INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Tot mai aproape de retrogradare! Liga a decis azi o nouă depunctare pentru un club de tradiție

Fanii lui Everton protestează contra Premier League / Foto: Imago
Fanii lui Everton protestează contra Premier League / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 08 aprilie 2024 17:14 / Actualizat luni, 08 aprilie 2024 19:04

Everton a fost penalizată cu alte două puncte, din cauza nerespectării fair-play-ului financiar, și a picat un loc în clasament până pe 16, la două „lungimi” peste Luton, prima de sub linia retrogradării. În februarie, clubul din Liverpool își recuperase patru puncte din prima depunctare de -10 din noiembrie trecut, în urma apelului făcut.

O nouă lovitură primită cu șase etape înaintea finalului de stagiune din Premier League de unul dintre cluburile de tradiție. Everton a rămas fără alte două puncte după ce o comisie independentă de Liga engleză a găsit vinovată gruparea din Liverpool pentru a doua încălcare a PSR (regulile de profitabilitate și sustenabilitate) pe o perioadă de trei ani, calculată până în iunie 2023!

Din cauza acestei ultime sancțiuni, trupa lui Sean Dyche a rămas cu 27 de puncte, cu două mai multe decât Nottingham Forest (și aceasta cu o pedeapsă de 4 puncte!) și două mai multe decât Luton Town (locul al 18-lea), prima formație aflată sub linia retrogradării. „Caramelele" mai au însă o restanță de disputat, derbyul cu FC Liverpool.

Marea amenințare Jude Bellingham » Ce statistici are englezul împotriva lui Manchester City
LIGA CAMPIONILOR
Marea amenințare Jude Bellingham » Ce statistici are englezul împotriva lui Manchester City

Everton a fost depunctată din nou și riscă retrogradarea din Premier League

Acest sezon este unul cu multe probleme pentru Everton. Nu mai departe de noiembrie 2023, Liga engleză a decis să-i "taie" zece puncte și s-o arunce pe ultima poziție. Asta după ce echipa de pe „Goodison Park" raportase pierderi de 425 de milioane de euro pentru o perioadă de trei ani, depășind cu aproape 50% nivelul admis conform regulilor din Premier League.

Potrivit tabloidului Daily Mail, Everton nu avea voie decât la un minus de 286 de milioane de euro! Cel mai prost sezon, de la care a pornit toată acuzarea, a fost 2021-'22.

Ultima pierdere raportată a fost de 100 de milioane €!

Everton a contestat depunctarea și a obținut în februarie trecut o reducere de la -10 la -6 puncte. Între timp a fost judecată o a doua încălcare, valabilă pentru sezonul 2022-2023, și a venit sancțiunea de două puncte. Clubul va fi expus asffel unui risc crescut de administrare, în cazul în care va suferi o retrogradare.

Cel mai recent control, pentru anul încheiat la 30 iunie 2023, a dezvăluit o pierdere de circa 100 de milioane de euro și conținea un alt avertisment dur cu privire la capacitatea clubului de a continua pe această linie falimentară.

Conturile au dezvăluit, de asemenea, că Everton, ce face obiectul unei propuneri de preluare de către controversatul fond american de investiții 777 Partners, n-a obținut finanțarea completă necesară pentru a finaliza construcția noului său stadion, de pe docul Bramley Moore.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Boloni și-a criticat din nou elevii: „E un punct slab în echipa noastră”
FRANȚA
Boloni și-a criticat din nou elevii: „E un punct slab în echipa noastră”
Atac devastator asupra lui Messi: „E un pitic posedat, cu față de demon!” » Cine l-a insultat pe argentinian
MEXIC
Atac devastator asupra lui Messi: „E un pitic posedat, cu față de demon!” » Cine l-a insultat pe argentinian

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
bajescu
bajescu  •  08 Aprilie 2024, 20:05
Postat de gepeto pe 08 Aprilie 2024, 19:37

Everton nu respecta fpf pt ca are datorii, deci o depuncteaza. Man city respecta pt ca nu are fatorii. Concluzie: nu mai fiti saraci

Ai inteles gresit regulile respective. Problema nu este “sa ai datorii”

gepeto
gepeto  •  08 Aprilie 2024, 19:37

Everton nu respecta fpf pt ca are datorii, deci o depuncteaza. Man city respecta pt ca nu are fatorii. Concluzie: nu mai fiti saraci

Dino
Dino  •  08 Aprilie 2024, 18:55
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 08 Aprilie 2024, 17:35

Toate echipele ar trebui sa aiba acelasi buget, altfel nu poti spune ca victoriile unora sint cinstite.

Cam iti dau dreptate, fotbalul a plecat de multi ani spre partea de entertaiment in loc sa mai fie un sport popular, pentru mase. In curand o sa vedem fotbal doar intre 15-20 de echipe. Mor din pacate echipele mici, locale, care erau cumva sufletul acelei comunitati.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează