INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROCES

Fotbalistul celebru care i-a plătit daunele victimei lui Dani Alves

Dani Alves, în sala de judecată/ foto Imago Images +40   FOTO
Dani Alves, în sala de judecată/ foto Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 23 februarie 2024 10:06 / Actualizat vineri, 23 februarie 2024 13:13

Dani Alves a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat în procesul în care era acuzat de viol. Brazilianul este nevoit să plătească suma de 150.000 de euro victimei, drept daune. Iar fostul fundaș dreapta a fost ajutat cu această sumă de Neymar.

Decizia nu e definitivă. Alves poate face recurs la Curtea Superioară de Justiție a Cataloniei și, în final, la Curtea Supremă. Brazilianul se află în închisoare din 20 ianuarie 2023.

Dani Alves CONDAMNAT! Judecătorii au anunțat verdictul
SPANIA
Dani Alves CONDAMNAT! Judecătorii au anunțat verdictul

După expirarea pedepsei de 4 ani și 6 luni, dacă decizia rămâne în vigoare după recurs, Dani Alves va sta sub supraveghere timp de 5 ani, iar timp de 9 ani nu mai are voie să ia legătura cu victima. În plus, trebuie să mai achite daune de 150.000 de euro și să plătească costurile procesului.

Neymar i-a dat lui Dani Alves banii pentru a-i achita daune victimei

Deși a strâns aproximativ 60 de milioane de euro din fotbal, Dani Alves a fost ajutat cu 150.000 de euro de către Neymar, pentru daunele victimei, potrivit uol.com.br. De asemenea, fostul fundaș drepta a fost reprezentat la proces de avocatul Gustavo Xisto, unul dintre cei mai vechi reprezentanți legali ai firmelor tatălui lui Neymar Jr..

Dani Alves e în faliment personal, iar unul dintre avocații lui, Ines Guardiola, a declarat în fața instanței că brazilianul e pe minus: „Clientul meu are un sold bancar negativ de 20.000 de euro și are un embargo legal pentru alți 50.000 euro din valoarea activelor”.

Dani Alves și Neymar sunt buni prieteni din perioada în care au jucat împreună pentru Barcelona și pentru naționala Braziliei.

Alves a fost închis în ianuarie 2023, iar perioada de un an și o lună petrecută în spatele gratiilor până la momentul condamnării va fi dedusă din cei 4 ani și 6 luni, potrivit sursei menționate.

Decizia nu e definitivă. Alves poate face recurs la Curtea Superioară de Justiție a Cataloniei și, în final, la Curtea Supremă. Condamnarea primită de Dani Alves este mai mică decât au cerut procurorii, care voiau 12 ani, perioada maximă de detenție. Legea spaniolă prevede că pedeapsa minimă e de 4 ani, cu 6 luni mai puțin decât a primit Alves.

Alcoolul, ca factor atenuant în condamnarea lui Dani Alves

Marca scrie că brazilianul a beneficiat de o pedeapsă mia mică pentru că era băut, iar potrivit legii din Spania, alcoolul este considerat factor atenuant.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere, brazilianul „părea să cadă”. Asta i-a determinat pe psihologi să spună că fotbalistul ar putea suferi de o „intoxicație alcoolică”, „care a cauzat deteriorări semnificative ale capacităților sale volitive”

Cum a reacționat acuzarea

După decizie, Yolanda Díaz, avocata tinerei care l-a acuzat pe Alves, a declarat că: „Sper ca această decizie să fi un exemplu. S-a terminat!

Gata cu agresiunile sexuale și machismul în țara asta! (n.r- ideologie care are la bază ideea că bărbatul este mai important decât femeia). Suntem satisfăcuți de decizie”.

Mărturia terifiantă a tinerei violate de Dani Alves

În noiembrie, As publica mărturia tinerei care l-a acuzat pe Dani Alves de viol.

„El era în spatele meu, iar eu îl aveam pe vărul meu în faţa mea. Apoi îmi amintesc că s-a îndepărtat şi mi-a făcut semn să vin spre el. Am crezut că poţi să vorbeşti cu el şi să vezi ce vrea şi nu m-am gândit la altceva. M-am dus acolo ca să vorbesc cu el. În niciun moment nu am ştiut unde mă duc.

Îmi amintesc că m-am dus acolo unde era el, dar nu-mi puteam imagina unde mă ducea. Am ajuns acolo şi era o uşă, el a deschis-o şi am intrat. Când am intrat, am văzut în ce intram, am văzut că era o toaletă mică, am văzut că era foarte, foarte mică. Cred că atunci a început şocul meu", spune ea.

„Îmi amintesc că s-a aşezat şi am început să-i spun: «Trebuie să plec, trebuie să plec. Îmi amintesc că mi-a ridicat rochia şi m-a făcut semn să mă aşez pe el. Şi a început să-mi spună o mulţime de lucruri. A insistat să îi spun lucruri... şi din acel moment m-am împotrivit (...).

M-a rănit la genunchi şi am sfârşit prin a mă răni. A încercat să mă oblige să fac sex oral. M-am tot îndepărtat, până când m-a apucat de gât şi a început să mă pălmuiască”, a adăugat tânara.

Dani Alves, CV impresionant

  • Dani Alves este cel mai titrat fotbalist din istorie. Are 44 de trofee, fiind la egalitate cu Lionel Messi. Brazilianul e considerat unul dintre cei mai buni fundași dreapta din toate timpurile.
  • Și-a început cariera în Brazilia, la Bahia, iar în iulie 2002 era cumpărat de Sevilla, După 6 ani, ajungea la Barcelona, unde a cunoscut cea mai glorioasă perioadă a carierei. Au urmat Juventus (2016-2017), PSG (2017-2019), Sao Paulo (2019 - septembrie 2021). În noiembrie 2021 a revenit la Barcelona până în vara lui 2022. A mai jucat 6 luni la UNAM Pumas și s-a retras în ianuarie 2023.
  • A câștigat printre altele: 3 Ligi ale Campionilor, 3 Campionate Mondiale ale Cluburilor, 6 campionate în Spania, 5 Cupe ale Spaniei, 5 Supercupe ale Spaniei, un titlu de campion în Italia, o Cupă a Italiei, două titluri de campion în Franța, o Cupă a Franței, o Supercupă a Franței, o Cupă a Ligii Franței, două Cupe UEFA, două Copa America, două Cupe ale Confederațiilor, o medalie olimpică și un Campionat Mondial sub 20 de ani.

Vezi și:

Soția lui Dani Alves a publicat „din greșeală” scrisoarea trimisă din închisoare de brazilian » Spaniolii se tem că se va sinucide!
SPANIA
Soția lui Dani Alves a publicat „din greșeală” scrisoarea trimisă din închisoare de brazilian » Spaniolii se tem că se va sinucide!
Mărturia soției lui Dani Alves: „A venit acasă foarte beat, mirosea a alcool. S-a lovit de un dulap și s-a prăbușit pe pat” » Joana Sanz a vrut să se sinucidă
PROCES
Mărturia soției lui Dani Alves: „A venit acasă foarte beat, mirosea a alcool. S-a lovit de un dulap și s-a prăbușit pe pat” » Joana Sanz a vrut să se sinucidă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Shogun01
Shogun01  •  23 Februarie 2024, 13:20

de frica, *** a golit toate conturile

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează