INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ANGLIA

Selecționerul Angliei l-a întors de două ori din drum: „Pentru noi este un jucător crucial”

Kyle Walker (dreapta) și Gareth Southgate (centru). Foto: Imago Images
Kyle Walker (dreapta) și Gareth Southgate (centru). Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2023 11:37 / Actualizat luni, 11 septembrie 2023 11:45

Kyle Walker, 33 de ani, a vrut să se retragă de două ori din naționala Angliei: „Mă gândeam că zilele îmi sunt numărate”. Însă de fiecare dată a intervenit selecționerul Gareth Southgate și l-a convins să continue.

Kyle Walker a înscris primul său gol pentru Anglia, sâmbătă, la 1-1 cu Ucraina în preliminariile Euro 2024. O reușită pe care i-o datorează, într-un fel, și selecționerului Gareth Southgate.

Antrenorul din Superliga, discurs în antiteză cu cel al foștilor internaționali: „Trebuie să fim cu toții alături de echipa națională. Eu cred că Edi face o treabă foarte bună”
GSP LIVE
Antrenorul din Superliga, discurs în antiteză cu cel al foștilor internaționali: „Trebuie să fim cu toții alături de echipa națională. Eu cred că Edi face o treabă foarte bună”

Gareth Southgate: „Kyle Walker este crucial pentru noi”

„L-am convins de două ori să nu se retragă de la echipa națională. După Euro 2020 și după Mondialul din Qatar. Kyle este crucial pentru noi. Dacă vorbim despre jucători de talie mondială pe poziția lor în echipa noastră, atunci probabil că el este unul dintre ei. 

Nu și-a dat seama cât de mult îl prețuim și cât de important este pentru noi”, a dezvăluit Southgate într-o discuție cu jurnaliștii englezi.

După Mondialul din 2018, au existat îndoieli cu privire la viitorul lui Walker în națională. Performanțele lui Trent Alexander-Arnold, la Liverpool, și Reece James, la Chelsea, precum și ascensiunea lui Kieran Trippier păreau să-l scoată „în decor” și așa a ajuns să-și pună problema retragerii.

Kyle Walker: „Mă gândeam că zilele îmi sunt numărate”

„Atunci când am stat de vorbă cu selecționerul veneau din urmă Trent, Tripps, Reece James și îmi spuneam «cred că zilele tale sunt numărate». Mă mai gândeam și la câte vancanțe și veri am sacrificat. Fac asta de la 19 ani, atunci m-am alăturat echipei de seniori, iar acum am 33”, a povestit Walker.

Acum e fericit să continue: „Eu și Gareth avem o relație bună în afara terenului. Vorbim și simt că încă pot aduce ceva echipei. Deci, de ce să te oprești?”.

Ce-l face pe Kyle Walker atât de special

Southgate explică și de ce este fundașul lui Manchester City atât de important pentru el: „A devenit mai bun odată cu înaintarea în vârtă. Și nu vorbim aici doar despre jocul său complet, ci și despre modul cum se pregătește, felul în care vorbește în fața jurnaliștilor, influența sa asupra grupului. Este un lider în adevăratul sens al cuvântului”.

77 de selecțiiare Kyle Walker în naționala Angliei. A debutat în 2011

Pep Guardiola a încălcat o regulă nescrisă pentru Kyle Walker

La aceeași concluzie pare să fi ajuns și managerul său de la Manchester City. Walker a fost la un pas de-un transfer la Bayern în această vară, însă, în cele din urmă, Pep Guardiola a reușit să-l întoarcă din drumul spre Bundesliga. 

Deși, pe „Etihad”, jucătorilor trecuți de 30 de ani nu li se prelungesc contractele cu mai mult de un sezon, Pep a încălcat această regulă nescrisă și l-a convins cu un contract pe două sezoane și opțiune pentru unul suplimentar.

Citește și:

Discursul lui Răzvan Marin l-a enervat: „Dacă aș fi antrenor federal, l-aș trimite acasă!”

Jucătorii Poloniei l-au abandonat pe selecționerul Fernando Santos după eșecul cu Albania: „Cred că e timpul pentru un nou capitol”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează