INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

FOTO Cristiano Ronaldo, Neymar, Karim Benzema și Roberto Mancini, acuzați: „Devin ambasadorii uneia dintre cele mai feroce țări din toate timpurile”

Neymar și Cristiano Ronaldo, pictați în afara San Siro. 
Foto: Instagram @alexsandropolombo +7   FOTO
Neymar și Cristiano Ronaldo, pictați în afara San Siro. Foto: Instagram @alexsandropolombo

Articol de - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023 13:42 / Actualizat miercuri, 20 septembrie 2023 14:45

Artistul italian Alexsandro Palombo (50 de ani) a ținut să taxeze vedetele din fotbalul european care au ales să ia calea Arabiei Saudite în ultimul an, printre care jucătorii Cristiano Ronaldo (38), Karim Benzema (35) sau Neymar (31), precum și antrenorul Roberto Mancini (58). 

Cristiano Ronaldo a fost cel care a deschis, practic, exodul vedetelor dinspre Europa către Arabia Saudită, alegând în decembrie 2022 să semneze cu Al Nassr Riyadh, acolo unde încasează anual 200 de milioane de euro. 

„Mă va urî pentru că spun asta” » Costin Ștucan, despre relația tensionată cu Gică Hagi și ce crede că face greșit în Academia Hagi
DEZVĂLUIRI
„Mă va urî pentru că spun asta” » Costin Ștucan, despre relația tensionată cu Gică Hagi și ce crede că face greșit în Academia Hagi

În vară, i s-au alăturat alte nume sonore din fotbalul de pe „Bătrânul Continent”, precum Karim Benzema, care a semnat cu Al Ittihad, sau Neymar, care a plecat de la PSG la Al Hilal. 

De asemenea, Roberto Mancini și-a dat demisia de la cârma naționalei Italiei și a devenit, la scurt timp după aceea, selecționerul Arabiei Saudite. 

Iar alegerea acestora a fost taxată de artistul italian Alexsandro Palombo. Acesta a pictat, în afara stadionului San Siro, din Milano, mai multe desene în care sunt ilustrați Ronaldo, Benzema, Neymar și Mancini alături de Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, o țară în care drepturile femeilor și ale minorităților sunt încălcate sistematic.

Artistul italian Alexsandro Palombo a criticat, prin mai multe picturi, plecarea lui Cristiano Ronaldo, Neymar sau Roberto Mancini în Arabia Saudită

În afara arenei din Milano, Alexandro Palombo a desenat, pe zidurile unei clădiri, mai multe picturi, în care sunt ilustrați Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Neymar și Roberto Mancini, alături de Mohammed bin Salman, conducătorul statului saudit. Fotografiile au fost postate de italian pe Instagram. 

Foto: Instagram @alexsandropalombo
Foto: Instagram @alexsandropalombo
Foto: Instagram @alexsandropalombo
Foto: Instagram @alexsandropalombo
Foto: Instagram @alexsandropalombo
+3 FOTO

Toți țin în mână câte o minge de fotbal, pe care este ilustrat steagul Arabiei Saudite, din care curge sânge, aluzie la felul în care Bin Salman încearcă să distragă atenția de la ceea ce se întâmplă în țara din Golf cu ajutorul fenomenului numit „sportswashing”. 

  • Sportswashing = folosirea unui sportiv sau a unui eveniment sportiv de către un Guvern sau o altă organizații în încercarea de a promova sau de a spăla reputația cuiva, în ciuda controverselor sau scandalurilor din jurul acestuia

Alexsandro Palombo a atașat un mesaj postării, în care atrage atenția asupra lucrurilor grave care se întâmplă în Arabia Saudită. 

Alexsandro Palombo: „Vedem cum fotbaliștii și antrenorii devin ambasadorii uneia dintre cele mai misogine și feroce țări din toate timpurile”

„«Bine ați venit în Arabia Saudită» le-a spus Mohammed bin Salman lui Roberto Mancini, noul selecționer al naționalei saudite, dar și lui Ronaldo, Neymar și Benzema. 

Am văzut, de-a lungul timpului, jucători care au îngenuncheat în semne de solidaritate cu lupta împotriva rasismului, și-au pictat fețele în semn de protest împotriva violenței domestice, au purtat banderole în culorile curcubeului arătându-și sprijinul pentru comunitatea LGBT și au condamnat războiul. 

Acum, vedem cum fotbaliștii și antrenorii devin mândri ambasadori ai Arabiei Saudite conduse de Mohammed bin Salman, una dintre cele mai misogine și feroce șări din toate timpurile, în care drepturile omului, libertatea de exprimare, libertatea femeilor și a comunității LGBT nu există și convertirea la altă religie, în afară de islam, este pedepsită”, a scris italianul. 

Alexsandro Palombo: „Nu putem ignora adevărata față a regimului lui Mohammed bin Salman”

Italianul a continuat: „Nu putem ignora adevărata față a regimului lui Mohammed bin Salman, deoarece el doar urmează un plan politic în care fotbalul este un instrument folosit în distragerea atenției maselor, a gândurilor și conștiinței noastre. 

Nu sunteți complici la colonizarea libertății în Arabia Saudită, pentru că așa ceva nu există acolo”. 

Citește și: 

Ivan Provedel, portarul-erou al lui Lazio din remiza cu Atletico: „L-am studiat pe Ciro Immobile și am făcut ca el”

Harry Kane și-ar fi dorit să ajungă la Manchester United, dar „diavolii” s-au orientat către un atacant mai tânăr și mai ieftin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
porta
porta  •  20 Septembrie 2023, 20:19

De GUANTANAMO nu spuneti nimic.?

danglumetu
danglumetu  •  20 Septembrie 2023, 20:14
Postat de terra.nova pe 20 Septembrie 2023, 15:16

Pe arabi ii duce capul au vazut ce se intampla daca le dai drepturi la toti

ca si rusii!

Gerson
Gerson  •  20 Septembrie 2023, 17:26

Așa este are dreptate! Pai nu este libertate în special Lgtb! Mai ales că arabii sunt pe placul italienilor!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează