INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Contractul care l-a făcut pe selecționerul Italiei să demisioneze prin mail » „Adio cinic și fără scuze!”, îl atacă presa italiană

Roberto Mancini
Roberto Mancini

Articol de - Publicat luni, 14 august 2023 11:31 / Actualizat luni, 14 august 2023 12:06

Roberto Mancini (58 de ani) este criticat de tifosii squadrei azzurra și de ziarele peninsulare pentru modul în care a „șters-o” în Arabia Saudită. "Nu așa se face! Nu are circumstanțe atenuante, a fugit ca un laș. Nu i-a păsat de nimeni și de ce lasă în urmă!”, îl critică Gazzetta dello Sport.

După cinci ani, în care a schimbat fața naționalei Italiei, cucerind titlul european, dar ratând calificarea la Mondiale din 2022, Roberto Mancini a evadat în prag de seară. Fără nicio explicație ori regret, fără niciun avertisment sau telefon dat în prealabil, selecționerul squadrei azzurra a cedat tentației Arabiei Saudite, ajunsă noul El Dorado al fotbalului mondial. 

Tehnicianul de 58 de ani a ales să demisioneze și, foarte probabil, va deveni noul antrenor al reprezentativei Arabiei Saudite, ocupând astfel postul lăsat vacant de Hervé Renard.

Un salariu de 13 ori mai mare!

De la 3 milioane de euro, cât și-a renegociat cu federația contractul după Euro 2020, Mancio lasă baltă campioana Europei și va sări la 40 de milioane de euro pe an până în 2026! Va fi cel mai titrat antrenor ce ia drumul petrodolarilor, refuzați anterior de Jose Mourinho. 

Și portughezului i-a fost propus postul, dar tehnicianul Romei a refuzat. În maximum două săptămâni, Mancini va fi și prezentat oficial, având și misiunea de a ridica și echipa națională, singura care a învins Argentina la CM din Qatar, din perspectiva organizării CM 2030.

A negociat cu ministrul Sportului

Pe lângă latura financiară, a contat destul și faptul că federația i-a schimbat toți secunzii, mai puțin pe Salsano, și i-a impus alți colaboratori, inclusiv pe Barzagli și Buffon. În plus, a înțeles că e nevoie de un schimb de generații la națională și a preferat să lase misiunea altcuiva. Negocierile cu Saff (federația de la Riad) ar fi fost conduse de principele Abdulaziz Bin Turki Al Saud, ministrul Sportului.

Cine vine: Spalletti sau Conte?

Luată prin surprindere, Federcalcio trebuie să găsească rapid o soluție de înlocuire, pentru că vin meciurile din preliminariile Euro 2024, cu Macedonia de Nord și Ucraina. Se pare că va fi o cursă în doi, Luciano Spalletti și Antonio Conte, primele două opțiuni și în opinia fanilor. 

Pentru ultimul ar fi o revenire la națională și avantajul de a nu avea nicio obligație, fiind liber după divorțul de Tottenham. Mai complicată e situația celui ce a câștigat "lo scudetto" cu Napoli și și-a luat un an sabatic. Este în continuare plătit de Aurelio De Laurentiis și are o clauză de 3 milioane de euro de plătit dacă acceptă un alt contract. Președintele lui Napoli i-l prelungise automat pentru titlul cucerit, dar Spalletti a hotărât să ia o pauză. 

2026era anul când îi expira noul contract lui Roberto Mancini, care era selecționerul Italiei din 2018 și fusese numit supervizor și la reprezentativele U20 și U21

Bellingham a debutat cu gol la Real Madrid, dar este pus la zid în Germania: „Aere de Primadonă”
REAL MADRID
Bellingham a debutat cu gol la Real Madrid, dar este pus la zid în Germania: „Aere de Primadonă”
Roberto Mancini, selecționerul campioanei Europei, și-a dat demisia! Cine e principalul favorit pentru banca Italiei
ITALIA
Roberto Mancini, selecționerul campioanei Europei, și-a dat demisia! Cine e principalul favorit pentru banca Italiei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
bogat
bogat  •  14 August 2023, 18:18

Acum pe bune, nu e frumos dar e sanatos. Omul are 58 de ani, cu nationala Italiei era la maximum pe care-l putea face, i-au schimbat mai toata echipa tehnica si peste toate la arabi obtine intr-un an cat in vreo 13 de ani la conducerea squadrei azzura plus alte avantaje. Sa mi-l aratati pe ala care are 1000 de euro pe luna si refuza o oferta ca sa faca acelasi lucru in alt loc dar pentru 13000 euro pe luna. Cu un an-doi de contract la arabi se poate pensiona linistit. Daca nu, revine cand vrea in fotbalul mare ca sa antreneze din pura placere inca vreo 10 ani. O idee ar fi sa se duca la o echipa mica pe care o simpatizeaza si care altfel nu si l-ar permite veci pe Mancini antrenor. Sa lucreze gratis si sa construiasca cu tineri si necunoscuti cum nu si-a mai permis vreodata.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează