FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Ironia lui Sorin Cârțu: „O să mergem la Euro, dar nu sunt speranțe acolo, să nu fim «stejari»!”

Ironia lui Sorin Cârțu: „O să mergem la Euro, dar nu sunt speranțe acolo, să nu fim ”stejari”!”
Ironia lui Sorin Cârțu: „O să mergem la Euro, dar nu sunt speranțe acolo, să nu fim ”stejari”!”

Articol de - Publicat vineri, 27 octombrie 2023 00:32 / Actualizat vineri, 27 octombrie 2023 09:16

Sorin Cârțu, 67 de ani, nume important în istoria fotbalului craiovean, își face și nu-și face griji vizavi de parcursul naționalei României în ultimele două meciuri pentru Euro 2024, este circumspect vizavi de prestația tricolorilor la turneul final

Cârțu, 67 de ani, face parte din grupul oamenilor de fotbal din România care nu se entuziasmează de faptul că echipa națională ocupă locul 1 în grupă, înaintea ultimelor două meciuri, cu Israel (deplasare) și cu Elveția (acasă).

Unul dintre fotbaliștii legendari ai Craiovei Maxima este de părere că fotbalul românesc este pe o pasă descendentă și susține că i-ar fi greu să facă un top 5 al jucătorilor români în 2023.

 "Păi, pe cine să trec? Nu ai cum să faci! Ca să compui un asemenea top, trebuie să fie niște jucători compleți sau măcar care să dribleze sau să se remarce cu mai multe detalii pozitive", a mărturisit fostul președinte al Universității Craiova.

Sorin Cârțu redeschide cel mai dureros episod din istoria recentă a oltenilor: „Noi am avut ceva băgat în echipă, ochiul nu mă înșală!”
CSU CRAIOVA
Sorin Cârțu redeschide cel mai dureros episod din istoria recentă a oltenilor: „Noi am avut ceva băgat în echipă, ochiul nu mă înșală!”

Am fost întrebat cine e MVP-ul meciului cu Andorra. Doamne! Cum să fii preocupat cine a jucat cel mai bine cu Andorra?! Da, au fost goluri frumoase, dacă le făceai în altfel de partide, jos pălăria! Cum a tras Stanciu, la gol, 90 și ceva la sută dintre portari n-o scoteau. Dar trebuie în meciuri cu miză!
Sorin Cârțu

Sorin Cârțu atrage atenția tricolorilor: „Dacă-ți pui piedică și la momentul ăsta... Ai toate cărțile puse jos!”

Într-un interviu extins acordat Gazetei Sporturilor, la Craiova, Sorinaccio nu concepe pași greșiți ai tricolorilor cu Israel și cu Elveția, în ultima dublă din noiembrie, decisivă pentru calificarea la Euro 2024.

”Probleme vor fi, că așa e la fotbal. Cu Israel joci pe teren neutru. Dacă tu nu poți scoate un rezultat pozitiv pe teren neutru, fără aportul spectatorilor, plus situația de-o au ăia la ei acasă... Tu trebuie să speculezi conjunctura”, a reacționat Cârțu.

Chestionat dacă ar fi o dramă să pierdem din nou o calificare la un turneu final, olteanul a fost drastic: ”Absolut! Dar ai toate cărțile puse jos. Dacă-ți pui piedică și la momentul ăsta... Bine, speranțe multe pentru Euro nu sunt, să nu fim "stejari" pe acolo (râde)!”.

Sorinaccio a explicat că în ultima perioadă s-a uitat cu plăcere la meciurile de rugby de la Campionatul Mondial, apreciind combativitatea acestor sportivi, dar a fost și el dezamăgit de prestația românilor. 

3calificări la turneele finale ale Euro a bifat România începând cu anul 2000, mai evoluând în 2008 și 2016

Ce spune Sorin Cârțu despre Edward Iordănescu: ”Nici n-a eptat, nici nu e o deziluzie”

Vizavi de Edward Iordănescu, Cârțu a punctat: ”Nici n-a epatat, nici nu e o deziluzie. Are același stil pe care-l avea când antrena și în campionat. Poate a avut niște momente când ar fi putut lua altfel de decizii și să fim pe locul 1, deja calificați. La ceea ce a jucat Elveția, ultimele două meciuri trebuie să le joci pentru locurile 1 și 2, nu 3!”.

Foarte mulți oameni de fotbal din România pun succesul selecționerului pe seama hazardului.

”Asta cu norocul lui Edi Iordănescu nu mă apuc să discut. Și eu sunt credincios, dar nu epatez. Fiecare are credința lui, fiecare să facă orice ce vrea. Nu-l pot caracteriza ca norocos pe Edi, a avut conjuncturi favorabile sau nefavorabile”, a apreciat Cârțu.

3trofee de campion din patru ale clubului alb-albastru are Sorinaccio în palmaresul personal: două ca jucător (1980, 1981) și unul ca tehnician

6Cupe ale României din cele 7 ale clubului are Cârțu în palmares: patru ca fotbalist, una ca antrenor, una ca președinte

Nu prea am văzut meciuri în care România să fi dominat ca să zici că apoi ai lăsat-o mai moale. Și cu Kosovo a fost conjuctură favorabilă, a dat ăla cu cotul, la imbecilitatea lui, ne-a ajutat, bravo lui!
Sorin Cârțu

Citește și alte știri:

Cum se întărește Universitatea Craiova » Omul adus de Rotaru e școlit la Inter
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Cum se întărește Universitatea Craiova » Omul adus de Rotaru e școlit la Inter
Sorin Cârțu a făcut praf un jucător al Universității Craiova: „Atât poate”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Sorin Cârțu a făcut praf un jucător al Universității Craiova: „Atât poate”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (1)
doritor
doritor  •  28 Octombrie 2023, 17:19

Nici stejari, nici tufani, dar curmali cred ca da.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează