GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cele mai bune cărți thriller de Andrew Gross

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 martie 2023 17:59 / Actualizat miercuri, 22 martie 2023 17:59

Putem spune despre cărțile thriller că au un rol special în viața iubitorilor de lectură. Sunt cărți captivante, care te țin în suspans, care te fac să vrei întotdeauna mai mult și care te inspiră în moduri neașteptate. Sunt, de altfel, cărți care te fac să treci de la o stare la alta și care explorează toate limitele.

Scriitorul Andrew Gross

Andrew Gross este unul dintre cei mai apreciați scriitori americani de romane thriller, cunoscut pentru celebrele sale romane, Singurul om și Sabotorul. Și-a început cariera de scriitor după ce a încercat și alte domenii și a ajuns într-un final să se rezume la ceea ce îl definește astăzi. Totuși, acest lucru s-a întâmplat după zeci de respingeri din partea editorilor, ca într-un final să i se recunoască valoarea prin intermediul unui alt scriitor, James Patterson. Împreună au format un duo consacrat, având publicate cărți de-a dreptul impresionante prin firul narațiunilor. 

Ulterior, a urmat o carieră de scriitor solo. În 2007, a publicat cartea The Blue Zone, care a fost printre cele mai vândute cărți la vremea respectivă. Un an mai târziu, următoarea care scrisă, The Dark Ride, a fost nominalizată la Thrillerul Anului. Pe parcursul carierei, Andrew a avut mai multe bestselleruri, printre care The Blue Zone, The Dark Ride, Don`t Look Twice, The One Man și The Saboteur.

Cele mai bune cărți thriller de Andrew Gross

Dacă ar fi să facem un top 3 al celor mai bune cărți thriller scrise de Andrew Gross, acesta ar fi:

1. Singurul om (The One Man)

Singurul om este un thriller istoric de excepție, care nu poate fi neglijat. Este o poveste fascinantă, de-a dreptul înduioșătoare, plină de întorsături de situație care surprind, într-o manieră complet neașteptată, unul dintre cele mai crude episoade ale secolului XX, și anume iadul din lagărele de la Auschwitz. Povestea este copleșitoare, captivantă și plină de suspans. Autorul, Andrew Gross, a știut să le insufle calități remarcabile personajelor și să transmită prin firul poveștii sentimente multiple cititorilor. Este unul dintre romanele care merită a fi citite.

De altfel, Singurul Om este considerat unul dintre cele mai bune romane ale scriitorului. 

2. Sabotorul (The Saboteur)

Sabotorul este un roman bazat pe o poveste reală din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și continuă seria evenimentelor surprinse în Singurul Om. Este o poveste la fel de fascinantă, care explorează limitele eroismului, ale determinării și sacrificării. Fără îndoială, a fost unul dintre cele mai așteptate romane din seria celor scrise de Andrew Gross. Cei care au citit prima carte, au așteptat cu nerăbdare continuarea poveștii. 

3. Zona albastră (The Blue Zone)

Zona albastră este un roman tipic pentru genul thriller. Este o acțiune care se desfășoară pe parcursul a câtorva ani, cu personaje bine definite și cu schimbări bruște în firul acțiunii. Surprinde povestea unei studente la medicină, care se separă de familia ei după ce tatăl acesteia este arestat pentru spălare de bani pentru niște traficanți de droguri. Capitolele sunt scurte și își lasă amprenta asupra cititorilor. Odată ce ai finalizat de citit un capitol, vei crea să descoperi și mai mult!

Andrew a știut întotdeauna să le ofere personajelor calități impresionante. Astfel, cărțile sale sunt apreciate nu doar de cititori, ci și de criticii literari. Este un povestitor excepțional și, fără îndoială, pasionat. Aceste aspecte se regăsesc în toate romanele sale, care au făcut înconjurul lumii și care au impresionat nu doar prin firul poveștilor, ci și prin modul unic de exprimare. Conform Kirkus Reviews (revistă americană de critică literară), Andrew are sufletul imprimat pe fiecare pagină scrisă. De aici și rezultatele muncii sale!

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează