FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid reacționează după ce a fost dată în judecată de fiul lui Adrian Păunescu: „De atunci, «Imnul» a fost intonat de sute de mii de ori”

Dan Șucu (foto: Raed Krishan/GSP)
Dan Șucu (foto: Raed Krishan/GSP)

Articol de - Publicat duminica, 21 ianuarie 2024 16:19 / Actualizat duminica, 21 ianuarie 2024 19:53

Rapid a emis un comunicat oficial după ce Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Păunescu, a dat clubul în judecată.

Andrei Păunescu le cere giuleștenilor 1 milion de euro pentru că ar fi folosit în scop comercial versurile imnului echipei, scris de Adrian Păunescu, fără acordul lui.

Lovitură pentru Rapid: un nou proces! De ce a fost dată în judecată + I se cere un milion de euro
RAPID
Lovitură pentru Rapid: un nou proces! De ce a fost dată în judecată + I se cere un milion de euro

Rapid, comunicat oficial după ce a fost dată în judecată

„Am constatat cu surprindere faptul că Andrei Păunescu, fiul regretatului poet Adrian Păunescu, a acționat în judecată clubul nostru, formulând o reclamație care are ca obiect «dreptul de autor și drepturile conexe». Mai precis, suntem acuzați că am utilizat versurile din Imnul Rapidului în scopuri comerciale. 

Așa cum știu suporterii rapidiști de toate vârstele, Imnul Rapidului a fost compus de către poetul Adrian Păunescu, la începutul anilor ’80, și a devenit un simbol al rapidismului. De atunci, «Imnul» a fost intonat de sute de mii de ori, iar pasaje din el au fost folosite, începând cu perioada aceea, pe diverse elemente simbolistice sau materiale promoționale (tricouri, căni, cărți, programe de meci etc.). 

În semn de respect și omagiu pentru autorul «Imnului», sala de conferințe a stadionului poartă numele Adrian Păunescu, iar la inaugurarea arenei din Giulești, Andrei Păunescu a fost invitat, contra cost, să intoneze Imnul. Așa cum spuneam, ne surprinde faptul că am aflat de această reclamație doar din spațiul public, fără vreo informare prealabilă verbală sau scrisă. 

Din respect, în primul rând pentru trecut și istorie, până nu vom primi reclamația oficială, refuzăm orice fel de polemică legată de acest subiect”, a transmis Rapid, pe Facebook.

Andrei Păunescu îi cere 1 milion de euro Rapidului

Rapid a fost dată în judecată pentru că vinde produse inscripționate cu versurile clubului și i se cere 1 milion de euro ca daune. 

CFR Călători a fost acționată în instanță pentru că a trecut versuri din imn pe locomotiva dedicată împlinirii a 100 de ani de la înființarea Rapidului, iar firma Mobexpert a fost dată în judecată pentru că are la vânzare anumite produse cu versurile imnului.

În total, Andrei Păunescu cere 4,15 milioane de euro.

  • FC Rapid - 1.000.000 de euro
  • Vinicola Averești 2000 SA - 1.000.000 de euro
  • Romfilatelia SA - 200.000 de euro
  • CS Rapid - 500.000 de euro
  • Superbet - 500.000 de euro
  • Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători sau Mobexpert - 500.000 de euro
  • Metrorex - 200.000 de euro
  • Dante Internațional SA - 100.000 de euro
  • Stargift SRL - 50.000 de euro
  • Retail Concept Design SRL - 100.000 de euro

VIDEO. Robert Niță, despre situația la zi de la Rapid și plecarea lui Horațiu Moldovan la Atletico

Citește și:

Elias Charalambous s-a întors încrezător din cantonament! Ce spune înainte de FCSB - UTA
FCSB
Elias Charalambous s-a întors încrezător din cantonament! Ce spune înainte de FCSB - UTA
„A venit un pic mai dolofan!” » Semnal de alarmă tras în vestiar: „Face eforturi să revină la forma lui de vis”
PROBLEME
„A venit un pic mai dolofan!” » Semnal de alarmă tras în vestiar: „Face eforturi să revină la forma lui de vis”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (14)
istet10
istet10  •  22 Ianuarie 2024, 23:02
Postat de Daniel1959 pe 22 Ianuarie 2024, 05:33

Degradant sa traiesti din munca parintelui!!! Bai *** mai ai variante : da in judecataBiserica Ortodoxa Romana , A.G.V.P.S.-ul, Ateneul Roman si mai gasesti tu ca timp ai mintea-ti lipseste

Da, toti marii bogatasi care au mostenit averi colosale traiesc in mod degradant din aceste averi. Cata minte ai!

Moshu
Moshu  •  22 Ianuarie 2024, 15:32
Postat de cpt.ahab pe 22 Ianuarie 2024, 11:12

E o suină în concepția europitecilor lipsiți de valoare umană. Adrian Păunescu a fost genial, dar asta n-o pot pricepe fanii scriitorilor actuali de doi bani.

Mai draga,in legatura cu "genial" nu ma pot pronunta atita timp cit nu ai enuntat domeniul in care-l consideri genial ! Paunescu,Adrian Paunescu,Dumnezeu sa-l ierte, a fost un impostor in domeniul poetic ! El a fost doar un foooaarte bun versificator(de la a produce versuri!) si niciodata poet ! A fost un versificator manipulator al celor mai profunde si de neexploatat(de un om cu bunsimt!) sentimente umane- vezi "Ruga pentru parinti" ! Sunt acolo versificari care seamna fooarte mult cu predicile preotilor la inmormintare,trebuie sa stoarca lacrimi ! Aia,preotii,au o scuza,acolo chiar trebuie sa plinga si aia impietriti de durere,in "poezia" lui Paunescu-i o manipulare grosolana,la fel ca in politica !!

arnautull
arnautull  •  22 Ianuarie 2024, 14:55

Tipic soiulii ***, aia care se tineau dupa turistii strsini, cica organizatori, care acum se dau baieti cinidar metehnele sunt aceleasi. Scoate banii ba si plateste ce ai ***. Ca se canta omnul se primesc drepturi de autor, nu mai e nimic moca ma, ai ramas in trecut.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează