FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

VIDEO Parteneriat puternic pentru Academia Hagi! Suma e URIAȘĂ

Hagi și Popescu au prezentat cel mai important sponsor al Academiei Hagi
Hagi și Popescu au prezentat cel mai important sponsor al Academiei Hagi

Articol de , - Publicat luni, 23 octombrie 2023 12:52 / Actualizat luni, 23 octombrie 2023 19:55

Academia Farul a extins parteneriatul cu OMV Petrom, o colaborare care are deja o vechime. Pentru Hagi și Farul Constanța acest parteneriat se vrea o trece la un nivel următor, o extindere a ceea ce înseamnă azi Academia Hagi, cea mai de succes academie de fotbal din România. Gheorghe Hagi, fondator AGH și Gheorghe Popescu, președinte Farul Constanța au fost prezenți la acest eveniment. 

"E al doilea parteneriat al nostru cu ei. De fapt e o prelungire a parteneriatului semnat acum 3 ani cu ei. Proiectele mari se fac cu timp, pasiune, muncă, iar parteneriatul cu OMV validează ce facem noi la Constanța. Numărul copiilor s-a dublat după semnarea primului parteneriat. Asta vrem și acum. 

Parteneriatul inițial a fost pe 3 ani, iar acesta nou e pe 3 ani cu prelungire pe încă 2. Iar la nivel financiar e mai bine decât primul. Și costurile au crescut foarte mult", a zis Gică Popescu.  

Exemplu la congresul FIFA

Academia Hagi este prima în România în clasamentul întocmit de FRF, iar Gică Popescu a dezvăluit că școala de fotbal de la Constanța a fost dată exemplu în fața multor cluburi importante: "La congresul FIFA din octombrie Academia Hagi a fost dată ca exemplu la nivel mondial", a zis Gică Popescu. 

Iar Gică Hagi a completat: "Ce să mai zic când se vorbește despre noi la nivel mondial? De când m-am lăsat am avut în plan să am o academie. Care să aibă o strategie de a descoperi copii care să facă sport, apoi să facă și performanță. Vrem să ne dezvoltăm și mai mult".

"Acoperim jumătate din costurile academiei" 

Gică Popescu a dat câteva detalii despre contractul pe care OMV Petrom îl are cu Academia Hagi: "Contractul cu OMV Petrom acoperă mai bine de jumătate din costurile Academiei Hagi. Ei sunt sponsorul principal al Academiei Hagi", a mai zis Gică Popescu, care n-a dezvăluit suma contractului. Conform profit.ro, noul contract are o valoare de 2.4 milioane de euro, adică 800.000 de euro pe an, în timp ce precedentul era în valoare de 1.8 milioane de euro.

Legat de clauze, condiții puse de performanță: "Avem anumite obiective care sunt puse ca anexe la contract. Iar prelungirea arată că tot ce ne-am planificat s-a realizat în proporție de 100%. Pentru că noi o parte din banii de la OMV Petrom îi investim în infrastructură". 

Sportul are nevoie de parteneri. Cu cât avem mai mulți parteneri, devenim mai puternici. Vrem să vină mai mulți copii. Toată Dobrogea are nevoie de această academie. Ne dezvoltăm și ca infrastructură. Numărul copiilor deja a crescut. Vrem să fim mai competitivi de la an la an
Gică Hagi

400 de copii acum, peste 3.000 de la început

Gică Hagi și Gică Popescu au vorbit despre ceea ce a însemnat Academia Hagi de la înființare până în prezent, dar și ce urmează. Noile investiții vor fi prezentate anul viitor.  

"Glumind, când îi văd pe cei mari câteodată îmi vine să mă las. Apoi îi văd pe cei mici și îmi vine iar pofta de a merge și a-i vedea. Cei mici sunt sinceri, e altceva. Asta mi-am dorit să fac de când m-am lăsat. Mi-am dorit o academie care să-mi poarte numele. 

Când vom termina clădirea o să vedeți cât de mult s-a investit acolo. Câtă energie și pricepere e acolo. Anul viitor vom prezenta noile investiții", a mai zis Hagi. 

"La echipele naționale de juniori 20-30% dintre jucătorii convocați vin de la noi. Avem 12 parteneriate cu școli de fotbal din România, despre care noi credem că sunt cele mai bune. Noi ne dorim ca o dată pe an să vină la Academie la noi să învețe conceptul tehnic. Pentru că noi avem o anumită viziune", a zis și Gică Popescu. 

Totodată, Gică Popescu a dezvăluit că în Academia Hagi numără în prezent cam 400 de copii, iar în cei 12 ani au venit la Constanța circa 3.000 de mici fotbaliști.  

Citește mai multe știri:

Farul, taxată după prestația din meciul cu U Cluj: „Nu a arătat ca o campioană”
FARUL - U CLUJ 1-1
Farul, taxată după prestația din meciul cu U Cluj: „Nu a arătat ca o campioană”
Farul - U Cluj 1-1 » Egal între titani: Hagi și Sabău s-au anihilat reciproc » Cum arată clasamentul
FARUL - U CLUJ 1-1
Farul - U Cluj 1-1 » Egal între titani: Hagi și Sabău s-au anihilat reciproc » Cum arată clasamentul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
chepandy777
chepandy777  •  24 Octombrie 2023, 12:21
Postat de ares2024 pe 23 Octombrie 2023, 14:55

Marele manager și non valoarea jucătorilor expuși la tarabă …..

Un al expert de pe canapea. Mai dorele, cine nu incearca precis ca n-o sa scoata nimic, nici valori nici nonvalori. Hagi incearca si va veni si timpul valorilor. Tu daca nu faci nimic nu mai latra la altii.

chepandy777
chepandy777  •  24 Octombrie 2023, 12:16
Postat de parachioara5 pe 23 Octombrie 2023, 14:23

...ne am saturat sa ne tot mintiti in legatura cu aceasta academie care a produs un rau urias fotbalului romanesc ...

Ceilalti ce au produs mai prostache? Stiti numai sa latrati la gard. Faceti voi academie mai buna sa vedem ce iese deacolo.

chepandy777
chepandy777  •  24 Octombrie 2023, 12:13
Postat de parachioara5 pe 23 Octombrie 2023, 14:13

academia hagi ...cea mai proasta academie din Romania ...a asigurat falimentul fotbalului romanesc ...

Ok, si? Fara ea sa intelg ca nu era faliment? Tare prost mai esti

Vezi toate comentariile (11)
Comentează