FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Emil Săndoi se lamentează înaintea duelului cu Ucraina: „N-am avut niciun mijlocaș central de meserie”

Emil Săndoi se lamentează înaintea duelului cu Ucraina: „N-am avut niciun mijlocaș central de meserie”
Emil Săndoi se lamentează înaintea duelului cu Ucraina: „N-am avut niciun mijlocaș central de meserie”

Articol de - Publicat vineri, 23 iunie 2023 19:49 / Actualizat vineri, 23 iunie 2023 20:42

După ce au pierdut fără drept de apel în fața Spaniei cu 0-3, „tricolorii” mici vor să se revanșeze în cel de-al doilea joc din grupa B, cu Ucraina. Emil Săndoi și Andrei Borza au prefațat partida și au explicat că următorul joc va fi de totul sau nimic.

La începutul conferinței, Emil Săndoi s-a lamentat de probleme pe care le-a avut la mijlocul terenului, explicând că n-a avut niciun mijlocaș central de meserie și că a făcut numai improvizații.

UEFA a decis: ce se întâmplă cu meciul CSKA 1948 Sofia - FCSB
ȚSKA 1948 - FCSB
UEFA a decis: ce se întâmplă cu meciul CSKA 1948 Sofia - FCSB

Emil Săndoi: „La mijloc au fost doar improvizații”

„Am făcut și o analiză pertinentă la ceea ce s-a întâmplat cu Spania. Încercăm să ducem acest turneu final într-un singur fundaș central, Racovițan. Victor Dican a fost mijlocaș central și foarte puțin fundaș, la fel și Screciu. În rest, n-am avut alte soluții.

La mijlocul terenului avem probleme. Am jucat cu 3 jucători în linia de mijloc, cu Albu, care este învățat să joace cu 2. Am improvizat și cu Pitu, care după transfer n-a mai jucat în Franța mijlocaș central. Ișfan n-a jucat niciodată pe acel post, cel de mijlocaș central dreapta”, a spus Emil Săndoi. 

Întrebat despre regula încălcată de ucraineni prin folosirea lui Trublin și a lui Sudakov în jocul cu Croația și dacă aceasta i-ar afecta într-un fel pentru jocul de mâine, Emil Săndoi a răspuns:

„În momentul de față mă interesează rezultatul de mâine și ceea ce vom face pe teren. La ce presiune este pentru Ucraina, va fi un joc de a fi sau a nu fi, atât pentru ei, cât și pentru noi”.

Andrei Borza: „Vrem să depășim performanța din 2019”

La rândul său, Andrei Borza s-a arătat ceva mai optimist vizavi de jocul de mâine, cu Ucraina și a comentat situația lui de la naționala mare.

Cu Mario Camora accidentat iar Raul Opruț incert, selecționerul Edi Iordănescu a căutat să convoace de urgență un fundaș stânga pe care să se bazeze la meciul cu Elveția. Alesul a fost Valentin Țicu, fundaș la Petrolul, care era în cantonamentul echipei naționale U21. 

Edi Iordănescu ar fi vrut să apeleze la Borza: „A fost o problemă de procedură. E minor, avea avion la 7 dimineața, ne trebuia un notar, părinții lui erau la Constanța și el avea nevoie de un însoțitor”. 

„Am fost foarte încântat când am aflat vestea că puteam fi convocat la naționala mare. Orice jucător își dorește să joace acolo. Dar acum muncesc din greu pentru naționala U21, îmi doresc să depășim performanța din 2019”

Legat de jucătorii buni precum Mudryk sau ceilalți, îmi doresc să mă bat cu ei la fiecare fază”, a spus Andrei Borza.

La doar 17 ani, Borza s-a impus la prima echipă a Farului, pentru care a jucat 36 de meciuri în sezonul încheiat de curând. A înscris de 3 ori și a pasat decisiv în 3 rânduri, fiind piesă de bază în finalul sezonului în formația cu care dobrogenii au cucerit titlul.

Citește și alte știri:

FCSB va disputa două amicale de top: cu PAOK Salonic şi Anderlecht + Alte meciuri tari ale echipelor românești

De ce nu va fi pe bancă Ovidiu Burcă la primul amical al lui Dinamo

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (8)
Crinughe1
Crinughe1  •  24 Iunie 2023, 09:20

De ce nu a zis nimic înainte de începerea turneului și apare cu lamentările astea acum? Încă o catastrofa de antrenor pus de FRF la cârma unei naționale.

golgol
golgol  •  24 Iunie 2023, 08:28

Sandoi asta parca lucrează la drumuri și poduri și stand asa la umbra cu o bucata de salam în mana se plânge colegilor de munca ca România mica nu are jucători, nu are tupeu, nu are nu știu ce.., de parca el nu e antrenorul România mica... La cum a jucat România cu Spania dacă nu aveam antrenor tot acolo era.. Sa nu faci mai mult de 3 pase jucând acasă, sa stai ca la handbal timp de 80 minute pe 16 m.., nu știu dar tipul asta de joc ma duce cu gândul la școala românească de fotbal și de antrenor... N ai nicio urma de fotbal în echipele naționale. Ambele joaca precum echipele alea care luau 7 de la generația de aur... Cum sa ia vreo echipa din străinătate vreun jucător român dacă n ai dribling, pasa, poziționare în teren, creativitate în joc.. Cum sa vinzi vreun jucător roman cum vând ăștia prin Serbia, Croația cu zeci de milioane de euro?? N ai jucători, n ai antrenori..

alexiosas
alexiosas  •  24 Iunie 2023, 07:06
Postat de cirus11 pe 23 Iunie 2023, 21:32

Pai este ok, mi se pare echitabil, el nu are mijlocas central de meserie, de parca nu el a facut convocarile, iar ei jucatorii nu au un antrenor de meserie... Chiar, el Sandoi are vreun rezultat in 25 de ani de antrenorat??

te-ai trezit? clar nu "selectionerii" aleg jucatorii la noi,trebuie sa lucreze cu ce au ca antrenorii de club...de aia vb Iordanescu puisor de grup,de familie,altii sunt doar daca transfera impresarii

Vezi toate comentariile (8)
Comentează