INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

L-au radiat din clubul legendelor! Decizia inatacabilă luată de șefii Barcelonei

Dani Alves, (al doilea din stânga pe rândul din față) radiat din clubul legendelor Barcelonei. Foto: Imago Images
Dani Alves, (al doilea din stânga pe rândul din față) radiat din clubul legendelor Barcelonei. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 27 februarie 2024 11:16 / Actualizat marti, 27 februarie 2024 12:03

Dani Alves (40 de ani) a fost exclus din clubul fotbaliștilor de legendă ai Barcelonei, după ce fostul fundaș brazilian a primit o condamnare de patru ani și jumătate de închisoare plus 150.000 de euro despăgubiri pentru viol. Clubul catalan avea 102 legende, Jordi Alba, Sergio Busquets și Gerard Piqué fiind printre ultimii acceptați.

Veștile proaste se rostogolesc constant spre Dani Alves după ce fotbalistul cel mai titrat din istorie (43 de trofee, la fel ca Leo Messi) a fost găsit vinovat pentru viol. Și condamnat la patru ani și jumătate de închisoare, cinci luni de supraveghere în libertate plus plata sumei de 150.000 de euro drept daune și cheltuieli de judecată.

FC Barcelona a anunțat astăzi că i-a retras brazilianului de 40 de ani onoarea de a mai face parte din rândul legendelor clubului azulgrana. De la fondarea acestui grup select, pe 29 noiembrie 1899, au primit o asemenea onoare 102 jucători, ce s-au distins în timp prin numărul de trofee adus în vitrina campioanei Spaniei și prin ceea ce au însemnat pentru formația din capitala Cataluniei.

Locuitorii se revoltă » Decizie radicală după condamnarea lui Dani Alves
REVOLTĂ
Locuitorii se revoltă » Decizie radicală după condamnarea lui Dani Alves

Clubul legendelor Barcelonei a fost înființat în 1899!

Dani Alves a fost inclus între legendele Barcelonei datorită palmaresului său formidabil, atât la total, cât și la numărul de trofee în tricoul azulgrana. Dani Alves a cuderit 43 la club și la echipa națională, dintre care 23 în tricoul formației de pe Camp Nou. Mult sub cel mai galonat fotbalist în privința trofeelor câștigate all-time pentru Barca, Leo Messi, cu 34!

Ultimii care au fost incluși între legende de conducerea Barcelonei au fost Jordi Alba, Sergio Busquets și Gerard Piqué, după cum informează cotidianul Mundo Deportivo. Clubul a fost fondat de Joan Gamper, care înființase și clubul spaniol.

Dani Alves este închis din 20 ianuarie 2023

Gruparea azulgrana a fost precaută și a tot mers pe prezumția de nevinovăție a lui Dani Alves, până când tribunalul din capitala Cataluniei s-a pronunțat în procesul de viol asupra unei tinere de 23 de ani, pe care a cunoscut-o într-un club din Barcelona, în data de 30 decembrie 2022.

Decizia nu este definitivă. Alves poate face recurs la Curtea Superioară de Justiție a Cataluniei și, în final, la Curtea Supremă. Brazilianul se află în închisoare din 20 ianuarie 2023 și timp de nouă ani după eliberare nu mai are voie să ia legătura cu victima.

408meciuri are Dani Alves, care a reușit 22 de goluri și 105 assisturi pentru Barcelona timp de opt sezoane. Brazilianul a cucerit trei Ligi ale Campionilor, șase titluri, patru Cupe și patru Supercupe ale Spaniei, trei Supercupe ale Europei și trei Mondiale ale Cluburilor

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Statul spaniol, nevoit să-i înapoieze lui Dani Alves 9,2 milioane de euro! Ce procese a câștigat brazilianul
PROCES
Statul spaniol, nevoit să-i înapoieze lui Dani Alves 9,2 milioane de euro! Ce procese a câștigat brazilianul
Condiții de lux în detenție pentru Dani Alves: „E ca la Hilton!” » Cum arată închisoarea în care își va ispăși pedeapsa
PROCES
Condiții de lux în detenție pentru Dani Alves: „E ca la Hilton!” » Cum arată închisoarea în care își va ispăși pedeapsa

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mihneailie030
mihneailie030  •  27 Februarie 2024, 12:29

Sa.,l bage pe MM la schimb. Sau pe Andra...

cirus11
cirus11  •  27 Februarie 2024, 11:54

Dar daca e vinovat de ce sa primeasca doar 4 ani?? Presupun ca e mai bine decat la noi unde le dau cu suspendare...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează