INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERCUPA EUROPEI

Pep Guardiola l-a depășit pe Mircea Lucescu la numărul de trofee » În doar 15 ani, antrenorul spaniol a ajuns la 36 câștigate!

Mircea Lucescu și Pep Guardiola, doi titani ai antrenoratului // Foto: Imago
Mircea Lucescu și Pep Guardiola, doi titani ai antrenoratului // Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 17 august 2023 16:04 / Actualizat joi, 17 august 2023 16:50

Cu Supercupa Europei cucerită la Atena, în finala cu FC Sevilla decisă la penalty-uri, managerul lui Man. City a devenit al doilea în topul all-time al trofeelor obținute ca tehnician, 36 la 35. Lider este legendarul Sir Alex Ferguson, cu 49!

După ce a pierdut Supercupa Angliei, la loviturile de departajare, contra lui Arsenal, Pep Guardiola s-a revanșat miercuri, la Atena, câștigând, tot la penalty-uri, Supercupa Europei în meciul cu Sevilla (1-1, 5-4 pen.). Este al 36-lea trofeu din cariera de antrenor de 15 ani a spaniolului de pe banca lui Man. City. 

În acest fel, Pep îl întrece pe Mircea Lucescu la numărul de titluri din palmares și rămâne singur pe al doilea loc în clasamentul all-time. Liderul, ce pare inatacabil în viitorul apropiat, rămâne Sir Alex Ferguson, retras în 2014, cu 49 de trofee adunate în 39 de ani!

Guardiola a câștigat Supercupa Europei, apoi a „înțepat” veninos la conferință: „O spun din Grecia: «vă mulțumim» mult!”
MANCHESTER CITY
Guardiola a câștigat Supercupa Europei, apoi a „înțepat” veninos la conferință: „O spun din Grecia: «vă mulțumim» mult!”

Pep Guardiola, medie de 2,5 trofee pe sezon

Guardiola a reușit tripla în sezonul trecut, titlul în Premier, Cupa Angliei și Liga Campionilor, iar Supercupa Europei este al patrules triumf în ultimele trei luni. „Cetățenii” mai pot să câștige și Mondialul Cluburilor, urcându-l pe Pep la cota 37. 

Tehnicianul de 52 de ani a luat 15 cu Man. City, între care o Ligă a Campionilor, 14 trofee cu Barcelona, inclusiv două Ligi, și 7 cu Bayern, dintre care de trei ori a învins în Bundesliga..

TOP TROFEE ANTRENORI

AntrenorTrofee
1. Alex Ferguson49
2. Pep Guardiola36
3. Mircea Lucescu35
4. Valeri Lobanovski30
5. Ottmar Hitzfeld28
6-7. Luis Felipe Scolari26
6-7. Jock Stein26
8-9. José Mourinho25
8-9. Carlo Ancelotti25
10. Giovanni Trapattoni23

Mâine voi fi mai fericit decât azi. Niciun strop de alcool astăzi, trebuie să ne recuperăm cât de bine putem. Încă o dată, o spun din Grecia: «mulțumim» mult, Premier League, pentru că ne-ați pus să jucăm sâmbătă în loc de duminică sau luni. Vă «mulțumim» mult! 

- Pep Guardiola, manager Man. City

Nu suntem în cel mai bun moment al nostru, dar suntem foarte încântați să fi câștigat primul titlu al sezonului. Sunt foarte încântat pentru club, care nu câștigase până acum acest trofeu. Doar acest trofeu ne lipsea pentru a închide cercul.

- Pep Guardiola, manager Man. City

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Edjouma, prezentat oficial de Bari: „Achiziționat de la FC Steaua București. Malcom este biancorosso!”

Christoph Daum, din nou în stare critică » Operat a doua oară de cancer: „Lucrurile s-au înrăutățit în ultima vreme”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
BayernMunchen
BayernMunchen  •  17 August 2023, 23:36

*** cuardiola asta a castigat trofee la echipe de Miliarde de euro cu baloane de aur in echipe si cu campioni mondiali, echipe care la vremea recpectiva erau cele mai puternice din lume! Lucescu a castogat trofee cu echipe mici! Pe city sau barca sau bayern si nepoata mea de 4 ani le poate "antrena" sa castige( adica aproape ca nu le trebuie antrenor, joaca din talent, din valoare!)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romeverest
romeverest  •  17 August 2023, 21:52

Comparatie fara sens !! Hai sa fim seriosi !! Cand vreodata in viata asta se pot compara trofeele castigate de catre Guardiola cu acele castigate de catee Lucescu ??

Sarcastique
Sarcastique  •  17 August 2023, 19:28

saracul pep , sa ajungi sa fii comparat cu un octogenar , ce rusine pe pep . daca era sir alex , atunci as fi zis "ia te uita , un ziarist sportiv " , dar la gesepe , nu i cazul .

Vezi toate comentariile (5)
Comentează