INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Metz, credit reînnoit pentru Ladislau Boloni! De ce antrenorul român nu riscă demiterea, deși a ajuns la 8 eșecuri din ultimele 9 etape din Ligue 1

Ladislau Boloni, spre un nou început, cu meciul de la Lyon? / Foto: Imago
Ladislau Boloni, spre un nou început, cu meciul de la Lyon? / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 23 februarie 2024 11:19 / Actualizat vineri, 23 februarie 2024 11:42

Ladislau Boloni (70 de ani) nu e în pericol să fie dat afară, chiar dacă își va prelungi seria neagră diseară, în meciul cu Lyon.

L'Equipe scrie că președintele lui Metz, Bernard Serin, nu are obiceiul să schimbe antrenorii în timpul stagiunii și nici nu-și permite să-i achite românului banii pentru rezilierea acordului valabil până în 2026.

Soluția lui Ladislau Boloni pentru a o scoate din criză pe Metz: „Trebuie să ne spălăm creierele!”
FRANȚA
Soluția lui Ladislau Boloni pentru a o scoate din criză pe Metz: „Trebuie să ne spălăm creierele!”

Francezii au descoperit de ce Metz nu-l concediază pe Ladislau Boloni, deși antrenorul a ajuns la opt eșecuri din ultimele nouă etape din Ligue 1.

Și, prăbușit pe penultimul loc, la 5 puncte de cel care duce în play-out-ul pentru evitarea retrogradării, românul de 70 de ani beneficiază în continuare de încrederea președintelui clubului loren.

Cotidianul L'Equipe îi dedică azi un articol pe jumătate de pagină sub titlul relevant „Stabilitatea în haos", în prefața jocului cu Olympique Lyon de pe teren propriu, unde se anunță din nou casă închisă.

Ultrașii lui Metz fac grevă în primul sfert de ceas cu OL!

„Niciodată nu au existat atâția abonați pe Stade Saint-Symphorien (17.000), la fel cum Metz nu a ajuns la secvența neagră de numai o victorie în cele zece partide disputate acasă în acest campionat, 3-1 cu Nantes, la 12 noiembrie 2023.

Tot un unic succes a obținut nou-promovata și în ultimele 10 runde, 3-2 la Lorient. Motive pentru care ultrașii din „Gruppa" au anunțat că în primele 15 minute ale duelului cu OL nu-și vor susține favoriții din tribuna de Est.

Metz arată lipsă de ambiție și de mijloace financiare

Asta ca un „mesaj simbolic de contestare pentru cei 15 ani trecuți cu Bernard Serin ca președinte, o perioadă de tristețe, tăcere și vid de sens. 15 ani de du-te vino între Ligue 1 și catacombele fotbalului francez.

În acest interval, niciodată Metz n-a legat două stagiuni în Ligue 1, dovedind lipsă de ambiție și de mijloace financiare pentru a forța salvarea de la retrogradare", scrie reputatul cotidian din Hexagon.

Metz deține penultimul atac din acest campionat!

Tot sursa citată explică de ce nu se produce un șoc la echipă acum, cât nu e prea târziu pentru menținere în Ligue 1: „Acest sezon nu face excepție de la trend. Nimic nu prefigurează o ieșire din acest vârtej și o recâștigarea a formei. Un detaliu statistic frapează.

Metz nu a avut decât cinci atacuri construite după minimum zece pase în această stagiune în Ligue 1! Și chiar dacă tehnicianul echipei grena, Ladislau Boloni, este un adept al jocului de tranziție, echipa acestuia posedă penultimul atac din campionat, cu numai 18 goluri marcate.

Deși este conștient de limitele echipei sale, președintele lui Metz nu e genul care să își demită antrenorii în timpul sezonului. El a făcut acest lucru doar de trei ori de la sosirea sa în 2009 (2). În această etapă, Bölöni nu e amenințat.

Și pentru că clubul nu ar avea mijloacele necesare pentru a-l compensa pe antrenorul român, care a sosit în iunie 2022 și căruia i-a și prelungit la vară contractul până în 2025. Surse din anturajul lui Metz susțin că antrenorul este nevoit să se mulțumească cu o echipă limitată. Mercato de iarnă nu l-a ajutat".

Boloni: „Toți avem nevoie să ne spălăm creierele!”

Aceeași publicație remarcă modul în care tehnicianul român s-a repliat după ce declarase, la finalul corecției de la Montpellier (0-3), când fanii i-au cerut să plece că "frustrarea lor nu este mai mare decât a mea". Boloni a convocat la două zile distanță o întâlnire cu ultrașii, în timpul căreia a afirmat:

„Știu că avem fani foarte buni și mai știu că nu am un grup care nu renunță. Am vrea să le oferim satisfacția pe care și-o doresc. În perioadele dificile, nu îți dorești să complici lucrurile. De aceea toți avem nevoie să ne spălăm creierele!".

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Scenografie anti-UEFA în Conference League: „Câinii latră, caravana trece”
SCENOGRAFIE
Scenografie anti-UEFA în Conference League: „Câinii latră, caravana trece”
Fotbalistul celebru care i-a plătit daunele victimei lui Dani Alves
PROCES
Fotbalistul celebru care i-a plătit daunele victimei lui Dani Alves

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
kordell
kordell  •  23 Februarie 2024, 19:00
Postat de Maradonatu pe 23 Februarie 2024, 12:46

Bölöni e un antrenor depășit. Nu ar face față nici în campionatul nostru. De-asta își tot face clauze peste clauze. Știe cât nu poate...

L-ai desfintat si pe asta . Esti imens !

mr90
mr90  •  23 Februarie 2024, 14:52

Deci, de fapt, toate articolele voastre de pina acum, cu "datul afara", au valoare zero !

Maradonatu
Maradonatu  •  23 Februarie 2024, 12:46

Bölöni e un antrenor depășit. Nu ar face față nici în campionatul nostru. De-asta își tot face clauze peste clauze. Știe cât nu poate...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează