FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

CORESPONDENȚĂ GSP DIN ANTALYA Cunoaște-l pe fotbalistul repatriat în Liga 1: de la copilăria de pe stradă, până la plăcerea nevinovată din cantonament » De ce n-a reușit afară: „E ca într-o relație”

Raul Opruţ / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP) +5   FOTO
Raul Opruţ / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de , - Publicat marti, 09 ianuarie 2024 15:51 / Actualizat marti, 09 ianuarie 2024 19:11

Reîntors în România după aventura nereușită de la Kortrijk, fundașul lui Hermannstadt, Raul Opruț, a vorbit în interviul oferit Gazetei în Antalya despre perioada nefastă din Belgia, căreia i-a găsit un termen de comparație inedit, asemănând-o cu o stare de incompatibilitate apărută în cuplu.

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superliga.

Experiența flamandă a lui Oprut s-a încheiat abrupt, după doar câteva luni și trei meciuri jucate în campionatul belgian

Fundașul stânga cu care Edi Iordănescu a început campania victorioasă de calificare la EURO a fost împrumutat la Hermannstadt, de unde-și dorește să găsească din nou calea spre convocarea la națională.

Raul Opruț, despre eșecul din Belgia: „M-am întors pentru a a avea o șansă să fiu la EURO”

„E ca într-o relație. Fiecare are o părere diferită, iar uneori ele nu coincid. Cu siguranță că ceva n-a mers la mine, de la club n-am avut un răspuns despre ce a mers sau ce n-a mers.

Vreau să las aceste șase luni în urmă, am tras multe concluzii pozitive, am învățat multe chestii. E mult mai ușor să înveți din lucruri negative decât din cele pozitive. Am învățat multe lucruri acolo, am învțat să mă antrenez foarte bine, chiar dacă nu joc, și să nu renunț. Din păcate, n-am avut foarte multe șanse de a juca. Eu am încercat să profit cât mai mult de șansele primite și să am grijă de mine, fiindcă am văzut cum stau lucrurile pe acolo.

M-am întors în țară pentru a avea jocuri în picioare, pentru a-mi reveni, pentru a avea din nou încrederea pe care o aveam. Normal, m-am întors și pentru a avea o șansă să fiu acolo, la Campionatul European, acesta-i obiectivul major. Vreau să încep să mă bucur din nou de fotbal după această perioadă grea", a punctat Opruț, în dialog cu reporterii GSP.ro.

Am învățat în Belgia că trebuie să ai grijă de corpul tău dacă vrei să performezi la cel mai înalt nivel. E o țară foarte frumoasă, civilizată. Cel mai mare minus al lor este vremea, plouă foarte des, e foarte mult vânt.

Cel mai bun moment al meu a fost debutul la echipa națională. E momentul care m-a făcut cel mai fericit, am simțit că un vis de-al meu s-a realizat 

- Raul Opruț, fundaș Hermannstadt

Raul Opruţ / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP)
Raul Opruţ / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP)
Raul Opruţ / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP)
Raul Opruţ / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP)
Raul Opruţ / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP)
+1 FOTO

Poveștile lui Raul Opruț din copilăria petrecută pe stradă: „Aveam tricou cu Ronaldinho, eram înnebunit”

Fundașul lui Hermannstadt a acceptat să pună pe tapet mai multe lucruri neștiute despre omul și fotbalistul Raul Opruț. Iată 5 detalii inedite desprinse din interviul acordat Gazetei:

  1. „Primul meu idol a fost Ronaldinho. Cu el am avut primul meu tricou de fotbal. Când ieșeam pe stradă, eram înnebunit cu Ronaldinho. Jucând la Barcelona, îmi doream și eu să ajung acolo”.
  2. „Am început fotbalul pe stradă, cred că aveam 4-5 ani, era generația aceea foarte, foarte frumoasă, care-mi răscolește multe amintiri. Din păcate, astăzi nu mai văd lucruri de genul pe stradă. La 10 ani, am plecat la LPS Banatul, la Timișoara. Am stat patru ani acolo, apoi am plecat în Italia”.
  3. „Și-n ziua de azi se mai joacă rummy în cantonament, se mai joacă table, cărți. Noi încă mai practicăm chestiile astea. Campion la table la Hermannstadt? Cred că eu, Balaure, Biceanu, noi trei jucăm mai mult”.
  4. În timpul liber, la Sibiu, merg la sală dacă am timp, merg să joc tenis, ping-pong, mă joc pe PlayStation. Nu sunt genul de persoană care să iasă foarte mult în oraș. Ies doar la cină, cu prietenii. În general, îmi place tot ce ține de sport. Dacă am timp și nu sunt obosit, îmi place să fac și alte sporturi”. 
  5. „M-am antrenat cu prima echipă a lui Genoa 3-4 luni, aveau nutriționist personal, aveau tot ce-ți trebuie ca să te ajute să joci cât mai bine și să te concentrezi doar pe fotbal. Când eram mai tânăr, poate n-am avut de unde să învăț sau n-am ascultat persoanele care mi-au spus chestii de genul, dar, cu cât înaintezi în vârstă, îți dai seama că lucrurile acestea pot face diferența”.

Vezi și alte noutăți din cantonamentele echipelor românești:

Denis, nu „fiul lui Ciobotariu” » Cel mai titrat român U25 spulberă ideile fixe: „Pe mine tata nu m-a împins, n-am simțit presiune”
SPECIAL
Denis, nu „fiul lui Ciobotariu” » Cel mai titrat român U25 spulberă ideile fixe: „Pe mine tata nu m-a împins, n-am simțit presiune”
Q&A emoționant cu Sergiu Hanca » La care întrebare s-a gândit 34 de secunde înainte să răspundă + „Știți ce mi-a zis băiatul meu când m-am accidentat?”
INTERVIU
Q&A emoționant cu Sergiu Hanca » La care întrebare s-a gândit 34 de secunde înainte să răspundă + „Știți ce mi-a zis băiatul meu când m-am accidentat?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
legio.sud
legio.sud  •  09 Ianuarie 2024, 20:07

Opruț nu este ăla pt care Sibiul cerea sezonul trecut 500k ?!!

legio.sud
legio.sud  •  09 Ianuarie 2024, 20:06
Postat de tivireli pe 09 Ianuarie 2024, 17:29

Dar tu ca fundaș, de ce ataci adversarul pe piciorul de sprijin, când el are mingea in control pe celălalt picior? Ca să-l scoți din fotbal? Vezi că Dumnezeu nu doarme jucătorule Opruț .

I-ai zis-o ăstuia .

brentford
brentford  •  09 Ianuarie 2024, 19:13
Postat de tristan pe 09 Ianuarie 2024, 18:15

Corect Nu zice unul că nu a fost destul de bun și nu a făcut față.Ba că l au strans chiloții ,ba că nu avea ceapa la micul dejun sau că s a certat cu femeia de servici de la club etc

Apropo,"Cu siguranță că ceva n-a mers la mine, de la club n-am avut un răspuns despre ce a mers sau ce n-a mers." Asta minte cu nerusinare. Nu exista asa ceva,sa primesti un *** si sa nu stii de ce...in Romania,da,dar nu in Vest.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează