INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Serie A la start. Cine o detronează pe Napoli? Inter a pierdut 3 titulari, Milan a mers pe cantitate

Serie A la start. Cine o detronează pe Napoli?
Serie A la start. Cine o detronează pe Napoli?

Articol de - Publicat sambata, 19 august 2023 10:00 / Actualizat sambata, 19 august 2023 10:05

ITALIA, SERIE A. Nicio aspirantă la scudetto n-a făcut mutări senzaționale, dovadă că cele mai scumpe achiziții n-au mai depășit 30 de milioane.

Astăzi, Serie A, ultimul dintre cele cinci campionate de top ale Europei, pornește la drum într-o nouă ediție. Campioana Napoli e singura dintre pretendentele la scudetto care și-a schimbat surprinzător antrenorul. Luciano Spalletti n-a acceptat prelungirea automată a contractului propusă de președintele Aurelio De Laurentiis și și-a luat un an sabatic. 

An care se va scurta la trei luni, după ce federația italiană a decis să-l pună selecționer în locul demisionarului Mancini. Astfel că azzurrii l-au angajat pe Rudi Garcia, dat afară de la Al-Nassr, echipa lui Ronaldo. Napoli nu a fost prea activă în mercato. L-a pierdut numai pe Kim, stoperul sud-coreean, pentru care Bayern a activat clauza de reziliere.

Inter a pierdut trei titulari

Cel mai important transfer este însă păstrarea lui Victor Osimhen, pe care nici saudiții nu l-au convins să plece, și a lui Khvicha Kvaratskhelia, care au obținut o mărire substanțială de contract. Nici Inter nu a făcut mari achiziții și nici n-a găsit un partener de top în atac pentru Lautaro Martinez. Asta și pentru că Suning, proprietarul clubului, are probleme financiare în China și nu i-a pus la dispoziție un buget mare lui Simone Inzaghi pentru achiziții.

Inter l-a vândut pe Onana și i-a pierdut și pe Dzeko și pe Skriniar, plecați la Fenerbahce și PSG la parametru zero, și nu a pus în loc titulari de aceeași calitate. L-a vrut pe Lukaku, s-a mulțumit cu Arnautovic!

Milan a mers pe cantitate

Cea mai cheltuitoare formație din Serie A a fost Milan, cu 110 milioane de euro investiți în achiziții, de la mijloc în sus. Apărarea rossonera n-a mai primit întăriri și Stefano Pioli pare descoperit, mai ales că i-a plecat și Tonali la Newcastle.

Nici Juventus n-a aruncat cu banii, umblând mai ales la ofensivă, unde i-a adus pe Weah și Milik, cheltuind 76 de milioane de euro, inclusiv pentru a cumpăra jucătorii împrumutați. Și Maurizo Sarri a avut probleme cu președintele Lotito, ce i-a adus târziu jucători și n-a mutat decât tot ofensiv. În general, Serie A a avut un mercato de austeritate, favoritele la titlu cheltuind mai puțin ca în stagiunile precedente.

CIFRE

4,51miliarde de euro este cota totală a celor 591 jucători din Serie A (26 de ani este media de vârstă)

712milioane de euro au investit cele 20 de cluburi în transferuri în această vară; au vândut de 907 milioane

120de milioane de euro valorează Victor Osimhen (atacantul lui Napoli), cel mai scump fotbalist, având și cel mai mare salariu, 12 milioane

61,4la sută dintre jucătorii care evoluează în campionatul peninsular sunt străini (363)

TOP 5 ACHIZIȚII SERIE A

###NumeFost clubClub actualSumă
1-2. Manuel LocatelliSassuoloJuventus 30
Moise KeanEvertonJuventus30
3. El Bilal TouréAlmeriaAtalanta28
4. Giacomo RaspadoriSassuoloNapoli26
5. Gianluca ScamaccaWest HamAtalanta25
* Sumele sunt exprimate în milioane de euro (transfermarkt.de)

TOP 5 VÂNZĂRI SERIE A

###NumeFost clubClub actualSumă
1. Rasmus HøjlundAtalantaMan. United75
2. Sandro TonaliMilanNewcastle64
3. André OnanaInterMan. United52,5
4. Min-jae KimNapoliBayern50
5. Sergej Milinković-SavićLazioAl-Hilal40
* Sumele sunt exprimate în milioane de euro (transfermarkt.de)

Avem 9 români în Serie A

Față de sezonul trecut, contingentul de români s-a mărit. Au plecat Tătărușanu (Abha), Chiricheș (FCSB), Ionuț Radu (Bournemouth) și Ștefan Radu (retras), doar Răzvan Marin a rămas pe loc, prelungindu-și la Empoli împrumutul de la Cagliari. 

Au venit, în schimb, Radu Drăgușin și George Pușcaș (promovați cu Genoa), Daniel Boloca (Sassuolo), Louis Munteanu (întors de la Farul la Fiorentina), Mihai Popa (Torino), sosit liber de la Voluntari, și "duetul" lui Lecce, Alexandru Borbei și Rareș Burnete, plus Andres Sfait (Salernitana). Și în Serie B avem contingent important, 7 jucători, între care internaționalii Man și Mihăilă (Parma), Marius Marin (Pisa), Nedelcearu (Palermo) plus un nou-promovat, Herghelegiu (FeralpiSalo).

PRIMA ETAPĂ DIN SERIE A

Astăzi

19:30 Empoli - Verona

19:30 Frosinone - Napoli

21:45 Genoa - Fiorentina

21:45 Inter - Monza

Mâine

19:30 AS Roma - Salernitana Digi 3, Orange 4

19:30 Sassuolo - Atalanta

21:45 Lecce - Lazio Orange 3

21:45 Udinese - Juventus Digi 3, Orange 4

Luni

19:30 Torino - Cagliari

21:45 Bologna - Milan

„VAR devine foarte important”

Și în Serie A vor fi tot mai multe meciurile în care vom avea prelungiri XXL. "Se vor cronometra și întreruperile pentru bucuria de după goluri. VAR devine foarte important", a spus șeful arbitrilor din Italia, Tommaso Rocchi, într-un interviu din Gazzetta dello Sport. În consecință, partidele vor dura frecvent peste 100 de minute. 

Elita Italiei pe Digi, Orange și Prima

La fel ca în sezonul trecut, Serie A e transmisă simultan de trei posturi TV. Cum meciurile sunt împărțite pe trei sau patru zile, de vineri până luni, Digi, Orange și Prima Sport ar putea da în direct aproape întreaga etapă. 

CINCI FAVORITE LA TITLU

INTER (SISTEM 3-5-2) SOMMER - Darmian, Acerbi, Bastoni - CUADRADO, Barella, H. Calhanoglu, FRATTESI, Dimarco - L. Martinez, THURAM

Manager: SIMONE INZAGHI

AC MILAN (SISTEM 4-3-3) Maignan - Calabria, Thiaw, Tomori, T. Hernandez - LOFTUS-CHEEK, MUSAH, REIJNDERS - PULISIC, Giroud, Rafael Leao

Manager: STEFANO PIOLI

NAPOLI (SISTEM 4-3-3) Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, NATAN, Mario Rui - Anguissa, Lobotka, Zielinski - Politano, Osimhen, Kvaratskhelia

Manager: RUDI GARCIA (nou)

JUVENTUS (SISTEM 3-5-2) Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - WEAH, Rabiot, Locatelli, Pogba, Kostic - Chiesa, Vlahovic

Manager: MASSIMILIANO ALLEGRI

LAZIO (SISTEM 4-3-3) Provedel - Hysaj, Casale, Romagnoli, Marusic - KAMADA, Cataldi, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

Manager: MAURIZIO SARRI

S-a rezolvat! » Italia are un nou selecționer după plecarea neașteptată a lui Roberto Mancini: când va fi anunțat
ITALIA
S-a rezolvat! » Italia are un nou selecționer după plecarea neașteptată a lui Roberto Mancini: când va fi anunțat
Parma joacă tare la transferul lui Dennis Man » Suma minimă de la care pornesc negocierile
ITALIA
Parma joacă tare la transferul lui Dennis Man » Suma minimă de la care pornesc negocierile

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
golf_club
golf_club  •  19 August 2023, 12:01

Prea multe informatii eroanate sau lipsa aici...Inter a pierdut trei titulari? Skriniar a fost mai mult accidntat, iar Dzeko a plecat la final de contract. Romanii: Boloca nu joaca pentru Romania, a ales Italia, si o joace curand si la echipa mare. Munteanu s-a intors la Farul de 2 zile, nu voi ati dat stirea? Cat despre Lecce, acolo sunt 3 romani, si l-ai omis tocmai pe capitanul echipei under19, Vulturar. Greu cu research-ul, Daniel.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează