INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Măsură ȘOC în Europa! UEFA vrea să introducă o măsură care ar devasta granzii din Premier League

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, foto: Imago
Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 01 iunie 2023 00:04 / Actualizat joi, 01 iunie 2023 00:04

Potrivit Times, UEFA dorește să introducă în această vară un nou fair-play financiar mai restrictiv, ce ar afecta cele mai bogate cluburi din Premier League. Acestea și-ar putea cheltui doar 90% din venituri pe salarii și transferuri în 2023, 80% în 2024 și 70% în 2025.

Aleksander Ceferin se ține de cuvânt și schimbă regulile fair-play-ului financiar, introducând din această vară o serie de bariere menite să afecteze mai ales cluburile foarte bogate. UEFA va încerca să limiteze cheltuielile pentru transferuri și pentru salariile jucătorilor făcute în ultima vreme fără restricții. Potrivit publicației engleze Times, forul continental are în vedere introducerea unui plafon când vine vorba de încheierea contractelor, proiect pe care vrea să-l prezinte și Uniunii Europene, având ca scop reducerea cheltuielilor excesive.

Planul ar prevede ca cluburile să își poată cheltui pentru salarii și transferuri doar 90% din veniturile realizate în 2023, 80 la sută în 2024 și 70 la sută în anul 2025.

Dan Șucu recunoaște că Rapid negociază cu un jucător de 2 milioane de euro » Edi Iordănescu, implicat direct
RAPID
Dan Șucu recunoaște că Rapid negociază cu un jucător de 2 milioane de euro » Edi Iordănescu, implicat direct

Transferurile din Premier League au luat-o razna!

Noul grup de lucru recent creat în fotbalul european e însărcinat cu introduderea acestei reforme, care ar veni în contradicție cu strategia recentă a cluburilor engleze, considerată "principala cauză a inflației de pe piață". În acest fel, se consideră că forțele financiare ar fi nivelate la un nivel accesibil de cheltuieli și pentru cluburile cu un potențial financiar mai redus. 

În ultimul timp sumele investite în Premier League au scăpat de sub control, vezi transferurile lui Enzo Fernández (Chelsea, 121 milioane), Grealish (Man. City, 117), Antony (Man. United, 95) sau Maguire (Man. United, 87).

În prezent, englezii au 6 dintre cele mai bogate 10 echipe din Europa și 16 dintre primele 30. Premier League a devenit și cea mai importantă forță pe piețele de transferuri. Soluția nivelării investițiilor în achizițiile de jucători este să se pună un plafon la suma pe care cluburile o pot cheltui pe salarii, transferuri și comisioanele agenților.

Citește și: 

Șocant! Un junior de la clubul lui Laszlo Boloni a bătut un adversar și acesta a murit azi la spital!

Mărturia dură a unui jucător de la Chelsea: „Vă spun că e departe de a fi așa”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (4)
mandela
mandela  •  01 Iunie 2023, 08:06

Nu-i nicio problema. City, Chelsesea nu respecta nici regulile de acum. De ce ar respecta altele noi.

alexiosas
alexiosas  •  01 Iunie 2023, 07:31

vor devasta cum? nu vor mai transfera pe 100 mil ci doar pe 75? nu vor mai da contracte super uriase unor jucatori care la acelasi nivel primesc mai putin in alte tari? unde se vor duce jucatorii astia daca le scad salariile la,cica,normal? in alte campionate cu salarii la fel? au luat-o razna cu transferurile si salariile? absolut...o limitare ar fi de bun augur,dar devastarea cui? nu mai incaseaza sumele alea? pai automat nici nu mai cheltuie aiurea cum ar fi transferul lui Borza in Anglia,care fizic nu are nici o sansa in primele 3 ligi de acolo,dar deh,au bani,pot risca 2 milioane

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  01 Iunie 2023, 02:20

Asta ar afecta contractele existente. Nu poți rezilia cu un jucător dacă acesta nu e de acord. Și ar lovi CFR Cluj, care are un buget de salarii mult peste încasări.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează