INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MAROC

Brahim Diaz a ales între Spania și Maroc! Ce națională va reprezenta mijlocașul lui Real Madrid

Articol de GSP - Publicat luni, 11 martie 2024 09:57 / Actualizat luni, 11 martie 2024 11:32

Mijlocașul lui Real Madrid, Brahim Diaz (24 de ani), va juca pentru Maroc, după ce va primi cetățenia statului african. Născut la Malaga, dintr-un tată marocan și o mamă cu cetățenie spaniolă, Diaz este eligibil pentru ambele naționale.

Brahim Diaz a debutat pentru naționala Spaniei într-un amical cu Lituania, disputat pe 8 iunie 2021, meci în care a reușit să înscrie. A fost singurul meci jucat de mijlocaș pentru iberici.

Real Madrid, victorie categorică! Celta Vigo și-a dat două autogoluri + Arda Guler, prima reușită în tricoul madrilenilor
REAL MADRID - CELTA VIGO 4-0
Real Madrid, victorie categorică! Celta Vigo și-a dat două autogoluri + Arda Guler, prima reușită în tricoul madrilenilor

Brahim Diaz a renunțat la Spania după ce a jucat un singur meci

Federația spaniolă spune că nu a fost informată în mod oficial cu privire la decizia lui Diaz de a reprezenta Marocul, informează marca.com.

Regulamentul FIFA prevede că jucătorii pot schimba echipa națională atâta timp cât au avut mai puțin de trei apariții la seniori pentru o națiune înainte de a împlini 21 de ani. Decizia jucătorului vine după ce acesta a fost ignorat de selecționerul Spaniei, Luis de la Fuente.

Maroc încearcă de 5 ani să-l convingă pe Brahim Diaz să joace pentru națională

Marocul încearcă de cinci ani să-l convingă pe Diaz să joace pentru ei. Selecționerul Walid Regragui s-a deplasat la Milano și Madrid de aproximativ cinci ori în acest sezon pentru a-l convinge pe mijlocaș să joace pentru africani.

Președintele federației marocane, Fouzi Lekjaa, și politicienii l-au vizitat de asemenea pe Diaz, în speranța de a-l convinge pe mijlocaș să joace pentru națională.

Diaz și-a început cariera la Academia lui Manchester City, înainte de a se alătura celor de la Real Madrid în 2019. A jucat de 21 de ori în 18 luni, înainte de a ajunge împrumut la AC Milan în vara lui 2020.

În acest sezon, Diaz a marcat de 8 ori în 32 de apariții pentru Madrid, deși a fost folosit mai mult ca rezervă de Carlo Ancelotti. Marocul a ajuns în semifinala Cupei Mondiale în 2022.

Formația lui Regragui se confruntă cu Angola și Mauritania în amicale la sfârșitul acestei luni, antrenorul fiind așteptat să anunțe lotul din care sunt șanse mari să facă parte și Diaz.

  • Articol scris de Mihai Popa

Citește mai mult:

Radu Drăgușin, lăudat de Ange Postecoglou după ce a intrat excelent pentru Tottenham: „E prima dată și a fost foarte bine”
ASTON VILLA - TOTTENHAM 0-4
Radu Drăgușin, lăudat de Ange Postecoglou după ce a intrat excelent pentru Tottenham: „E prima dată și a fost foarte bine”
Mihai Stoica recunoaște, după încă o înfrângere cu Rapid: „Da, putem spune asta”
FCSB
Mihai Stoica recunoaște, după încă o înfrângere cu Rapid: „Da, putem spune asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
florinbelascu
florinbelascu  •  11 Martie 2024, 12:08

Cum uita unii civilizația din care provin. Același lucru pentru francezii din naționalele Africii. Unii nu cunosc nici limba țării pentru care joaca. Nu sunt deloc integrați și te mai miri de antrenate sau atacuri cu arme albe.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează