FOTBAL  »  Superliga  »  VOLUNTARI - FCU CRAIOVA 0-0

Verdictul specialistului la cea mai controversată fază din Voluntari - FCU Craiova: „Nu se întrunesc toate elementele”

Fostul arbitru Marius Avram a reacționat, după eliminarea lui Ricardinho în Voluntari - FCU Craiova
Fostul arbitru Marius Avram a reacționat, după eliminarea lui Ricardinho în Voluntari - FCU Craiova

Articol de - Publicat marti, 23 aprilie 2024 19:46 / Actualizat marti, 23 aprilie 2024 20:24

Fostul arbitru FIFA Marius Avram susține că „centralul” Horațiu Feșnic a greșit când a decis să-l elimine pe fundașul lui Voluntari, Ricardinho.

Cea mai controversată fază a meciului FC Voluntari - FCU Craiova (0-0) s-a petrecut în minutul 24. Juan Bauza i-a furat mingea lui Ricardinho în apropierea careului, dar într-o zonă laterală, aproape de tușă. Apărătorul ilfovenilor l-a tras de tricou pe argentinian, iar acesta a căzut.

Reporterii GSP au filmat cum fotbalistul de la FCU Craiova a criticat strategia lui Trică în fața suporterilor: „Suntem vai morții noștri!”
FC VOLUNTARI - FCU CRAIOVA 0-0
Reporterii GSP au filmat cum fotbalistul de la FCU Craiova a criticat strategia lui Trică în fața suporterilor: „Suntem vai morții noștri!”

Decizia lui Horațiu Feșnic a rămas și după consultarea VAR

„Centralul” Horațiu Feșnic nu a stat pe gânduri și i-a arătat cartonașul roșu lui Ricardinho, pe motiv că acesta a făcut fault din postura de ultim apărător, împiedicându-și adversarul aflat într-o situație iminentă de a marca.

La rându-le, aflați în camera VAR, Iulian Dima și Vladimir Urzică au analizat faza timp de un minut, dar au decis să nu îl cheme pe „central” să revadă faza. Decizia a fost contestată vehement de jucătorii celor de la Voluntari.

Marius Avram susține că Horațiu Feșnic a greșit

+2 FOTO

Fostul arbitru FIFA Marius Avram susține însă că decizia este greșită, deoarece nu întrunește criteriile pentru ca Feșnic să-l elimine pe fundașul brazilian.

„Criteriile pe care arbitrii le iau în calcul când analizează o fază de oprire a unei situații clare de a înscrie sunt: distanța față de poartă, ⁠direcția de deplasare, ⁠controlul mingii și pozitia adversarilor, posibilitatea de a ajunge la minge.

Din păcate pentru arbitru, nu se întrunesc toate elementele deoarece faultul se petrece undeva în lateral, distanța față de poartă este semnificativă și aveau timp doi fundași să ajungă în fața atacantului înainte de a rămâne singur cu portarul. Decizia corectă ar fi fost cartonaș galben”, a comentat Avram, citat de ProSport.

Deși a jucat în superioritate numerică din acel moment și până la final, FCU Craiova n-a reușit să câștige la Voluntari. În final a trebuit să se mulțumească cu o remiză albă, care n-o ajută prea mult în lupta pentru evitarea retrogradării.

Mai puteți citi:

Greșeala imensă de arbitraj din FC Voluntari - FCU Craiova » Eliminare ușoară pentru Ricardinho

Scandal la „oficială”! S-a ajuns la flegme și la înjurături violente!

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (3)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  24 Aprilie 2024, 02:30

La rându-le, aflați în camera VAR, Iulian Dima și Vladimir Urzică au analizat faza timp de un minut, dar au decis să nu îl cheme pe „central” să revadă faza. La rându-le???? eventual la randul lor!!!

conicor2008
conicor2008  •  23 Aprilie 2024, 21:30

Birlicul asta chiar se crede "specialist"! Dar le da numai pe langa1 Pai bre ipochimenule, si in Barca = PSG 1-4, arbitrul romaghiar kavaci l-a eliminat pe Arauco pentru ca a faultat di postura de ultim aparator! Toti au spus "eliminare corecta",, chiaar daca erau alti fotbalisti ai Barcelonei in linie cu atacantul si nu foarte departe! Ce-ar fi sa stai acasa si sa-ti iei salariul fara sa-ti mai prezinti parerea de "specialist"?! Doar asa, prin parc, la o tabla cu pensionarii! Specialistule!

George280379
George280379  •  23 Aprilie 2024, 20:43

Mare arbitru a fost, acum e mare specialist,nu trebuia roșu,dar Domnul Avram mare rușine pentru ce ați făcut în cariera dumneavoastră de arbitraj!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează