INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

6 etape rămase, iar Anglia fierbe! Simulare pe programul din final: campioana ar fi decisă la GOLAVERAJ!

Manchester City, Arsenal și Liverpool luptă pentru titlu în Premier League
Manchester City, Arsenal și Liverpool luptă pentru titlu în Premier League

Articol de - Publicat luni, 15 aprilie 2024 16:30 / Actualizat luni, 15 aprilie 2024 17:10

Simulare: care dintre Manchester City, Arsenal și Liverpool va fi campioană în Premier League dacă în ultimele meciuri ale celor 3 se repetă rezultatele din turul sezonului?

  • Întoarcem fotbalul din Anglia pe toate fețele la Premier GSP, un show nou marca GSP.ro, difuzat în fiecare zi de vineri.

Pentru o bună parte din acest sezon, Liverpool și Arsenal au ocupat alternativ fotoliul de lider în elita Angliei. Liverpool a dominat perioada recentă, fiind prima la capătul a 12 runde de campionat, în vreme ce „tunarii” au încheiat 7 etape pe prima poziție.

Rămas în urma lui Manchester City, Arteta nu aruncă prosopul: „Ne ridicăm și ținem capul sus! Bayern nu putea veni într-un moment mai bun”
ARSENAL - VILLA 0-2
Rămas în urma lui Manchester City, Arteta nu aruncă prosopul: „Ne ridicăm și ținem capul sus! Bayern nu putea veni într-un moment mai bun”

În urma rezultatelor din etapa 33, avem altă echipă în pole-position în cursa pentru titlu: Manchester City, formație care nu mai fusese prima din runda 12!

Victorioasă cu Luton Town, 5-1 pe teren propriu sâmbătă, campioana en titre a profitat de înfrângerile suferite de Liverpool și Arsenal duminică, 0-1 cu Crystal Palace, respectiv 0-2 cu Aston Villa, și s-a distanțat la două puncte de urmăritoare.

Ce meciuri mai au de jucat Arsenal, Liverpool și Manchester City în etapele rămase

A fost un pas important, dar nu definitiv făcut de Manchester City către al patrulea titlu consecutiv. Fiecare dintre primele 3 echipe mai are câte 6 meciuri de jucat, astfel că diferența de două puncte nu reprezintă un obstacol imposibil de surmontat.

La prima vedere, Manchester City are de departe cel mai accesibil program în acest final de campionat, singurele meciuri care le-ar putea da emoții albaștrilor fiind deplasările cu Brighton și Tottenham.

Pe baza programului din acest final de sezon, GSP a realizat o simulare: cum ar arăta clasamentul la final dacă rezultatele din meciurile rămase ar fi identice cu cele din turul campionatului?

În primul rând, lista meciurilor rămase de jucat:

6 etape rămase, iar Anglia fierbe! Simulare pe programul din final: campioana ar fi decisă la GOLAVERAJ!

Simulare GSP: Manchester City iese campioană la golaveraj dacă se repetă rezultatele din tur!

Ce a făcut Manchester City în tur contra echipelor pe care le mai are de înfruntat:

  • 2-1 versus Brighton
  • 2-0 versus Nottingham
  • 1-2 versus Wolves
  • 5-1 versus Fulham
  • 3-3 versus Tottenham
  • 3-1 versus West Ham

Bilanț de 4 victorii, un egal și o înfrângere pentru „cetățeni”, total de 13 puncte. Singurul eșec, 1-2 cu Wolves, a venit în deplasare. În retur, în etapa 36, „cetățenii” vor juca pe teren propriu contra „lupilor”, unde au câștigat 7 dintre ultimele 8 meciuri directe în campionat.

Rezultatele lui Arsenal în tur:

  • 2-1 versus Wolves
  • 2-2 versus Chelsea
  • 2-2 versus Tottenham
  • 4-0 versus Bournemouth
  • 3-1 versus Manchester United
  • 1-0 versus Everton

Așadar, 4 victorii și două egaluri pentru Arsenal, echivalentul a 14 puncte. Programul „tunarilor” este de coșmar, el cuprinde deplasări la rivala locală Tottenham, Manchester United și chiar Wolverhampton!

Liverpool, în tur, contra echipelor care-i vor mai ieși în față:

  • 4-3 versus Fulham
  • 2-0 versus Everton
  • 3-1 versus West Ham
  • 1-2 versus Tottenham
  • 3-0 versus Aston Villa
  • 3-1 versus Wolves

În partidele din tur contra echipelor pe care le mai are de înfruntat, Liverpool a obținut un total de 15 puncte.

Problema pentru elevii lui Jurgen Klopp este că în 4 dintre cele 6 etape rămase vor juca în deplasare, inclusiv la rivala locală Everton și pe terenuri unde se câștigă greu, precum la West Ham și Aston Villa. În aceste condiții, ca Liverpool să egaleze sau să depășească zestrea din tur ar fi o mare performanță.

Concluzia? Manchester City ar fi campioană, la egalitate de puncte cu Liverpool!

Centralizând, dacă rezultatele din meciurile tur s-ar repeta, Manchester City și Liverpool ar încheia campionatul la egalitate de puncte, 86, campioana fiind decisă în acest caz la golaveraj. Momentan, „cetățenii” au +44, Liverpool e la +41.

Dacă s-ar repeta și scorurile din tur, pentru a duce exercițiul de imaginație la capăt, Liverpool ar încheia sezonul cu golaveraj +50, Manchester City ar fi la +52, astfel că jucătorii lui Guardiola s-ar încununa campioni pentru a patra oară la rând.

În acest scenariu, Arsenal ar încheia campionatul pe locul 3, cu 85 de puncte.

Clasamentul din Premier League în prezent

Citește mai multe știri din Premier League:

Klopp, după ce Liverpool a fost făcută KO în lupta la titlu: „De ce ar trebui să câștigăm campionatul?”
LIVERPOOL - CRYSTAL PALACE 0-1
Klopp, după ce Liverpool a fost făcută KO în lupta la titlu: „De ce ar trebui să câștigăm campionatul?”
Momente de panică și în Premier League » Medicii s-au chinuit minute bune să îl resusciteze
WEST HAM - FULHAM 0-2
Momente de panică și în Premier League » Medicii s-au chinuit minute bune să îl resusciteze

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
camcam
camcam  •  16 Aprilie 2024, 10:00

Grigore draga ... ai stat mult sa te gandesti cand ai scris articolul ? asa vezi tu sa bata wolves la city ? cam greu . 3-0 si asta ca se vor opri la acest scor. dupa cum sa vazut in ultimii ani in ultimele 8-10 etape city nu da gres.

scandautor
scandautor  •  16 Aprilie 2024, 01:20

Anul trecut Arsenal a fost iepure pentru City. Și-ncă unul penibil spre finalul campionatului. Puteau ăia să termine la distanță de vreo opt-zece puncte față de locul 2, da' nu s-au mai zbătut în ultimele două etape, că nu mai aveau de ce. Anul ăsta *** și-a făcut rost nu de unul, ci de doi iepuri de lux, care mai de care mai penibil ca ăl'laltu' (a se vedea cel puțin cea mai recentă etapă). Cre' c-a râs scuipiciosu' duminică dup-amiază spre seară de i-au sărit biluțele de muci pe toți pereții cotețului. Acum are ocazia să repete „performanța” de anul trecut cu jet pe ambele - satisfacție dublă. Eu cred că Liverpool nu va mai câștiga niciunul din cele șase meciuri rămase până la final, ci se va face de râs parcă și mai lamentabil decât a făcut-o sezonul trecut - și asta pentru că anu' ăsta au tot bălmăjit-o c-ar putea să câștige din nou titlul (pân-acu' vreo lună încă se vorbea cu îndârjire despre „cvadrupla istorică bla-bla-bla”, care-a făcut un fsss! lăturos în doar două meciuri cu United plus unul cu cioflingarii de la Atalanta). Și aș mai pune un pariu - în mare scârbă, dar cât se poate de realist și realizabil: City victorii cu handicap european -1,5 goluri în toate cele șase partide pe care le mai are de jucat. Chiar aș fi curios cât ar fi cota pentru un astfel de pariu... probabil nu prea mare, ce-i drept.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rva4
rva4  •  15 Aprilie 2024, 18:02
Postat de wheelwright pe 15 Aprilie 2024, 16:59

City castiga, din pacate. Speram sa ia Arsenal sau Liverpool, dar aia nu sunt in stare sa termine bine, se ineaca la mal. Singurii in stare sa-i impiedice un pic pe City sunt Brighton, etapa viitoare. Restul vor fi jaloane.

Așa e! Subscriu. Brighton? Ia ți gândul! City e campioană! :(

Vezi toate comentariile (5)
Comentează