INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

În mare pericol de retrogradare în Serie C! George Pușcaș schimbă din nou antrenorul la Bari

George Pușcaș a marcat după mai mult de o lună pentru Bari / Foto: Imago
George Pușcaș a marcat după mai mult de o lună pentru Bari / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 15 aprilie 2024 17:39 / Actualizat luni, 15 aprilie 2024 18:46

George Pușcaș (27 de ani), atacantul lui Bari, nu va mai lucra cu Giuseppe Iachini. Înlocuitorul lui Pasquale Marino, demis în februarie, a fost concediat astăzi, după ce „biancorossii” nu au obținut decât două puncte în ultimele opt etape și au ajuns pe locul al 16-lea, de play-out, cu cinci etape rămase până la sfârșitul sezonului.

Venit în ianuarie ca să pună umărul la promovarea lui Bari, George Pușcaș riscă să retrogradeze în Lega Pro (a treia divizie, fost serie C). Al treilea gol înscris în 12 jocuri disputate pentru „cocoși" în Serie B nu a putut duce la evitarea eșecului în deplasarea de la Como (1-2).

A șasea în ultimele opt etape, în care nu au scos decât două egaluri, 1-1 cu Modena și 1-1 cu Spezia. Această serie neagră, reflectată în picajul în zona de play-out până pe locul al 16-lea din 20, a însemnat și finalul aventurii lui Giuseppe Iachini pe banca tehnică!

UEFA a dat undă verde unui trend care trezește amintiri înfiorătoare! Ce se întâmplă cu stadioanele europene
ANGLIA
UEFA a dat undă verde unui trend care trezește amintiri înfiorătoare! Ce se întâmplă cu stadioanele europene

Doar în trei meciuri nu a jucat titular!

Astăzi, antrenorul adus pe 6 februarie 2024, în locul lui Pasquale Marino, a primit vestea destituirii după doar zece partide la conducerea squadrei de pe „San Nicola", cu care nu a obținut decât două victorii. Nici George Pușcaș nu a reușit să se adapteze, deși n-a fost decât într-un joc rezervă nefolosită, iar în alte două a intrat pe parcurs.

Încrederea acordată de Iachini a fost răsplătită cu trei goluri în 491 de minute disputate în tricoul lui Bari în acest sezon. Statistică mult sub așteptări, în condițiile în care Pușcaș a venit împrumut de la Genoa cu cel mai mare salariu, 900.000 de euro net anual! Statutul de titular de drept ar putea fi pierdut de „tricolor" fix când am intrat deja în ultimele două luni înaintea Euro 2024.

Sare din schemă și devine rezervă?

George nu a prins și precedenta modificare de bancă tehnică, rocada între Michele Mignani și Pasquale Marino, consemnată pe 9 octombrie 2023, când echipa din sudul Italiei se afla pe al 12-lea loc în Serie B. Iachini fusese cel care îl protejase pe Pușcaș de criticile suporterilor și explicase că l-a ținut pe margine în partida pierdută cu Cremonese (1-2) pe teren propriu, pentru a-i mai lua presiunea de pe umeri.

În schimb, presa locală nu l-a menajat pe român și a rămas dezamăgită că tocmai investiția de top din ultima fereastră de mercato nu a oferit randamentul scontat. Rămâne de văzut în ce măsură îl va afecta pe fostul coleg al lui Radu Drăgușin și Denis Drăguș de la Grifon numirea unui nou antrenor. La câteva ore după anunțul demiterii lui Iachini, s-a aflat că echipa va fi pregătită până în vară de Federico Giampaolo, tehnicianul de la echipa Primavera. Este a 22-a înlocuire de antrenor în acest sezon din Serie B.

3goluri și o pasă decisivă a reușit George Pușcaș în 22 de meciuri jucate la Genoa și Bari în acest sezon

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

6 etape rămase, iar Anglia fierbe! Simulare pe programul din final: campioana ar fi decisă la GOLAVERAJ!
PREMIER LEAGUE
6 etape rămase, iar Anglia fierbe! Simulare pe programul din final: campioana ar fi decisă la GOLAVERAJ!
Ce o așteaptă pe Real Madrid în returul de pe Etihad, din „sferturile” Ligii Campionilor
MANCHESTER CITY - REAL MADRID
Ce o așteaptă pe Real Madrid în returul de pe Etihad, din „sferturile” Ligii Campionilor

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează