performanță, să pun suflet și să ajung în Europa. Lupt pentru suporteri, mă gândesc tot timpul la ei. Punctul lor de vedere contează foarte mult pentru mine. Fără ei, nu veneam la Dinamo”, afirma Dorin când era „câine roșu”.

Și pe contul oficial de TikTok al clubului a fost publicat un videoclip în legătură cu transferul lui Dorin Rotariu la FCSB. 

Acesta debutează cu prima parte a unui citat celebru: „Fie mori erou...”, moment în care apar imagini cu un gol înscris de Dorin în poarta FCSB-ului, și continuă cu partea a doua: „Fie trăiești suficient cât să devii personajul negativ”.

VIDEO Moș Crăciun e „câine”! Dinamo o învinge în prelungiri pe Voluntari și continuă să viseze

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Andrei Nicolescu, la negocieri cu Gigi Becali pentru 2 jucători! Patronul FCSB a dat din casă: „Îi vreau în play-off, achit eu diferența!”

EXCLUSIV Dinamo vrea să dea lovitura » Zeljko Kopic a pus ochii pe eroul rivalei la salvarea de la retrogradare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
creeperno534
creeperno534  •  23 Decembrie 2023, 22:49

Trebuie sa dea randament ca sa fie iertat!

titiduru22
titiduru22  •  23 Decembrie 2023, 17:45

Tradatu' ca tradatu' dar la el nu merge nici macar jucatu' .

manx
manx  •  23 Decembrie 2023, 16:41
Postat de Nini pe 23 Decembrie 2023, 14:51

Nu este ceea ce trebuie lui Dinamo. Lent,superficial,nu a dat randament în ultima perioadă. Să-și relanseze cariera în altă parte.

Unde? La circ? *** La aruncarea cu privirea?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează